Félperces2014-re az országhatárig érhet az M43-as autópálya

2013. április 11., csütörtök
 
2014-re az országhatárig érhet az M43-as autópálya

A tervek szerint 2014 szeptemberére megépül az M43-as autópálya Makó és az országhatár közötti, 23,1 kilométeres szakasza – jelentette be Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár április 11-én  csütörtökön Makón. Délelőtt Lázár János, és Kovács Ákos, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. vezérigazgató-helyettese ünnepélyesen elhelyezték a Makó-országhatár szakasz alapkövét.

 

Az M43-as Makótól az országhatárig tartó autópálya szakaszának előkészítő munkálatai március végén megkezdődtek, a kivitelezés 2014 év végére elkészül. A beruházás eredményeképpen Szegedtől lényegesen gyorsabban és biztonságosabban érhetjük el a magyar-román határt, javul a térség forgalmi helyzete, az országhatárra tartó és az onnan érkező jelentős nehézgépjármű-forgalom is erre az útszakaszra terelődik át. A 23,1 km-es szakasz kivitelezése az Új Széchenyi Terv Közlekedési Operatív Program keretében, uniós forrás felhasználásával valósul meg.

 

Olvassa el ezt is!

Különböző alkotói szemléletek izgalmas válogatása Vásárhelyen

Különböző alkotói szemléletek izgalmas válogatása Vásárhelyen

Április 13-án, szombaton a Tornyai-múzeumban a 2012-ben a hódmezővásárhelyi Képzőművészeti Szimpóziumon ihletet nyert művészek alkotásaiból nyílik kiállítás.

Lezárult a nyomozás a mártélyi takarékszövetkezeti rablás ügyében

Lezárult a nyomozás a mártélyi takarékszövetkezeti rablás ügyében

A rendőrség a 49 éves szegedi férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte.
A szezon meccsének is beillő találkozó volt

A szezon meccsének is beillő találkozó volt

Kétszeri hosszabbításba torkolló mérkőzést játszott egymással a Vásárhelyi Kosársuli és a Veszprém április 11-én este a Hódtói Sportcsarnokban.
Lelkes amatőrök, profi cuccok

Lelkes amatőrök, profi cuccok

Április 27-én délelőtt a Hódmezővásárhelyi Rádió Klub börzét rendezett, amelyre több, mint 100 kiállító érkezett az ország több pontjáról.
 

És ezt már olvasta?

Tömeg, jó hangulat - igazi majális fíling
Tömeg, jó hangulat - igazi majális fíling A cikk címét az április 30-án délután, este kilátogatóktól idéztük. A régi időket idézte a vásárhelyi önkormányzat által szervezett Népkert majálisa. Képekkel.
 
Már nincs messze az 5. hely
Már nincs messze az 5. hely A kérdés az volt a Hódtói Sportcsarnokban, hogy ki játszhat majd az 5. helyért az NB I/B Zöld csoportjában.
 
Szúnyoggyérítés Vásárhelyen
Szúnyoggyérítés Vásárhelyen Elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít, de az önkormányzat is végeztet szúnyogírtást, szükség szerint többször is egy szezonban.
 
Kazinczy-érmes lett a vásárhelyi Szántó Emese
Kazinczy-érmes lett a vásárhelyi Szántó Emese A Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd” versenyt, amely az eltelt hat évtized során országos mozgalommá vált.
 
Vásárhelyi lett idén az Év tűzoltója
Vásárhelyi lett idén az Év tűzoltója Április 26-án az Országos Rendőr-főkapitányság székházában a rendőrség és a tűzoltók  védőszentjének napjáról.
 
Adatgyűjtés applikációkon keresztül: valóban aggódnunk kell?
Adatgyűjtés applikációkon keresztül: valóban aggódnunk kell? A telefonos alkalmazások felhasználói viselkedést követő algoritmusai még mindig kevésbé ismert területnek számítanak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 15. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...