KözéletÚjabb játszótér a Tiszta Szívvel Egyesület ajándékaként

2015. szeptember 24., csütörtök
 

Az eddigieknél valamivel kevesebb pénz jutott a játékokra, de az Újvárosi Olvasókör és vállalkozók besegítettek a játszótér kialakításába, mondta ma délelőtt Lázárné Megyeri Zita, a Széchenyi téri játszótér avatásán.

 

 

Fotók: VH

 

 

A 4 millióba került újvárosi játszótér új játékai a kisebb gyerekeknek jelentenek örömet. A hintán kívül, csúszdás játszóvár, madárfészek-hinta, rugós játék és a játszóterek kedvence, forgóhinta került a Széchenyi térre.

 

„Régi vágya volt az itt lakóknak, hogy a nagyobbak játékai mellett a kisebbeknek is legyenek játékaik a Széchenyi téren. Ez most teljesült” - mondta Molnárné Kecskeméti Rita önkormányzati képviselő a Vásárhelyi Híreknek.

 

A Tiszta Szívvel Egyesületnek ez már hatodik játszótere, amelyet jótékonysági rendezvények, adakozások eredményeként építtettek Vásárhelyen. Ezek közül a Kodály Zoltán utcai, Európa parki az egyik legrégebben átadott játszótér.

Többször írtunk (legutóbb augusztus 18-án) arról, hogy az egészen egyedi, különleges hangulatú, meseszerű játékok az időjárást és a megmagyarázhatatlan rombolást is megsínylették. A Vásárhelyi Híreknek arra a kérdésére, tervezik-e az igen rossz állapotban lévő játszótér felújítását, Lázárné Megyeri Zita azt válaszolta: „Muszáj lesz! Az újabbak helyett, a következő lépésként muszáj lesz azt a játszóteret felújítani!” Azt is elmondta, elismeri, hogy a fajátékokat az idő is kikezdte, de legnagyobb részt a vandalizmusnak estek áldozatul. Nincs a környék bekamerázva sem. Utalt arra, hogy szükség van a közösség nagyobb felelősségvállalására is. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Négy helyre tört be Vásárhelyen

Négy helyre tört be Vásárhelyen

A 34 éves Sz. Ernő idén augusztus 7-e és szeptember 13-a között a Belvárostól a Kertvárosig összesen...
Illem-helyi-ügy

Illem-helyi-ügy

Ellene és mellette! Stílusosan mondva, „nem érzi szükségét„ sok vásárhelyi, hogy a WC...
 

És ezt már olvasta?

Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja A vásárhelyi Klímanócskák már tudják, hogy az egyre rövidebb életű hóember a fenyegető klímaváltozás hírnöke, de a jókedv és vidámság jelképe is. Képekkel.
 
Programok Hódmezővásárhelyen
Programok Hódmezővásárhelyen Január, február és a kora tavaszi időszak néhány kiemelt programját szedtük csokorba a teljesség igénye nélkül. 
 
Vitt minden mozdíthatót
Vitt minden mozdíthatót Talán a dolgos hétköznapok kedvéért lopott fűkaszát, de a KRESZ táblák meglovasításának oka rejtély. A bíróságon talán kiderül.
 
90 éves Hös-Nagy Kálmán
90 éves Hös-Nagy Kálmán A HÓDGÉP-nél volt anyagvizsgáló, majd a Dózsa Tsz-nél és a Lenin Tsz-nél is dolgozott.
 
Gyermekrajz pályázatot hirdetnek a vásárhelyi állatvédők
Gyermekrajz pályázatot hirdetnek a vásárhelyi állatvédők A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete gyermekrajz pályázatot hirdet a Hódmezővásárhelyen és vonzáskörzetében lakó gyerekek számára.
 
Ez a csendes gyilkos szezonja
Ez a csendes gyilkos szezonja Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők egy embert Mártély külterületén álló egyik családi házból.
 
Trendek nélküli belső indíttatású, őszinte alkotások
Trendek nélküli belső indíttatású, őszinte alkotások A tavaly alakult Partszakasz Művészeti Egyesület tagjai a vásárhelyi debütálás után Orosházán, a Városi Képtárban mutatkoznak be.