Kultúra, oktatásJövőre már minden diák ingyen fogja kapni a tankönyveket

2019. augusztus 4., vasárnap
 
Jövőre már minden diák ingyen fogja kapni a tankönyveket

Hamarosan a vásárhelyi iskolákba is megérkeznek a megrendelt tankönyvek. Az 1-9. évfolyam valamennyi tanulója térítésmentesen kapja a tankönyveket.

 

 

 

 

 

 


Augusztus végéig kapják meg az iskolák az alaprendelés során megrendelt tankönyveket. Az átadás idejéről és rendjéről az adott intézmény tájékoztatja a szülőket/tanulókat.

Jövő szeptembertől a köznevelésben minden diák ingyen fogja kapni a tankönyveket.

 

Az 1-9. évfolyam valamennyi tanulója térítésmentesen kapja a tankönyveket,

„Jövő szeptembertől a köznevelésben minden diák ingyen fogja kapni a tankönyveket” – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára csütörtökön Üllőn, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) raktárában tartott sajtótájékoztatón abból az alkalomból, hogy megkezdődött a tankönyvek és fejlesztő taneszközök szállítása az iskolákba.

 

 

"A tankönyvek sokszorosítása megtörtént, készen vagyunk" – mondta Tőczik Zsolt, a Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) ügyvezető igazgatója. A magánkiadók által gyártott, illetve forgalmazott kiadványok szintén beérkeztek a múlt héten, vagyis kijelenthető, hogy elkészültek a tankönyvek.

A kiszállítást augusztus 1-jén kezdték, terveik szerint pedig augusztus 31-re minden iskolába hiánytalanul eljutnak majd a kiadványok.

Idén az iskolák 13 millió 70 ezer darab könyvet rendeltek, ami a tavalyi évhez képest körülbelül 570 ezerrel több, ebből az állami részarány mennyiségileg nézve 86 százalék, ismertette Tőczik Zsolt.

Az árak idén ismét csökkentek, az előző évhez képest 10 százalékkal. Míg tavaly körülbelül 923 forint volt egy tankönyv átlagára, ugyanez idén 834 forint - tette hozzá.

Azt, hogy egy diák tankönyvcsomagja mennyibe kerül, függ attól, hogy milyen évfolyamra jár, illetve, hogy a Kellón, vagy más csatornákon keresztül szerzi-e be a tankönyveket. Utóbbi esetben az ár pár ezer forinttól 15-16 ezer forintig terjedhet - tette hozzá az ügyvezető igazgató.

 
 
VH-KELLO
 

Olvassa el ezt is!

Négy érmet hozott haza a Boxing Gym Vásárhely

Négy érmet hozott haza a Boxing Gym...

A kőszegi verseny a dinamikusan fejlődő, már eddig is jelentős hazai és nemzetközi sikereket elért vásárhelyi Boxing...
A vásárhelyi zenebarátok sűrű hete következik

A vásárhelyi zenebarátok sűrű hete...

Augusztus 3. és augusztus 11-e között tartják Hódmezővásárhelyen a koncertekben gazdag Zenei Napokat - az...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre.
 
Tanulmányúton Vásárhelyen
Tanulmányúton Vásárhelyen A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának tagjai felkeresték a Tornyai János Múzeumot és az Emlékpontot is.
 
Hazánk és a magyar emberek biztonságért
Hazánk és a magyar emberek biztonságért Több mint nyolcvan pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes esküt szeptember 13-án a hódmezővásárhelyi laktanyában.
 
A város múltjáról valló leletek
A város múltjáról valló leletek A Bethlen Gábor Református Gimnázium bővítésének megkezdése előtt kétszázötven négyzetméteres területen végeznek próbafeltárást a régészek.