KözéletVisszavonulót fújt Mag István

2018. január 14., vasárnap
 
Visszavonulót fújt Mag István

Nem várta meg a jelöltállítás január 22-i határidejét sem a 72 éves vásárhelyi Mag István, hanem január 14-én tudatta, hogy nem kíván indulni az időközi polgármester-választáson.

 

 

 

 

 

A nyugdíjas villamosipari üzemmérnök december végén nemcsak bejelentette indulási szándékát függetlenként a Helyi Választási Bizottságnál, hanem január 8-án felvette a jelölti aláíró íveket is. (Mint ismeretes 300 aláírás kell a jelöltséghez)

 

Programjának egy részével megismertette a közösségi médiát, illetve szerkesztett változatát elküldte a Vásárhelyi Híreknek is. Ebben többek között azt írta, (megválasztása esetén) „Nem leszámolni akarok! De elszámoltatni igen! Véleményem és meggyőződésem: egy település a polgárai által választott polgármestere, a vonatkozó törvények és együttműködési szabályok betartásával csakis a település érdekei szerint cselekedhet (nem pedig holmi vigéc kézi vezérlése szerint).

 

Mag István nem várta meg a jelöltállítás január 22-i határidejét sem, hanem január 14-én bejelentette, hogy nem indul.

Döntésének indoklásaként többek között azt írta, „Nem volt külső ráhatás, nem volt fenyegetés egyik jelölttől sem, nem volt befolyásolási kísérlet sem tőlük.
A holdudvaruk részéről mindkét oldalon volt "vérszegény" próbálkozás, de ezeket csírájában "elfojtottam " (mondván ez nem az én világom) és úgy ítélem meg ezek a próbálkozások a jelöltek tudta nélkül történtek. Nem állok be egyik jelölt mögé sem!” írta Mag István.

Arról is értekezik, hogy elégedett az őt megjelenítő sajtóval: „velem korrektek, tárgyilagosak voltak.”
Végezetül megjegyzi: „A tetszésüket felém kifejező választótársaim nekem
imponáló hányada fiatal és ez nem csak nyugalommal, de örömmel is eltölt.
Bizakodok, lehet, hogy mégis van jövője a demokratikus, konszolidált politikának, emberek közötti párbeszédnek!?” – véli Mag István, aki váratlanul visszavonulót fújt a február 25-i megmérettetés előtt.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hű volt ígéretéhez az esperes-plébános

Hű volt ígéretéhez az esperes-plébános

A mise végén valóban megtörtént az, amit Németh László plébános megígért,...
Dobra Ildikót felkészítő munkájáét díjjal jutalmazták

Dobra Ildikót felkészítő munkájáét díjjal...

Az országban a húsz díjazott testnevelő tanárok egyike a hódmezővásárhelyi Szent István...
 

És ezt már olvasta?

Romániában gyakorlatoztak a Vásárhelyi Helyőrség katonái
Romániában gyakorlatoztak a Vásárhelyi Helyőrség katonái Már 20 éve gyakorlatoznak együtt a Magyar – Román Közös Békefenntartó Zászlóalj katonái. A gyakorlatok helyszínét a két ország felváltva biztosítja.
 
Megvan a Boxing Gym első nemzetközi aranyérme
Megvan a Boxing Gym első nemzetközi aranyérme A hétvégén Zágrábban a hat nemzet részvételével megrendezett tornán a vásárhelyi egyesület bokszolója magabiztosan nyerte a súlycsoportját.
 
A mérleg: 14 HSÚVC arany
A mérleg: 14 HSÚVC arany A november 17-én és 18-án rendezett országos bajnokság a Gyarmati Dezső Sportuszodában minden szempontból rekordot döntött.
 
A tabella élén a Kosársuli
A tabella élén a Kosársuli Valódi derbire készült a vásárhelyi csapat, hisz a mérkőzést megelőzően a vendéglátó a harmadik, míg a Kosársuli a második helyen állt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.