SportVásárhelyi katonanő országos bajnok lett

2019. június 11., kedd
 
Vásárhelyi katonanő országos bajnok lett

A Magyar Professzionális Erőemelő Liga és a Global Powerlifting Committee (GPC) szervezésében lebonyolított Európa-bajnokságon idén öt kategóriában, huszonkét ország közel hatszázötven sportolója mérte össze erejét.

 

 

 

 

 


Gáleg Norbert őrvezető, a junior - 110 kg kategóriában lett bajnok, összesen 735 kilogrammot mozgatott meg (260 kg guggolás, 195 kg fekve-nyomás, 280 kg felhúzás). Kiemelkedő teljesítményét a május elején megrendezett Professzionális Erőemelő Liga Kupa magyar bajnoksága előzte meg, ahol szintén a dobogó legfelső fokára állhatott.

2018-ban több, mint 60 versenyen indult, szeptemberben a GPC Világbajnokság RAW erőemelés junior kategóriáját nyerte meg. Kiemelkedő teljesítményét nem csak fizikai állapotának és családja támogatásának, hanem a versenyek iránti tiszteletének is köszönheti. Úgy gondolja, hogy a kisebb helyi szintű versenyek is ugyanannyit érnek, mint az országos és nemzetközi versenyek. Hasonló módon készül mindegyik megmérettetésére és fontosnak tartja, hogy mindig a legjobbat hozza ki magából.

 

Tavalyi cikkünk Gálég Norbert eredményéről ITT olvasható!

 

Ricz Viktória közkatona, a RAW fekve-nyomás junior - 90 kg kategóriában lett bajnok, ahol összesen 87,5 kilogrammot nyomott ki, amely eredménnyel saját súly- és korcsoport kategóriájában világcsúcsot állított fel. Viktória kezdetben úszásban, kézilabdában és küzdősportokban próbálta ki magát, majd 2016-ban elkezdte az erőnléti edzéseket, ahol kiderült, hogy a fekve-nyomásban jeleskedik. Első komoly nevezése a Professzionális Erőemelő Liga Kupa magyar bajnoksága volt, ahol 85 kilogrammal bajnok lett kategóriájában.

 

„Úgy gondolom, hogy elsődlegesen magunknak kell megfelelnünk, talán ez az, ami mindig is motivált. Saját magamnak akartam megfelelni, és megmutatni, hogy mire vagyok képes. Régi álmom volt, hogy részt vegyek egy nemzetközi versenyen ám sohasem gondoltam volna, hogy első alkalommal a dobogó legfelső fokára állhatok.” – hangsúlyozta, majd hozzátette, hogy a következő versenye a GPC Világbajnokság lesz ősszel, Érsekújváron, Szlovákiában.

 

Kiemelkedő teljesítményükért a dandár parancsnoka, Szloszjár Balázs ezredes emléklapot adományozott a sportolóknak, kifejezve a dandár támogatását és elismerését.

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Kacsavonulás Hódmezővásárhelyen

Kacsavonulás Hódmezővásárhelyen

Idén is összejönnek az ország kacsaimádói, vagyis a Citroen 2CV szerelmesei. Itt lesznek a társaik is,...
Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke

Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke

1934-ben, Pünkösdkor avatták fel a magyar egység eszméit hirdető országzászló emlékművet...
 

És ezt már olvasta?

Kilencvenhatan kaptak 13. havit
Kilencvenhatan kaptak 13. havit Ebéden látta vendégül a vásárhelyi városvezetés a közfoglalkoztatottakat, akiknek köszönetet mondtak a városért végzett munkájukért.
 
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában 230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan teljes felújítására és újranyitására.
 
Újra életre kelnek a magazinok oldalai
 Újra életre kelnek a magazinok oldalai 140 varázslatos hazai és nemzetközi enteriőr, nyolc formabontó installáció, egy lélegzetelállító kiállítás egyenesen a Milánói Design Hétről.
 
Napelempark Vásárhelyen
Napelempark Vásárhelyen Tavasz óta működik a hivatalosan most átadott napelempark azon a területen, amelyet 2017 májusában kapott bérbe az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft.
 
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.