KözéletVan aki iskoláskorban kezdi a tollforgatást

2012. április 13., péntek
 
Van aki iskoláskorban kezdi a tollforgatást

A DUE Médiahálózat – korábbi nevén a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete  honlapján meghirdetett önköltséges médiahétvégét szervezett Hódmezővásárhelyre, diákoknak és egyéb fiataloknak, a diákújságírással, diákrádiózással foglalkozó iskolásoknak.

 

 

(Fotó: due.hu)

 

A DUE vezetőségének két hódmezővásárhelyi illetőségű tagja is van, az elnökségi tanácsadó testületben: Herczeg Zsolt és Kruzslicz Dávid.

 

A hétvégi programban április 13-án, pénteken 18 órától a Városháza dísztermében rövid előadásokat hallhatnak a résztvevők a Cittaslow mozgalomról, a Cittaslow szemléletéhez illeszkedő beruházásokról, mint a LED technológiával kialakított közvilágítás, a geotermikus energiával fűtött intézmények körének bővítése, a kulturális városrehabilitáció és a "Kerékpárosbarát település 2011" cím elnyerését megelőző fejlesztések. A város kulturális életét, fesztiváljait és szabadidős programjait is megismerheti a hallgatóság, továbbá bemutatkozik az évek óta sikeresen működő Egészséges Vásárhely Program.

 

A hétvége folyamán a Belvárosi Fazekasházba, az Emlékpont múzeumba, a Tájházba és a Török Sándor Strandfürdőbe is ellátogatnak a diákújságírók, majd Mártélyon a Bodnár Bertalan Természet-és Környezetvédelmi Oktatóközpontban túravezető kalauzolja el őket a Mártélyi Holtágban.

 

A DUE Médiahálózat  honlapján meghirdetett médiahétvégéje 8500 Ft. -ba kerül a szülőknek.

 

Olvassa el ezt is!

Hamarosan a Luganot erősíti a vásárhelyi futballista

Hamarosan a Luganot erősíti a vásárhelyi futballista

Már csak rövid ideig tartja a kezében, illetve veszi fel a Korona Kielce mezét a vásárhelyi Kecskés Ákos. Sportkarrierjében újabb mérföldkőhöz érkezett a 22 éves futballista.

Lejjebb vagy még lejjebb

Lejjebb vagy még lejjebb

18-ról 16 évre csökkentené a tankötelezettség határát Hoffmann Rózsa oktatásügyi államtitkár, aki 5 helyett 3 évtől küldené óvodába a kicsiket is.

Ez igazán szívesen hordható

Ez igazán szívesen hordható

Az MB Chronowing nevű okosórát Michael Bastian elismert divattervező segítségével készítette el a Hewlett-Packard. Az eredmény egy klasszikus karóra, aminek a becsült üzemideje egy hét.

Megyei Idegen Nyelvi és Országismereti Verseny a Bethlenben

Megyei Idegen Nyelvi és Országismereti Verseny a Bethlenben

Ismét nagy érdeklődés övezte a harmadik éve megrendezett versenyt. 2011-ben 102, idén viszont már 157 diák jelentkezett a megye gimnáziumaiból. Eredmények!
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.