KözéletÚjabb játszótér a Tiszta Szívvel Egyesület ajándékaként

2015. szeptember 24., csütörtök
 

Az eddigieknél valamivel kevesebb pénz jutott a játékokra, de az Újvárosi Olvasókör és vállalkozók besegítettek a játszótér kialakításába, mondta ma délelőtt Lázárné Megyeri Zita, a Széchenyi téri játszótér avatásán.

 

 

Fotók: VH

 

 

A 4 millióba került újvárosi játszótér új játékai a kisebb gyerekeknek jelentenek örömet. A hintán kívül, csúszdás játszóvár, madárfészek-hinta, rugós játék és a játszóterek kedvence, forgóhinta került a Széchenyi térre.

 

„Régi vágya volt az itt lakóknak, hogy a nagyobbak játékai mellett a kisebbeknek is legyenek játékaik a Széchenyi téren. Ez most teljesült” - mondta Molnárné Kecskeméti Rita önkormányzati képviselő a Vásárhelyi Híreknek.

 

A Tiszta Szívvel Egyesületnek ez már hatodik játszótere, amelyet jótékonysági rendezvények, adakozások eredményeként építtettek Vásárhelyen. Ezek közül a Kodály Zoltán utcai, Európa parki az egyik legrégebben átadott játszótér.

Többször írtunk (legutóbb augusztus 18-án) arról, hogy az egészen egyedi, különleges hangulatú, meseszerű játékok az időjárást és a megmagyarázhatatlan rombolást is megsínylették. A Vásárhelyi Híreknek arra a kérdésére, tervezik-e az igen rossz állapotban lévő játszótér felújítását, Lázárné Megyeri Zita azt válaszolta: „Muszáj lesz! Az újabbak helyett, a következő lépésként muszáj lesz azt a játszóteret felújítani!” Azt is elmondta, elismeri, hogy a fajátékokat az idő is kikezdte, de legnagyobb részt a vandalizmusnak estek áldozatul. Nincs a környék bekamerázva sem. Utalt arra, hogy szükség van a közösség nagyobb felelősségvállalására is. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Négy helyre tört be Vásárhelyen

Négy helyre tört be Vásárhelyen

A 34 éves Sz. Ernő idén augusztus 7-e és szeptember 13-a között a Belvárostól a Kertvárosig összesen...
Illem-helyi-ügy

Illem-helyi-ügy

Ellene és mellette! Stílusosan mondva, „nem érzi szükségét„ sok vásárhelyi, hogy a WC...
 

És ezt már olvasta?

A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.
 
Tolvajt fogtak el a vásárhelyi rendőrök
Tolvajt fogtak el a vásárhelyi rendőrök Négy hónap alatt három alkalommal lopott Hódmezővásárhelyen. Családi házból, intézményből emelt el szerszámgépeket, kerékpárokat.
 
Átjárás két állapot között
Átjárás két állapot között Kapuk címmel nyílt meg Máté Hunor festőművész kiállítása a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen március 22-én. Képekkel.
 
Kerékpárút átadás közös biciklézéssel felavatva
Kerékpárút átadás közös biciklézéssel felavatva A kerékpárút hivatalos átadása, az érdeklődők, az építők és a vásárhelyi polgármester, valamint a műszaki szakemberek részvételével, március 24-én vasárnap lesz.
 
Az Év Rendőre Vásárhelyen
Az Év Rendőre Vásárhelyen Idén a nemzeti ünnep alkalmából két vásárhelyi országos kitüntetést kapott, ketten pedig a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata kitüntetését vehették át.
 
Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója
Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója Az Egyesült Arab Emírségekben rendezett XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon a 62 tagú magyar váliogatott tagja volt Rauch Róbert.
 
Régészeti munkára várja az önkénteseket a Tornyai-múzeum
Régészeti munkára várja az önkénteseket a Tornyai-múzeum A török által 1595-ben elpusztított Csomorkány területén a régészek irányításával önállóan végezhetnek kutatást, gyűjthetnek leleteket a múzeum számára.