Kultúra, oktatásTanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

2019. szeptember 3., kedd
 
Tanévnyitó a Mezőgazdasági Karon

Növelte hallgatói létszámát a 2018-as központi felvételi eljárásban a Szegedi Tudományegyetem: összesen 5817 új hallgatót vett fel az intézmény.

 

 

 

 

 

 

 

 

A pótfelvételi után külföldi hallgatókkal együtt mintegy 7500 új hallgató kezdheti meg tanulmányait 2018 szeptemberétől az SZTE-n. Az SZTE vásárhelyi Mezőgazdasági Karán 181 hazai és 28 külföldi hallgatót fogadtak egyetemi polgárnak szeptember 2-án a Városháza Dísztermében.

 

Jelentősen nőtt a külföldi hallgatók száma a Mezőgazdasági Karon is, ami a 2013-ban elindított Stipendium Hungaricum kiválósági ösztöndíjprogram eredménye, amelynek keretében külföldi hallgatók a 28 magyar egyetem valamelyikén tanulhatnak. A legtöbb külföldi diák valamely mérnökképzésre - például agrármérnök képzésre jelentkezik.

 

A vásárhelyi karon a mezőgazdasági-, vadgazda mérnöki, valamint vidékfejlesztési agrármérnöki specifikációt lehet választani, illetve az egyre népszerűbb kétéves felsőoktatási szakképzésben mezőgazdasági és ménesgazda szakképzés indult.

 

A Tanévnyitó Ünnepi Tanácsülésen az elsőéves hallgatókat Márki-Zay Péter polgármester köszöntötte, valamint Komarek Levente oktatási dékánhelyettes és Mikó Józsefné dr. Jónás Edit dékán kívánt sikeres tanéveket a hallgatóknak.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Gazdaságosabb lesz a strand üzemeltetése

Gazdaságosabb lesz a strand üzemeltetése

A viták, a feljelentés, majd a nyomozás megszüntetése előzmények után megkezdődik a próbaüzeme...
Iskolai szünetek, ünnepnapok 2020-ban

Iskolai szünetek, ünnepnapok 2020-ban

Néhány nap van már csak az iskolai szünetből, itt az ideje átnézni, hogyan alakul a 2019-20-as tanév....
 

És ezt már olvasta?

Kilencvenhatan kaptak 13. havit
Kilencvenhatan kaptak 13. havit Ebéden látta vendégül a vásárhelyi városvezetés a közfoglalkoztatottakat, akiknek köszönetet mondtak a városért végzett munkájukért.
 
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában 230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan teljes felújítására és újranyitására.
 
Újra életre kelnek a magazinok oldalai
 Újra életre kelnek a magazinok oldalai 140 varázslatos hazai és nemzetközi enteriőr, nyolc formabontó installáció, egy lélegzetelállító kiállítás egyenesen a Milánói Design Hétről.
 
Napelempark Vásárhelyen
Napelempark Vásárhelyen Tavasz óta működik a hivatalosan most átadott napelempark azon a területen, amelyet 2017 májusában kapott bérbe az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft.
 
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.