Kultúra, oktatásOrszágos festészetverseny Vásárhelyen

2019. május 7., kedd
 
Országos festészetverseny Vásárhelyen

A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola és a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ 2019. május 11-én rendezi meg az I. Tornyai János Országos festészetverseny döntőjét. 

 

 

 

 

 

 

A döntőbe az országból 77 művészeti iskolás tanuló jutott be négy korcsoportban 22 iskolából, az elődöntőbe beküldött 308 alkotás közül.

 

A Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskolában, a Mária Valéria utca 4 - 6. szám alatt remdezik a versenyt, amely Tornyai János születésének 150. évfordulója alkalmából került meghirdetésre, mely a továbbiakban háromévente rendeznek meg.

 

A verseny mottója: „Szülőföldem”. A döntőben a verseny mottójával összefüggő 3 verset kapnak a tanulók, amiből 1-et választhatnak, és egy versillusztrációt készítenek. A versek témája kapcsolódik a „Szülőföldem” kifejezéshez.

 

A tanulók alkotásait zsűri értékeli első, második és harmadik helyezésekkel valamint különdíjakkal. Az értékelés szempontjai: A festészeti eszközök megfelelő technikai alkalmazása, az egyéni kifejezőerő érvényesülésével, a korcsoportok szerint az eszköz- és anyaghasználat, valamint a témával összhangban az átgondolt kreatív kompozíció, színhasználat, térképzés, forma- és téralakítás.

 

A zsűri tagjai:

Gál Lehel festőművész, tanszékvezető főiskolai docens (SZTE JGYPK)

Hézső Ferenc festőművész

Sonkoly Tibor festőművész

 

A verseny díjait a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ, valamint támogatók biztosítják. A verseny egyik legfőbb támogatója természetesen a Tornyai János Múzeum.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Életét áldozta Vásárhely és a vidék vívósportjáért

Életét áldozta Vásárhely és a vidék...

Belovai Péter honvéd vívómesternek állítottak emléket a Vívócentrum falán. Így...
A Mezőgazdasági Kar programsorozata

A Mezőgazdasági Kar programsorozata

A Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi kara az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok idejére...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre.
 
Tanulmányúton Vásárhelyen
Tanulmányúton Vásárhelyen A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának tagjai felkeresték a Tornyai János Múzeumot és az Emlékpontot is.
 
Hazánk és a magyar emberek biztonságért
Hazánk és a magyar emberek biztonságért Több mint nyolcvan pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes esküt szeptember 13-án a hódmezővásárhelyi laktanyában.
 
A város múltjáról valló leletek
A város múltjáról valló leletek A Bethlen Gábor Református Gimnázium bővítésének megkezdése előtt kétszázötven négyzetméteres területen végeznek próbafeltárást a régészek.