SportTizenkettőből tizenkét győzelem

2019. április 1., hétfő
 
Tizenkettőből tizenkét győzelem

Igazi rangadót vívott március utolsó napján a Vásárhelyi Kosársuli, hisz az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának zárófordulójában a listavezető Bajai Bácska látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.

 

 

 

 

 

 

 

A tét nem kisebb volt a nagy múltra visszanyúló rangadón, mint az első hely sorsa: Tóth Tamás együttese annak a szellemében léphetett pályára az ellenfelek számára bevehetetlen várként tornyosuló hazai környezetben, hogy amennyiben diadalmaskodik, úgy minden bizonnyal megnyeri az alapszakaszt.

A mérkőzés összképét tekintve egyértelműen megállapítható, hogy ezt a célkitűzést maximálisan teljesítette a csapat, hisz végig rendkívül koncentráltan, összeszedetten, a találkozót kontrollálva játszottunk. Már az első percekben magunkhoz vettük a kezdeményezést, a meccs Vas Péter már-már védjegynek nevezhető nyitóhármasával indult, hogy aztán ezt további kettő kövesse még a negyed során. 13 pontjával egymaga vezette a sárgamezeseket, a bajaiak pedig csak asszisztálni tudtak a masszív hazai játékhoz.

 

22-18-cal zárult a játékrész a napfényes Hódtóiban, amely szépen-lassan megtelt szurkolóval – a közönség segítsége is kellett a nehéz pillanatokban. Vukicevic kettesénél a 15. percben ugyanis először vezettek a Bács-Kiskun megyeiek, az adok-kapok néha kapkodásba alakult át mindkét részről, sok hiba akadt támadásban és védekezésben egyaránt. Börcsök kettese után a Baja támadhatott a félidei vezetéshez, Nagy szép tripláját követően így 34-38-as állást mutatott az eredményjelző.

 

Talán sokan emlékeznek még arra, hogy a szezont a kiváló harmadik negyedekkel indította a Kosársuli. Régóta nem láthattunk ilyesfajta játékrészt, de épp itt volt az ideje: ez a tíz perc ugyanis egy csapásra eldöntötte, ki az úr a háznál Vásárhelyen. Jakab hármasával 48-48 volt a 26. percben, hogy aztán a kiválóan játszó Varga Zalán percei következzenek: erős támadójátékkal szépen-csendben elléptünk, és 24-esünk negyedzáró középtávolijával, 13-4-es rohammal kilencpontos fórt harcoltunk ki a hajrára!

 

Ahol aztán Molnár Bence, Bálint Erik és Béres Nándor megszórta magát (Vargával és Vassal kiegészítve öten jutottak tíz szerzett pont fölé a végére), a Baja pedig hiába próbált zárkózni, csak a tisztes differencia tartására volt képes. Tóth Tamás együttese 82-73-as arányban diadalmaskodott, s mivel az Óbuda kétszeri hosszabbítás után felülmúlta a Pápát, a Kosársuli megnyerte az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszát! Hibátlan hazai mérleggel, tizenkettőből tizenkettő győzelemmel, tegyük hozzá...

 

NB I/B Zöld csoport, 26. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Bajai Bácska FKE 82-73 (22-18, 12-20, 27-14, 21-21)

 

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: dr. Varga, Józsa, Reisz
 

Kosársuli: Molnár 10/3, Pavlovic 3, VARGA 16/3, Bálint 16, Vas 15/9,
Csere: Kovács -, Béres 13/3, Perák 5, Rostás 2, Kelemen -, Börcsök 2.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Baja: NAGY 21/9, Pongó 16/12, Goldring 2, JAKAB 18/6, Kövágó-Laska -,
Csere: Kollár 3, Ágfalvi 5/3, Vukicevic 8, Kovács -.
Vezetőedző: Cservék Csaba

 

Tóth Tamás: „Előzetesen azt beszéltük meg a csapattal, hogy nem számolgatunk, hanem a sorsra bízzuk magunkat és minimum megszorongatjuk a bajnokesélyest. Az első félidőben a hibáinkat jól használta ki a rutinos Baja, de a félidőben rendeztük a sorokat. A harmadik negyedben dőlt el a rangadó, meg tudtuk törni ellenfelünket. Száz százalékos mérleget tudunk egyedüliként felmutatni hazai pályán a Zöld csoportban, erre nagyon büszke vagyok. Hogy mit hoz a rájátszás, még nem tudom, de amit eddig a játékosaim elértek, emelem előttük a kalapom!

 

Cservék Csaba: „A második félidőben gyenge védekezés miatt nagyon sok könnyű kosarat kaptunk. Támadásaink pontatlanok voltak. Gratulálok az ellenfélnek!

 

 A rájátszásban a Kosársuli ellenfele a DEAC U23 lesz.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Átadták a Keleti elkerülőt

Átadták a Keleti elkerülőt

Hivatalosan átadtak március 31-én a Keleti elkerülő utat. A 2016-ban nyert 1 milliárd 840 millióból...
Nagyszerű NICS-HSÚVC siker az országos bajnokságon

Nagyszerű NICS-HSÚVC siker az országos...

A szerbiai, de magyar állampolgársággal is rendelkező Szilágyi Csaba a LEN-pontok alapján az ob legeredményesebb...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.