Markó Ildikó borász: Tőkénként két fürt, azaz 80 dekás terhelés, kizárólag francia hordók a korábbi tapasztalatok alapján. A két Cuvée 7-es elegáns, nagy bor arcát mutatja Villányban és Siklóson is.
Képünkön Markó Ildikó borász
Latorczai Lászó a pincészet borásza mondta a Sauska Pincészetről: Villányban a 2006-os évjáratával debütált a piacon. Fiatal szőlészekből és borászokból álló nemzetközi csapata arra törekszik, hogy boraikban a lehető legtermészetesebben jelenjen meg a fajta, az évjárat és a borvidék különleges potenciálja. Ehhez minden rendelkezésükre is áll: Villány és Siklós legjobb dűlőinek izgalmas kombinációja, optimális feldolgozó kapacitás, minőségi hordók és modern technológia.
Október 28-án este a Sauska Pincészet mutatkozik be a hódmezővásárhelyi Ginkgo Sas Hotelben, a pincészet legnemesebb boraihoz illő ételekkel várják a vendégeket.
Az est folyamán kínálásra kerülő borok közül, csak egynek a történetét írjuk le, bemutatva a „kulisszák”, stílszerűbben a „hordók mögött folyó” elkötelezett munkát.
Markó Ildikó a pincészet borásza a Vásárhelyi Híreknek elmondta 2007 óta dolgozik a pincészetnél: „2008 meleg év volt. Itt talán a legnagyobb érdem a stabilitásé, az évről évre vállalt stílusé és minőségé. Egyszerű célok, precíz háttérmunka. Tőkénként két fürt, azaz 80 dekás terhelés, kizárólag francia hordók a korábbi tapasztalatok alapján. A két Cuvée 7-es elegáns, nagy bor arcát mutatja Villányban és Siklóson is.”
A Ginkgo Sas Hotel borvacsoráján, a 2008-as Cuvée 7-et a desszerthez kínálják majd. Az előtte lévő fogásokat - a SAUSKA Pincészet legnemesebb boraihoz illő ételeket - a Fekete Sas mesterszakácsa készíti.
Október 28-án 19 órai kezdettel a vendégeket Katona Dániel a kiváló villányi borászat szakembere avatja be a borkóstolás rejtelmeibe, boraik élvezetébe.