SportTizenkettőből tizenkét győzelem

2019. április 1., hétfő
 
Tizenkettőből tizenkét győzelem

Igazi rangadót vívott március utolsó napján a Vásárhelyi Kosársuli, hisz az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának zárófordulójában a listavezető Bajai Bácska látogatott a Hódtói Sportcsarnokba.

 

 

 

 

 

 

 

A tét nem kisebb volt a nagy múltra visszanyúló rangadón, mint az első hely sorsa: Tóth Tamás együttese annak a szellemében léphetett pályára az ellenfelek számára bevehetetlen várként tornyosuló hazai környezetben, hogy amennyiben diadalmaskodik, úgy minden bizonnyal megnyeri az alapszakaszt.

A mérkőzés összképét tekintve egyértelműen megállapítható, hogy ezt a célkitűzést maximálisan teljesítette a csapat, hisz végig rendkívül koncentráltan, összeszedetten, a találkozót kontrollálva játszottunk. Már az első percekben magunkhoz vettük a kezdeményezést, a meccs Vas Péter már-már védjegynek nevezhető nyitóhármasával indult, hogy aztán ezt további kettő kövesse még a negyed során. 13 pontjával egymaga vezette a sárgamezeseket, a bajaiak pedig csak asszisztálni tudtak a masszív hazai játékhoz.

 

22-18-cal zárult a játékrész a napfényes Hódtóiban, amely szépen-lassan megtelt szurkolóval – a közönség segítsége is kellett a nehéz pillanatokban. Vukicevic kettesénél a 15. percben ugyanis először vezettek a Bács-Kiskun megyeiek, az adok-kapok néha kapkodásba alakult át mindkét részről, sok hiba akadt támadásban és védekezésben egyaránt. Börcsök kettese után a Baja támadhatott a félidei vezetéshez, Nagy szép tripláját követően így 34-38-as állást mutatott az eredményjelző.

 

Talán sokan emlékeznek még arra, hogy a szezont a kiváló harmadik negyedekkel indította a Kosársuli. Régóta nem láthattunk ilyesfajta játékrészt, de épp itt volt az ideje: ez a tíz perc ugyanis egy csapásra eldöntötte, ki az úr a háznál Vásárhelyen. Jakab hármasával 48-48 volt a 26. percben, hogy aztán a kiválóan játszó Varga Zalán percei következzenek: erős támadójátékkal szépen-csendben elléptünk, és 24-esünk negyedzáró középtávolijával, 13-4-es rohammal kilencpontos fórt harcoltunk ki a hajrára!

 

Ahol aztán Molnár Bence, Bálint Erik és Béres Nándor megszórta magát (Vargával és Vassal kiegészítve öten jutottak tíz szerzett pont fölé a végére), a Baja pedig hiába próbált zárkózni, csak a tisztes differencia tartására volt képes. Tóth Tamás együttese 82-73-as arányban diadalmaskodott, s mivel az Óbuda kétszeri hosszabbítás után felülmúlta a Pápát, a Kosársuli megnyerte az NB I/B Zöld csoportjának alapszakaszát! Hibátlan hazai mérleggel, tizenkettőből tizenkettő győzelemmel, tegyük hozzá...

 

NB I/B Zöld csoport, 26. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Bajai Bácska FKE 82-73 (22-18, 12-20, 27-14, 21-21)

 

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: dr. Varga, Józsa, Reisz
 

Kosársuli: Molnár 10/3, Pavlovic 3, VARGA 16/3, Bálint 16, Vas 15/9,
Csere: Kovács -, Béres 13/3, Perák 5, Rostás 2, Kelemen -, Börcsök 2.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Baja: NAGY 21/9, Pongó 16/12, Goldring 2, JAKAB 18/6, Kövágó-Laska -,
Csere: Kollár 3, Ágfalvi 5/3, Vukicevic 8, Kovács -.
Vezetőedző: Cservék Csaba

 

Tóth Tamás: „Előzetesen azt beszéltük meg a csapattal, hogy nem számolgatunk, hanem a sorsra bízzuk magunkat és minimum megszorongatjuk a bajnokesélyest. Az első félidőben a hibáinkat jól használta ki a rutinos Baja, de a félidőben rendeztük a sorokat. A harmadik negyedben dőlt el a rangadó, meg tudtuk törni ellenfelünket. Száz százalékos mérleget tudunk egyedüliként felmutatni hazai pályán a Zöld csoportban, erre nagyon büszke vagyok. Hogy mit hoz a rájátszás, még nem tudom, de amit eddig a játékosaim elértek, emelem előttük a kalapom!

 

Cservék Csaba: „A második félidőben gyenge védekezés miatt nagyon sok könnyű kosarat kaptunk. Támadásaink pontatlanok voltak. Gratulálok az ellenfélnek!

 

 A rájátszásban a Kosársuli ellenfele a DEAC U23 lesz.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Átadták a Keleti elkerülőt

Átadták a Keleti elkerülőt

Hivatalosan átadtak március 31-én a Keleti elkerülő utat. A 2016-ban nyert 1 milliárd 840 millióból...
Nagyszerű NICS-HSÚVC siker az országos bajnokságon

Nagyszerű NICS-HSÚVC siker az országos...

A szerbiai, de magyar állampolgársággal is rendelkező Szilágyi Csaba a LEN-pontok alapján az ob legeredményesebb...
 

És ezt már olvasta?

Felújított pályák a bmx-eseknek
Felújított pályák a bmx-eseknek Egy ügyességet, bátorságot igénylő, néha még a fizikát is meghazudtoló látványos sportág kapta viszza vásárhelyi bázisát, amelyet országoss versennyel nyitottak meg. 
 
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen A július 18-án ünnepélyesen átadott foglalkoztatóban jelenleg egy 1900-ban alapított cseh családi cég, az instant kávét gyártó vállalkozás részére dolgoznak.
 
A szezon fele még hátra van
A szezon fele még hátra van A hétvégén indulhat a strandszezon. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Hatósági Népegészségügyi Osztálya kiváló minősítést adott a Mártélyi szabadstrand vizének.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.