KözéletÚjabb játszótér a Tiszta Szívvel Egyesület ajándékaként

2015. szeptember 24., csütörtök
 

Az eddigieknél valamivel kevesebb pénz jutott a játékokra, de az Újvárosi Olvasókör és vállalkozók besegítettek a játszótér kialakításába, mondta ma délelőtt Lázárné Megyeri Zita, a Széchenyi téri játszótér avatásán.

 

 

Fotók: VH

 

 

A 4 millióba került újvárosi játszótér új játékai a kisebb gyerekeknek jelentenek örömet. A hintán kívül, csúszdás játszóvár, madárfészek-hinta, rugós játék és a játszóterek kedvence, forgóhinta került a Széchenyi térre.

 

„Régi vágya volt az itt lakóknak, hogy a nagyobbak játékai mellett a kisebbeknek is legyenek játékaik a Széchenyi téren. Ez most teljesült” - mondta Molnárné Kecskeméti Rita önkormányzati képviselő a Vásárhelyi Híreknek.

 

A Tiszta Szívvel Egyesületnek ez már hatodik játszótere, amelyet jótékonysági rendezvények, adakozások eredményeként építtettek Vásárhelyen. Ezek közül a Kodály Zoltán utcai, Európa parki az egyik legrégebben átadott játszótér.

Többször írtunk (legutóbb augusztus 18-án) arról, hogy az egészen egyedi, különleges hangulatú, meseszerű játékok az időjárást és a megmagyarázhatatlan rombolást is megsínylették. A Vásárhelyi Híreknek arra a kérdésére, tervezik-e az igen rossz állapotban lévő játszótér felújítását, Lázárné Megyeri Zita azt válaszolta: „Muszáj lesz! Az újabbak helyett, a következő lépésként muszáj lesz azt a játszóteret felújítani!” Azt is elmondta, elismeri, hogy a fajátékokat az idő is kikezdte, de legnagyobb részt a vandalizmusnak estek áldozatul. Nincs a környék bekamerázva sem. Utalt arra, hogy szükség van a közösség nagyobb felelősségvállalására is. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Négy helyre tört be Vásárhelyen

Négy helyre tört be Vásárhelyen

A 34 éves Sz. Ernő idén augusztus 7-e és szeptember 13-a között a Belvárostól a Kertvárosig összesen...
Illem-helyi-ügy

Illem-helyi-ügy

Ellene és mellette! Stílusosan mondva, „nem érzi szükségét„ sok vásárhelyi, hogy a WC...
 

És ezt már olvasta?

Romániában gyakorlatoztak a Vásárhelyi Helyőrség katonái
Romániában gyakorlatoztak a Vásárhelyi Helyőrség katonái Már 20 éve gyakorlatoznak együtt a Magyar – Román Közös Békefenntartó Zászlóalj katonái. A gyakorlatok helyszínét a két ország felváltva biztosítja.
 
Megvan a Boxing Gym első nemzetközi aranyérme
Megvan a Boxing Gym első nemzetközi aranyérme A hétvégén Zágrábban a hat nemzet részvételével megrendezett tornán a vásárhelyi egyesület bokszolója magabiztosan nyerte a súlycsoportját.
 
A mérleg: 14 HSÚVC arany
A mérleg: 14 HSÚVC arany A november 17-én és 18-án rendezett országos bajnokság a Gyarmati Dezső Sportuszodában minden szempontból rekordot döntött.
 
A tabella élén a Kosársuli
A tabella élén a Kosársuli Valódi derbire készült a vásárhelyi csapat, hisz a mérkőzést megelőzően a vendéglátó a harmadik, míg a Kosársuli a második helyen állt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.46.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.46.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jótékonysági koncert az Ótemplomban
Jótékonysági koncert az Ótemplomban A mintegy félszáz tagú, sérült művészekből álló társulat a vásárhelyi születésű St. Martinnal lép fel a Református Ótemplomban.
 
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói
Fókuszban a Vásárhelyi Őszi Tárlat fiatal alkotói A 65. Vásárhelyi Őszi Tárlaton szereplő művészek negyede a fiatal alkotók közül került ki.