GazdaságÚj szociális foglalkoztató Vásárhelyen

2019. július 20., szombat
 
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen

„Nem csupán a pénzkereseti lehetőség, hanem az önbecsülés szempontjából is döntő egy ember számára, hogy az elvégzett munkája után kapjon jövedelmet” - fogalmazott Mátray Attila, a Csomorkányi Szolgáltató és Foglalkoztató Szociális Szövetkezet - illetve a helyi cigány önkormányzat – elnöke Vásárhely új szociális foglalkoztatójának átadásán.

 

 

 

 


Hivatalosan is átadták a vásárhelyi Teleki utcában a szövetkezet telephelyét, a Szent Bernadett Rehabilitációs Foglalkoztatót. A csökkent munkaképességű embereknek tudnak könnyebb munkát adni, a lehetőség iránt máris több vállalkozás érdeklődik.

Jelenleg egy 1900-ban alapított cseh családi cég, az instant kávét gyártó MOKATE részére dolgoznak.

 

Mint ismeretes a Teleki utcában néhány év óta bezárták a bölcsödét, és az épület üresen állt. Az ingatlant az önkormányzat ingyen biztosította, a szövetkezet most felújította.

 

Július 18-án délelőtt az ünnepségen beszédet mondott Mátray Attila a CSOMORKÁNYI Szolgáltató és Foglalkoztató Szociális Szövetkezet Igazgatóság elnöke, valamint Márki-Zay Péter polgármester, aki kiemelte: minden olyan kezdeményezés mellé örömmel áll a város, amellyel munkahelyet lehet teremteni.

 

A most átadott foglalkoztatóban összesen 12 embert foglalkoztathatnak.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A szezon fele még hátra van

A szezon fele még hátra van

A hétvégén indulhat a strandszezon. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Hatósági...
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal

Ennivaló receptjeink - Baracskay...

Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő...
 

És ezt már olvasta?

Erdélyi diákok Vásárhelyen
Erdélyi diákok Vásárhelyen Farkaslakai és székelyudvarhelyi gyerekek látogattak el a hétvégén az Emlékpontba és a Tornyai János Múzeumba.
 
Három magyar bajnoki érem Vásárhelynek
Három magyar bajnoki érem Vásárhelynek A Junior Magyar Ökölvívó Bajnokság szinte nem is végződhetett volna jobban a Boxing Gym Vásárhelynek, az érmeken túl még egy pontszerző pozíciót is sikerült szerezni.
 
Élményfestés, avagy művészetterápia
Élményfestés, avagy művészetterápia Az ötlet kezdeményezője Lucza-Vígh Erna, aki szerint a mai, rohanó világunkban fontos az önkifejezés, amelynek egyik bevált eszköze lehet az alkotótevékenység.
 
Kik legyenek jövőre a Bessenyei-díjasok?
Kik legyenek jövőre a Bessenyei-díjasok?

November 1-jéig lehet jelölteket javasolni a hódmezővásárhelyi önkormányzat által 2008-ban alapított művészeti díjra.


 
Rózsa Luca tárlatvezetése
Rózsa Luca tárlatvezetése A tavalyi Vásárhelyi Őszi Tárlat Fiatal Festők Nívódíjával elismert alkotója mutatta be a Tornyai János Múzeumban látható önálló tárlatát.
 
Vásárhelyi biciklitolvajok rendőrkézen
Vásárhelyi biciklitolvajok rendőrkézen A rendőrök az egyik elkövetőnél tartott kutatás során a négy kerékpár mellett, további tizennégy bicikli részeit foglalták le. Lehet hogy az öné is köztük van? Képekkel.
 
A nyílttéri szezon vásárhelyi lovassikerei
A nyílttéri szezon vásárhelyi lovassikerei Két szakágban is sikeresen zárták a nyíltéri szezont a Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesületének lovasai. Eredményekkel és képekkel.