SportA tabella élén a Kosársuli

2018. november 19., hétfő
 
A tabella élén a Kosársuli

Vasárnap az Óbudai Kaszások otthonában lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoportjának 9. fordulójában. Valódi derbire készülhettünk, hisz a mérkőzést megelőzően a vendéglátó a harmadik, míg a mieink a második helyet foglalták el a bajnokságban.

 

 

 

 

 

 

Rangadó ide, rangadó oda, meg kell állapítanunk azt az elég komoly tényt, hogy az Óbuda mindössze egyszer vezetett a találkozón – rögtön a kezdés után, 4-2-nél, és azt is mindössze egy perc erejéig tették!

Történt ugyanis, hogy rendkívül koncentráltan, jól játszott Tóth Tamás csapata mind védekezésben, mind támadásban, ehhez társultak kiváló egyéni teljesítmények is.

Az első negyedben nagyon elemében volt a kezdőötös, kiemelkedett Molnár Bence, Vas Péter és Bálint Erik játéka. Pillanatok alatt ellépett a Kosársuli a picit életlen Kaszásoktól, a lerohanásnak hála tíz perc után már tizenhárom pontos előny (25-12) volt a vásárhelyieknél!

 

A parádé tovább folytatódott, Molnár pontözönével gyakorlatilag úgy tűnt, szűk fél meccs alatt eldőlt a győzelem sorsa. Volt azonban visszaút az Óbudának, Bencsik, Takács és Ondima vezényletével a második negyed végét és a harmadik negyedet nagyon megnyomták, a kisebb Kosársuli-rövidzárlat által a 26. percben egy pontra zárkóztak a Kaszások (47-48).

Megijednünk azonban nem kellett, hisz valaki mindig előrukkolt klasszissal a mieinktől: Pavlovic és Varga mozzanatai következtek, a sikeres közeliknek hála a végjátékra hétpontos fórral fordulhatott a Kosársuli.

Ott pedig aztán egy pillanatig nem forgott kockán, ki az „úr a háznál”: Molnár, Vas és Varga megszórta magát, a védekezés remekül működött, ezáltal egy nyugodt, stabil, magabiztos győzelmet aratott a csapat, összességében kiváló játékkal.

 

A 79-67-es végeredmény (valamint a Baja egri veresége) pedig azt jelenti, hogy ha csak holtversenyben is (a Kosársuli pontaránya rosszabb, mint a Bajáé), de megérkeztek a tabella élére!

 

NB I/B Zöld csoport, 9. forduló:

Óbudai Kaszások-Vásárhelyi Kosársuli 67-79 (12-25, 15-16, 28-21, 12-17)

Óbuda, Kaszások Sportcsarnok. Vezette: Jurák, Major, Szilágyi
 

Óbuda: Ondima 11/3, Molnár 15/6, Bencsik 16/9, Jenei 2, TAKÁCS 12/3.
Csere: Reiter 2, Keresztesi 7/3, Meleg -, Farkas 2.
Vezetőedző: Saeed Armaghani

 

Kosársuli: MOLNÁR 22/3, Kovács -, Kelemen -, BÁLINT 13/3, VAS 19/9.
Csere: Béres 2, Pavlovic 9, Börcsök -, Varga 14.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás vezetőedző: „Koncentrált játékkal sikerült bravúrgyőzelmet elérnünk a rangadón egy erős ellenfél otthonában. Gratulálok a csapatnak!”

 

Sajnos az U20-as csapatnak nem jött össze a győzelem – a felnőttmérkőzés után léptek pályára a fiatalok, kissé felforgatott kezdővel. Az Óbuda 85-61-re nyert végül, így sajnos tovább folytatódik a vásárhelyiek rossz szériája.

 

A bajnokság hazai környezetben folytatódik, november 24-én az Eger látogat a Hódtói Sportcsarnokba.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jótékonysági koncert az Ótemplomban

Jótékonysági koncert az Ótemplomban

A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi...
A korizás egyelőre jegelve

A korizás egyelőre jegelve

Már csak víz és hideg idő kell és idén télen is lehet korizni a Kossuth téren. A két feltétel...
 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."