A Hungarikum Fesztivált negyedik alkalommal, 2011. augusztus 11-14. között rendezik meg Szegeden, a város több pontján.
A Széchenyi téren kaptak bemutatkozási lehetőséget ebben az évben is a gasztronómia kiállítói (borászok, pálinkások, magyar alapanyagokból készült ételekkel vendéglátósok, kézművesek, népi iparművészek). A színpadon kulturális Hungarikumként a Dankó Pista nevével fémjelzett cigányzene, a magyar nóta, az operett, a néptánc és a népzene képviselőié a főszerep. Bemutatkoznak a Dél-alföldi régió képviselői is. A belváros éttermeiben, cukrászdáiban a vendégeknek lehetősége van megkóstolni a szürkemarhából, mangalicából, libamájból, szarvasgombából készült ételeket és a tradicionális magyar édességeket. A Szegedi Vadasparkban a magyar állattenyésztést mutatják be. A Pick Szalámi és Szegedi Paprika Múzeum, a Szent István téri víztorony szódavíz történeti bemutatója, a „Szegedikumok” tárgyiasult eszközeit mutatják be a fesztivál vendégei, a Somogyi-könyvtárban szintén hungarikum témájú kiállítást tekinthetnek meg.