Február 17-én este nem csak szóban, hanem ízben is jelen lesz Hódmezővásárhelyen a villányi borvidék eszenciáját illusztráló különleges borsor.
Még el sem érkezett a Ginkgo Sas február 17-i Borestje, de Krenner Csaba a Vásárhelyi Hírek érdeklődésére máris egy rögtönzött „borívet” írt le a villányi Bock Pincészet bemutatásra váró nedűiből. A borász-kereskedelmi vezető, a jó kedélyű, nagyon színvonalas, humorral fűszerezett borbemutatóiról ismert. A Bock Pincészet minden évjáratáról tud szakmai ismérveket, műhelytitkokat. A Ginkgo Sas pénteki borestjén bemutatásra kerülő borsor bevezetőjéről, a 2010-es Hárslevelűről röviden fogalmazott: „ez is egy gyönyörű szép” bor. Hozzátette, tokaji jegyeket hordozó nedű 30 év feletti tőkéken termett általában túlérett szőlőből, reduktív technológiával készül. Az est nyitó bora után a villányi borvidékre jellemző vörösre váltva, a 2011-es Portugieser Rosét, majd a 2008 Cabernet Sauvignont, a desszert előtt pedig a 2008-as Bock Ermitage-t kortyolhatja a közönség. Ez utóbbiról Krenner Csaba azt mondta, ez a bor 5 szőlőbirtok válogatásából való és szinte „belépő” a nagyborok világába. Végül de nem utolsó sorban a desszerthez a sommelier a 2007-es Royal Cuvée-t ajánlja, kérdésünkre határozottan állítva, hogy a csokoládéval csak is ezt a bordói jellegű bort kell megízlelni.
Február 17-én este nem csak szóban, hanem ízben is jelen lesz Hódmezővásárhelyen a villányi borvidék eszenciáját illusztráló különleges borsor. Este 7 órától tehát Krenner Csaba ajánlásával, a Bock Pincészet mutatkozik be a borínyenceknek. A jó borok mellé, a Fekete Sas mesterszakácsa készíti a kulináris élvezeteket, azoknak, akik együtt szeretnének hódolni a gasztronómia és a borászat különleges kapcsolatának.
Menü:
Amuse-bouche
Vajas – póréhagymás házi bagett zöldfűszeres túróval, lila burgonya chipsszel
Előétel
Abált malaccsászár füstöltlazac krémmel, zöldség kavalkáddal
Főétel
Konfitált marha steak újragondolva sós mákos nudlival, meggyes párolt káposzta habbal
Sajt
Sajtválogatás aszalványokkal, forró pirítóssal
Desszert
Csokoládés krémes bodzahabbal, mentás roppanccsal
Kapcsolódó cikkeink:
Dél Dunántúl esszenciája a Ginkgo Sasban