GazdaságÁtadták a Keleti elkerülőt

2019. március 31., vasárnap
 
Átadták a Keleti elkerülőt

Hivatalosan átadtak március 31-én, vasárnap délben az elkészült Keleti elkerülő utat. Az ASA Építőipari KFT. telephelyénél, az Erzsébeti út 9. szám előtt nagy számú érdeklődő előtt mondott köszöntőt Márki-Zay Péter polgármester.

 

 

 

 

 

 


Mint ismeretes a Kormány 2016 július 13-én kiadott határozata értelmében Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata részére 1 milliárd 840 millió forintot adott a 3,175 km hosszú keleti elkerülő útszakasz megépítésére. A munkálatokba 2018 februárjában kezdett bele Délút Építő és Bányászati Kft. A tavaly decemberben elkészült út, és – mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk - a városfejlesztési csoport tájékoztatása szerint a műszaki átadás-átvétel megkezdése után, a műszaki ellenőr észrevételei alapján a kivitelező december utolsó napjaiban is építési munkát végzett. A forgalomba helyezéshez szükséges átadási dokumentáció része a geodéziai felmérésen alapuló terv. Ezt nagymértékben lassította a januárban lehullott hó mennyisége. Azonban amint elkészültek, az önkormányzat forgalomba helyezési kérelme január 18-án megérkezett az illetékes szervhez. Az összes hatósági engedély kiadása után március 31-én helyezték forgalomba az utat.

 

Néhány nappal a hivatalos átadás előtt, a vásárhelyi Önkormányzat Fidesz frakciója – mintegy 30-40 megjelenttel - rendezett egy útátadó ünnepséget. Az ott elhangzottak alapján a közlekedéshatósági szakemberek már akkor jelezték, hogy szabálytalan, sőt a BTK 232. paragrafusa szerint közlekedés biztonsága elleni bűncselekményt követ el, aki a hivatalos átadás előtt használja az adott utat, illetve létesítményt.

 

A vasárnap déltől hivatalosan átadott elkerülővel nagyban növekszik a hódmezővásárhelyiek biztonsága is. Így magát az útpályát is a kiemelt terhelésre előre gondolva építették meg, és a beruházásban átadott műtárgyakat is kényelmesen tudják majd használni akár a nagy teherautók is, napi 2-300 járművel tehermentesítve a belvárosi utakat.

 

Az északi elkerülő egyik legfontosabb szerepe az ipari parkba érkező kamionok kivezetése a városból. Ez azért is fontos, mert 2018 januárjában nagyszabású fejlesztést jelentett be a nyomvonal helyszínén Lázár János – akkori - Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hegedűs Zoltán, aki akkor polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármester volt. Bejelentésük szerint első ütemben 40 majd pedig 65 hektárral bővítik a hódmezővásárhelyi Ipari Parkot. Erre 2,6 milliárd forint áll rendelkezésre. Elhangzott az is, hogy az ipari parkot támogató egyik legfontosabb fejlesztés a várost keletről elkerülő út megépítése.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kertgondozás kifosztással

Kertgondozás kifosztással

Egy idős hódmezővásárhelyi férfitől vitt el több mint egymillió forintot két helybeli fiatal, kifosztás...
Emlék-képek 2.

Emlék-képek 2.

Emlékek a város kulturális életéből. A Vásárhelyi Hírek fotóarchívumából...
 

És ezt már olvasta?

Felújított pályák a bmx-eseknek
Felújított pályák a bmx-eseknek Egy ügyességet, bátorságot igénylő, néha még a fizikát is meghazudtoló látványos sportág kapta viszza vásárhelyi bázisát, amelyet országoss versennyel nyitottak meg. 
 
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen A július 18-án ünnepélyesen átadott foglalkoztatóban jelenleg egy 1900-ban alapított cseh családi cég, az instant kávét gyártó vállalkozás részére dolgoznak.
 
A szezon fele még hátra van
A szezon fele még hátra van A hétvégén indulhat a strandszezon. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Hatósági Népegészségügyi Osztálya kiváló minősítést adott a Mártélyi szabadstrand vizének.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.