Kék hírekVásárhely most megúszta

2015. július 9., csütörtök
 
Vásárhely most megúszta

Az elmúlt 24 órában egyetlen eseményre sem kellett kivonulnia a vásárhelyi tűzoltóknak. Nem úgy a megye más településein, ahol először a tűz, aztán jött a szél…!

 

 

 

 

 

Az erős szél szerdán az esti órákban megérkezett térségünkbe, erős széllel és zivatarokkal vonult végig felettünk. A tűzoltók főként kidőlt fáknál, leszakadt faágaknál avatkoztak be. Személyi sérülésről nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére.

 

Szerdán a délelőtti óráktól este hét óráig összesen hétszer riasztották az egységeket égő, lángoló aljnövényzethez. Főként a szegedi, a szentesi és a kisteleki egységek küzdöttek a lángokkal a csaknem negyven fokos hőségben. Az oltásba a balástyai és a mindszenti önkéntes tűzoltók is bekapcsolódtak.

Este hét órakor indultak meg a viharkárokkal kapcsolatos bejelentések a szegedi műveletirányítási központban. Reggel hat óráig huszonkét esetben számolták fel a vihar nyomait a megye tűzoltói.

 

A legnagyobb pusztítást Szentes és Csongrád városában végezte az erős széllel érkező zivatar. A bejelentések több mint fele ebből a térségből érkezett. A szél több helyen is gyökerestől kicsavart fákat döntött az útra, a leszakadó nagyméretű faágak pedig több autóban is károkat okoztak.

Szentesen, a Csongrádi úton egy kerítést tört össze egy kidőlt fa törzse, a Szigeti István utcában pedig egy nagy nyárfa egy családi ház tetejére, valamint a mellette futó villanyvezetékre dőlt.

A csütörtök reggeli órákban a szentesi tűzoltók több gólyát is megmentettek. A madárcsalád fészkét a tomboló szél megtépázta, amely a gyalogosokra is veszélyt jelentett. A szentesi tűzoltók kiemelték a kisgólyákat a megsérült fészekből, majd miután a helyére igazították, visszahelyezték őket.

 

Szegedről és külterületéről hét lakossági bejelentést rögzítettek a műveletirányítók. Éjfél előtt pár perccel a Csongrádi sugárúton egy fa kidőlt, több autót is összetört, de a Szilléri sugárúton is a járművekben okozott károkat a vihar. A Gogol utcában, a gyalogosok forgalmát veszélyeztették a magasban lógó, leszakadt faágak, a Szabadkai úton pedig a kerékpárutat zárta el egy, a földből kifordult akácfa.

 

Makó térségét is érintette az erős szél. A strand bejárata előtt egy lehasadt faágnál, a Kálvária utcában pedig egy villanyvezetékre szakadt nyárfánál végezték el a beavatkozásokat a makói egységek.

 
 
VH-CSMKI
 

Olvassa el ezt is!

Csúcsra járatott kosárlabda tábor

Csúcsra járatott kosárlabda tábor

Kétszer egyhetes turnusokba várták a gyerekeket, akik közül összesen 171-en választották a zömmel NBI-es játékosok által tartott foglalkozásokat.
A kormány szerint lesz tramtrain

A kormány szerint lesz tramtrain

Két Csongrád megyei közlekedési projekt a nevesített beruházások listáján szerepel. Ezt a programot az Európai Unió már elfogadta.
Az önkormányzat és a K’Art között fennálló egyik vitás ügy kipipálva

Az önkormányzat és a K’Art között fennálló egyik vitás ügy kipipálva

Megszüntette a Szegedi Törvényszék az adósságrendezési eljárást az önkormányzattal szemben, melyet még szeptemberben kezdeményezett a Balogh Imsi Sportcsarnokot építő és működtető K Art Építészstúdió Zrt.
Nagykőrösön is győztek a Tornádók

Nagykőrösön is győztek a Tornádók

Az országos főtáblán szereplő kiváló hazai csapatot magabiztosan verte a Vásárhelyi Kosársuli U11-es válogatottja. Ezzel a második vidéki mérkőzését is megnyerte. Nagy képpel!
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.