MozaikVadasparkba a Vásárhelyi Hírekkel

2015. március 19., csütörtök
 
Vadasparkba a Vásárhelyi Hírekkel

A Vásárhelyi Hírek Szerkesztősége a városi vetélkedők, rendezvények lebonyolítására, általában "kevésbé hangos kiadásban" gyakran járul hozzá ajándékokkal, illetve több tízezer forintos felajánlásokkal. Vagy például évek óta több ezer gyerek és felnőtt vadasparki kirándulását segíti.  

 

 

 

A hódmezővásárhelyi, valamint a kistérségi települések óvodáiból és iskoláiból 2011-ben és 2012-ben majdnem azonos számban: több mint 600-an vették igénybe a kedvezményes belépőt. 2013-ban viszont valamivel kevesebben, ötszáztizenöten, 2014-ben már 660-an jártak a Szegedi Vadasparkban. A kirándulások után több óvodás és iskolás csoport fényképes beszámolóval lepte meg a VH szerkesztőségét.

 

A csoportokat kísérő tanárokkal, szülőkkel együtt az évente közel 100 ezer forintos megtakarítást a Vadaspark és a Vásárhelyi Hírek Szerkesztősége között megkötött szerződés tette lehetővé.

Mint arról többször beszámoltunk 2011-ben a szerkesztőség azzal kereste meg a Vadaspark vezetőségét, hogy a Vásárhely és vonzáskörzetének településein óvodába, iskolába járó gyerekek részére olyan megoldást keressen, amely valamennyire anyagilag kompenzálja a buszozás vagy vonatozás költségeit. A javaslatra nyitott vadasparki vezetés 20 százalékos jegyár kedvezményt határozott meg, kizárólag a Vásárhelyi Hírek Szerkesztőségén keresztül regisztrált csoportok részére, amelyet szerződés is rögzített. A technikai és egyéb lebonyolítást a szerkesztőség vállalta.

A szülők és hozzátartozók pénztárcakímélő lehetőségéért a Vásárhelyi Hírek semmilyen ellenszolgáltatást nem kért, nem is kapott. Az akciót a Vásárhelyi Önkormányzat készséggel fogadta, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Járási Tankerület az oktatási intézmények felé segíti a szervezést.

 

2015-ben folytatódik az akció, hiszen a több mint 700 állatot bemutató Szegedi Vadaspark a vásárhelyieknek is az egyik kedvelt kirándulóhelye.

Az óvodás és iskolás csoportok részére személyenként 680 Ft. a belépő. Minden megkezdett 10, illetve 15 fő után 1 kísérőnek  kedvezményes 200 Ft. a belépőjegy.

 

A lebonyolítás menete:

Az egyes intézményekből a Vadasparki látogatásra összeállított csoport valamelyik felnőtt kísérője (óvónő, pedagógus, szülő) a posta@vasarhelyihirek.hu  email címre írja meg az intézmény nevét, a csoport létszámát, a kirándulás tervezett napját (a Vadaspark nyitvatartási rendjéről a szervezők győződjenek meg!) és az egyik kísérő nevét. A Szerkesztőség 24-48 órán belül visszajelez.

Elegendő  a tervezett kirándulás időpontja előtt 3-5 nappal jelentkezni!

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Népkerti újdonságok

Népkerti újdonságok

Húsz és félmillió forintot költenek a Népkert, pontosabban a Székelykapu környékének megújítására. Lesz automata WC, térburkolat, sok virág. Tervrajzzal!
Óvodai kisszékből az iskolapadba

Óvodai kisszékből az iskolapadba

Meghatározták az idei általános iskolai beíratkozás dátumait. Még éppen egy hónap van eldönteni, ha nem a körzetest, akkor melyik iskolát választják. Tankerületi utcajegyzékkel!
2011-ben is sok EVP rendezvény

2011-ben is sok EVP rendezvény

Elkészült a 2011. évi Egészséges Vásárhely Program rendezvény naptára. Ismét előtérben a népbetegségek leküzdése.

 

Nagy Alex kettős diadala

Nagy Alex kettős diadala

A vásárhelyi klub motorosai két géposztályban is diadalmaskodtak az Országos  Junior és Senior bajnokságon. Június 2-án a Rollandringen lesz a Magyar Bajnokság második fordulója.
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.