GazdaságNemzetközi étteremlánc települ Vásárhelyre?

2019. szeptember 4., szerda
 
Nemzetközi étteremlánc települ Vásárhelyre?

Egyelőre kérdőjeles a cím, de valószínű nem sokáig, mert minden remény megvan arra, hogy megépül. Az Önkormányzat szerint nincs akadálya a beruházásnak.

 

 

 

 

 

 

 

A vásárhelyi Polgármesteri Hivatal közleménye szerint, a Bluebonnet Kft. tulajdonában álló vásárhelyi Family Center még szabad területeinek hasznosításának lehetőségéről tárgyalt a városvezetéssel a céget képviselő Márton András ügyvezető és kollégája, Csillagh András.

A befektetési lehetőség a benzinkút és a körforgalom között lévő területet érinti, ahol egy nemzetközi gyorsétteremlánc nyitását tervezik. Az új ingatlan engedélyeztetési terve idén lezajlik, a beruházásnak a város részéről nincs akadálya, írja közleményében a Polgármesteri Hivatal.

Az egyelőre üzleti titok, hogy melyik nemzetközi étteremlánc jönne Vásárhelyre.

 

A Vásárhelyi Hírekben már többször írtunk egy gyorsétterem nyitásáról. Először 2011 novemberében, amikor módosították a Népkert rendezési tervét. Ennek részeként leválasztották a Family Centerhez tartozó autóparkoló utáni részt: a Tóalj utcai benzinkút és a Penny Market között. (A terület tulajdonjogi átruházása is megtörtént akkor.) Erre a területre terveztek felépíteni egy McDonald’s-ot. Az építkezés megkezdésének időpontjával kapcsolatos 2011 novemberi megkeresésünkre, Dudás Csilla, a McDonald's Magyarországi Étterem Hálózat Kft. kommunikációs menedzsere azt válaszolta, a beruházás előkészítő fázisa  hosszadalmas, a projekt indulásának időpontját most még nem tudják meghatározni.

 

Aztán el is halt a kezdeményezés. Volt a helyi döntéshozók között is olyan hang, hogy „nem kell Vásárhelyre az adalékanyagokkal feldúsított gyorsétel.”

 

2011 májusában éppen ennek kapcsán egy egyszerű telefonos felmérése során a Vásárhelyi Hírek által megkérdezett fiatalok, inkább a 10-14 évesek egy része szerint menő dolog a „mekis kaja”, a 16 év felettiek számára nincs jelentősége, ők inkább hiányolnak olyan találkozóhelyeket a városban, ahová be lehet ülni, bekapni valami egyszerűt, aztán menni tovább. Elpanaszolták, arra nincs pénzük, hogy étterembe menjenek, nem is vágynak a körülményes vendéglátásra. Választékot egyelőre csak, a cukrászdák, néhány melegszendvicset is áruló hely jelentenek.   

 

Hamarosan kiderül, hogy melyik étteremlánc nevében tárgyalt 12 éves fennállása óta több tucatnyi referenciával (pl. a vásárhelyi Family Center) rendelkező Bluebonnet Kft., amely 
telek akvizícióval, tanácsadással, ingatlan bérbeadással, üzemeltetéssel foglalkozik
 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Éppen hét éve...

Éppen hét éve...

A Tornyai János Múzeum és a Művelődési ház hároméves technikai szünetet követően megújulva...
Tanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

Tanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

Növelte hallgatói létszámát a Szegedi Tudományegyetem: összesen 5817 új hallgatót vett fel az...
 

És ezt már olvasta?

Kilencvenhatan kaptak 13. havit
Kilencvenhatan kaptak 13. havit Ebéden látta vendégül a vásárhelyi városvezetés a közfoglalkoztatottakat, akiknek köszönetet mondtak a városért végzett munkájukért.
 
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában 230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan teljes felújítására és újranyitására.
 
Újra életre kelnek a magazinok oldalai
 Újra életre kelnek a magazinok oldalai 140 varázslatos hazai és nemzetközi enteriőr, nyolc formabontó installáció, egy lélegzetelállító kiállítás egyenesen a Milánói Design Hétről.
 
Napelempark Vásárhelyen
Napelempark Vásárhelyen Tavasz óta működik a hivatalosan most átadott napelempark azon a területen, amelyet 2017 májusában kapott bérbe az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft.
 
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.