KözéletVisszavonulót fújt Mag István

2018. január 14., vasárnap
 
Visszavonulót fújt Mag István

Nem várta meg a jelöltállítás január 22-i határidejét sem a 72 éves vásárhelyi Mag István, hanem január 14-én tudatta, hogy nem kíván indulni az időközi polgármester-választáson.

 

 

 

 

 

A nyugdíjas villamosipari üzemmérnök december végén nemcsak bejelentette indulási szándékát függetlenként a Helyi Választási Bizottságnál, hanem január 8-án felvette a jelölti aláíró íveket is. (Mint ismeretes 300 aláírás kell a jelöltséghez)

 

Programjának egy részével megismertette a közösségi médiát, illetve szerkesztett változatát elküldte a Vásárhelyi Híreknek is. Ebben többek között azt írta, (megválasztása esetén) „Nem leszámolni akarok! De elszámoltatni igen! Véleményem és meggyőződésem: egy település a polgárai által választott polgármestere, a vonatkozó törvények és együttműködési szabályok betartásával csakis a település érdekei szerint cselekedhet (nem pedig holmi vigéc kézi vezérlése szerint).

 

Mag István nem várta meg a jelöltállítás január 22-i határidejét sem, hanem január 14-én bejelentette, hogy nem indul.

Döntésének indoklásaként többek között azt írta, „Nem volt külső ráhatás, nem volt fenyegetés egyik jelölttől sem, nem volt befolyásolási kísérlet sem tőlük.
A holdudvaruk részéről mindkét oldalon volt "vérszegény" próbálkozás, de ezeket csírájában "elfojtottam " (mondván ez nem az én világom) és úgy ítélem meg ezek a próbálkozások a jelöltek tudta nélkül történtek. Nem állok be egyik jelölt mögé sem!” írta Mag István.

Arról is értekezik, hogy elégedett az őt megjelenítő sajtóval: „velem korrektek, tárgyilagosak voltak.”
Végezetül megjegyzi: „A tetszésüket felém kifejező választótársaim nekem
imponáló hányada fiatal és ez nem csak nyugalommal, de örömmel is eltölt.
Bizakodok, lehet, hogy mégis van jövője a demokratikus, konszolidált politikának, emberek közötti párbeszédnek!?” – véli Mag István, aki váratlanul visszavonulót fújt a február 25-i megmérettetés előtt.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hű volt ígéretéhez az esperes-plébános

Hű volt ígéretéhez az esperes-plébános

A mise végén valóban megtörtént az, amit Németh László plébános megígért,...
Dobra Ildikót felkészítő munkájáét díjjal jutalmazták

Dobra Ildikót felkészítő munkájáét díjjal...

Az országban a húsz díjazott testnevelő tanárok egyike a hódmezővásárhelyi Szent István...
 

És ezt már olvasta?

Felújított pályák a bmx-eseknek
Felújított pályák a bmx-eseknek Egy ügyességet, bátorságot igénylő, néha még a fizikát is meghazudtoló látványos sportág kapta viszza vásárhelyi bázisát, amelyet országoss versennyel nyitottak meg. 
 
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen A július 18-án ünnepélyesen átadott foglalkoztatóban jelenleg egy 1900-ban alapított cseh családi cég, az instant kávét gyártó vállalkozás részére dolgoznak.
 
A szezon fele még hátra van
A szezon fele még hátra van A hétvégén indulhat a strandszezon. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Hatósági Népegészségügyi Osztálya kiváló minősítést adott a Mártélyi szabadstrand vizének.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.