Kultúra, oktatásTapintható kiállítás Vásárhelyen

2019. május 8., szerda
 
Tapintható kiállítás Vásárhelyen

Egyik legfontosabb érzékszervükre ezúttal nem hagyatkozhatnak a kiállítás látogatói, hiszen csak bekötött szemmel léphetnek be a különleges alkotásokat rejtő terembe, konkrétan Vásárhely sétáló utcájában, a Dr. Rapcsák András Sakkterembe.

 

 

 

Képen a Kézzelfogható Alapítvány egyik régebbi kiállítása

 

 

 


A Szeretem Vásárhelyt Egyesület meghívására érkezik a városba a Kézzelfogható Alapítvány kiállítása, amelynek célja, hogy minél több fogyatékkal élőt juttassanak művészeti élményhez. Az ép látogatók pedig bekötött szemmel nézhetik meg a kiállítást, miközben egy látássérült tárlatvezető mutatja be a tárgyakat. A bizalmi helyzet párbeszédre nyújt lehetőséget. A kisgyermekektől az idősebb korosztályig mindenki számára érdekes és izgalmas lesz, hiszen a szem helyett a kézé a főszerep. A kiállítás mottója: Ne csak láss, érezz!

A kiállítás május 10-én, pénteken 17 órakor a Dr. Rapcsák András Sakkteremben (Dr. Rapcsák András út 3.) nyílik. Valamint május 11-én, szombaton, valamint május 12-én, vasárnap 11-16 órakor tekinthető meg, ingyenesen.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Országos festészetverseny Vásárhelyen

Országos festészetverseny Vásárhelyen

A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ...
Életét áldozta Vásárhely és a vidék vívósportjáért

Életét áldozta Vásárhely és a vidék...

Belovai Péter honvéd vívómesternek állítottak emléket a Vívócentrum falán. Így...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre.
 
Tanulmányúton Vásárhelyen
Tanulmányúton Vásárhelyen A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának tagjai felkeresték a Tornyai János Múzeumot és az Emlékpontot is.
 
Hazánk és a magyar emberek biztonságért
Hazánk és a magyar emberek biztonságért Több mint nyolcvan pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes esküt szeptember 13-án a hódmezővásárhelyi laktanyában.
 
A város múltjáról valló leletek
A város múltjáról valló leletek A Bethlen Gábor Református Gimnázium bővítésének megkezdése előtt kétszázötven négyzetméteres területen végeznek próbafeltárást a régészek.