SportVáltozásokkal készülnek az új szezonra

2019. augusztus 17., szombat
 
Változásokkal készülnek az új szezonra

Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. Tóth Tamás edző vezényletével a Hódtói Sportcsarnokban becsülettel tréningezik a csapat, a szeptember 22-i, Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.

 

 

 

 

 

Mind a klubot, mind a bajnokságot illetően történtek változások.

Az előző szezont a Zöld csoport 4. helyén záró keretből négyen távoztak: befejezte pályafutását a vásárhelyi kosárlabdasport legendás alakja, Vas Péter csapatkapitány, aki a továbbiakban edzőként, valamint utánpótlás szakosztályvezetőként tevékenykedik a Kosársuli életében. Bálint Erik Kecskemétre, Béres Nándor Békéscsabára igazolt, míg Czégel András tanulmányaira koncentrál.

 

Az érkezők táborát három fiatal és tehetséges játékos erősíti. Varga Zalán öccse, a 2-es és 3-as poszton bevethető Varga Ákos az SZTE-Szedeák A-csoportos felnőtt csapatában is bemutatkozhatott az utóbbi hónapokban, most úgy döntött, Vásárhelyen folytatja. Hozzá hasonlóan 2000-es születésűként érkezett a vajdasági Nagybecskereken is pattogtató szerb center, Nemanja Acimovic. A gárdát a legutóbb a Budapest Honvédnál játszó, a 3x3-as kosárlabda világában is remekelő, 20 éves Hargitai Krisztián teszi teljessé.

 

Ami a bajnokság lebonyolítását illeti, az MKOSZ friss döntésének értelmében 16 alakulat fogja alkotni a Zöld csoport mezőnyét. A tavalyról már jól ismert ellenfelek mellett a Piros csoportból kieső Békés és Bonyhád, valamint az újoncként szerepelő Cegléd, a Körmend U23, a Pécsi NKA és a Szolnok erősíti a riválisok táborát. Nagyon kiegyensúlyozott és erős bajnokságra lehet számítani, ennek megfelelően a program is szoros lesz: a szeptember 22-i, békési rangadót követően a bajnokságban december 22-ig minden hétvégén (valamint két esetben hétközben) is pályára lép a Kosársuli, emellett a Hepp-kupában is jelenése lesz a csapatnak.

 

Az első hazai bajnokit október 6-án, vasárnap 18 óra 30 perctől az Újpest ellen vívjuk, előtte az U20-asok is pályára lépnek. Ami az U20-as gárda összetételét illeti, a felnőttcsapat tehetséges fiataljai mellett a szintén a felnőttekkel edzéslehetőséget kapók, valamint Czibere Zoltán U18-asai is szerepet kapnak majd.

 

A szeptemberi nyitányig a későbbiekben edzőmérkőzések is lesznek, amelyek lehetőséget nyújtanak, hogy összerázódjon a Kosársuli. Egy biztos: a pályán mindent meg fognak tenni a sikerért a játékosok.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Kábítószerfogás Vásárhelyen

Kábítószerfogás Vásárhelyen

Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt...
Ötnapos ünnepi programsorozat

Ötnapos ünnepi programsorozat

Öt nap, két színpad, tucatnyi program, Quimby koncert, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más....
 

És ezt már olvasta?

Kilencvenhatan kaptak 13. havit
Kilencvenhatan kaptak 13. havit Ebéden látta vendégül a vásárhelyi városvezetés a közfoglalkoztatottakat, akiknek köszönetet mondtak a városért végzett munkájukért.
 
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában 230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan teljes felújítására és újranyitására.
 
Újra életre kelnek a magazinok oldalai
 Újra életre kelnek a magazinok oldalai 140 varázslatos hazai és nemzetközi enteriőr, nyolc formabontó installáció, egy lélegzetelállító kiállítás egyenesen a Milánói Design Hétről.
 
Napelempark Vásárhelyen
Napelempark Vásárhelyen Tavasz óta működik a hivatalosan most átadott napelempark azon a területen, amelyet 2017 májusában kapott bérbe az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft.
 
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.