KözéletVisszavonulót fújt Mag István

2018. január 14., vasárnap
 
Visszavonulót fújt Mag István

Nem várta meg a jelöltállítás január 22-i határidejét sem a 72 éves vásárhelyi Mag István, hanem január 14-én tudatta, hogy nem kíván indulni az időközi polgármester-választáson.

 

 

 

 

 

A nyugdíjas villamosipari üzemmérnök december végén nemcsak bejelentette indulási szándékát függetlenként a Helyi Választási Bizottságnál, hanem január 8-án felvette a jelölti aláíró íveket is. (Mint ismeretes 300 aláírás kell a jelöltséghez)

 

Programjának egy részével megismertette a közösségi médiát, illetve szerkesztett változatát elküldte a Vásárhelyi Híreknek is. Ebben többek között azt írta, (megválasztása esetén) „Nem leszámolni akarok! De elszámoltatni igen! Véleményem és meggyőződésem: egy település a polgárai által választott polgármestere, a vonatkozó törvények és együttműködési szabályok betartásával csakis a település érdekei szerint cselekedhet (nem pedig holmi vigéc kézi vezérlése szerint).

 

Mag István nem várta meg a jelöltállítás január 22-i határidejét sem, hanem január 14-én bejelentette, hogy nem indul.

Döntésének indoklásaként többek között azt írta, „Nem volt külső ráhatás, nem volt fenyegetés egyik jelölttől sem, nem volt befolyásolási kísérlet sem tőlük.
A holdudvaruk részéről mindkét oldalon volt "vérszegény" próbálkozás, de ezeket csírájában "elfojtottam " (mondván ez nem az én világom) és úgy ítélem meg ezek a próbálkozások a jelöltek tudta nélkül történtek. Nem állok be egyik jelölt mögé sem!” írta Mag István.

Arról is értekezik, hogy elégedett az őt megjelenítő sajtóval: „velem korrektek, tárgyilagosak voltak.”
Végezetül megjegyzi: „A tetszésüket felém kifejező választótársaim nekem
imponáló hányada fiatal és ez nem csak nyugalommal, de örömmel is eltölt.
Bizakodok, lehet, hogy mégis van jövője a demokratikus, konszolidált politikának, emberek közötti párbeszédnek!?” – véli Mag István, aki váratlanul visszavonulót fújt a február 25-i megmérettetés előtt.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hű volt ígéretéhez az esperes-plébános

Hű volt ígéretéhez az esperes-plébános

A mise végén valóban megtörtént az, amit Németh László plébános megígért,...
Dobra Ildikót felkészítő munkájáét díjjal jutalmazták

Dobra Ildikót felkészítő munkájáét díjjal...

Az országban a húsz díjazott testnevelő tanárok egyike a hódmezővásárhelyi Szent István...
 

És ezt már olvasta?

Évezredes üzenetek az ember bőrén
Évezredes üzenetek az ember bőrén Megdöbbentő érdekességeket árul el a Határtalan Régészet frissen megjelent, őszi lapszáma a tetoválás történetéről, régészeti oldaláról.
 
Újabb vásárhelyi szakképző újult meg
Újabb vásárhelyi szakképző újult meg Jelentős fejlesztési folyamat fejeződött be nemrég a HSZ Centrumhoz tartozó Kalmár Zsigmond Szakgimnázium és Szakközépiskolában.
 
A Nagy Háború emlékei a vásárhelyi gimnáziumban
A Nagy Háború emlékei a vásárhelyi gimnáziumban A Meritum Egyesület Elfeledett hőseink című megyei, történelmi ismeretterjesztő vándorkiállítása a Németh László iskolába érkezik.
 
Idén még nem kapott TAO pénzt a HFC
Idén még nem kapott TAO pénzt a HFC Az elmúlt hetekben minden korosztályt tekintve elrajtolt a futballszezon a vásárhelyi FC számára is. Az egyesület gazdálkodását viszont hátráltatja a támogatók hiánya.
 
Vásárhelyen is lendületben az Európai Mobilitás
Vásárhelyen is lendületben az Európai Mobilitás Európai Mobilitás Hét vásárhelyi programjai vasárnap kezdődtek a Kása erdei játékos gyalogtúrával, hétfőn pedig az óvodások lepték el a Kodály játszóteret. Képekkel
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Szép győzelem idegenben
Szép győzelem idegenben A Kosársuli az értékesített helyzetekhez remek védekezés, lepattanózás és kiváló csapatösszhang társult.