GazdaságÚj szociális foglalkoztató Vásárhelyen

2019. július 20., szombat
 
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen

„Nem csupán a pénzkereseti lehetőség, hanem az önbecsülés szempontjából is döntő egy ember számára, hogy az elvégzett munkája után kapjon jövedelmet” - fogalmazott Mátray Attila, a Csomorkányi Szolgáltató és Foglalkoztató Szociális Szövetkezet - illetve a helyi cigány önkormányzat – elnöke Vásárhely új szociális foglalkoztatójának átadásán.

 

 

 

 


Hivatalosan is átadták a vásárhelyi Teleki utcában a szövetkezet telephelyét, a Szent Bernadett Rehabilitációs Foglalkoztatót. A csökkent munkaképességű embereknek tudnak könnyebb munkát adni, a lehetőség iránt máris több vállalkozás érdeklődik.

Jelenleg egy 1900-ban alapított cseh családi cég, az instant kávét gyártó MOKATE részére dolgoznak.

 

Mint ismeretes a Teleki utcában néhány év óta bezárták a bölcsödét, és az épület üresen állt. Az ingatlant az önkormányzat ingyen biztosította, a szövetkezet most felújította.

 

Július 18-án délelőtt az ünnepségen beszédet mondott Mátray Attila a CSOMORKÁNYI Szolgáltató és Foglalkoztató Szociális Szövetkezet Igazgatóság elnöke, valamint Márki-Zay Péter polgármester, aki kiemelte: minden olyan kezdeményezés mellé örömmel áll a város, amellyel munkahelyet lehet teremteni.

 

A most átadott foglalkoztatóban összesen 12 embert foglalkoztathatnak.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A szezon fele még hátra van

A szezon fele még hátra van

A hétvégén indulhat a strandszezon. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Hatósági...
Ennivaló receptjeink - Baracskay Angélától - Pirított kókuszos kuglács sárgabarackkal

Ennivaló receptjeink - Baracskay...

Baracskay Angéla: Egy kicsit kuglóf állagú és egy kicsit foszlós kalács, szóval a kettő...
 

És ezt már olvasta?

Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása
Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása Augusztus 16-17-én izgalmas és látványos ökölvívómeccseket láthattak a sportbarátok Szegeden, a Stefánián, a kétnapos Fesztivál-kupán.
 
Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.