GazdaságÚj fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban

2018. december 14., péntek
 

Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázott az Európai Regionális Fejlesztési Alapból illetve a hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozott fejlesztésre, amely szerint létrehoztak egy oktatótermet a városi könyvtárban, mely korszerű, a magas szintű szakmai elvárásoknak megfelelő infrastruktúrával biztosítja minden generáció - ezen belül kiemelten az idősebb korosztály - egész életen át tartó készségfejlesztését.

 

A könyvtár a használóit segíti a digitális írástudás, az információs műveltség elsajátításában. Törekszik arra, hogy tudás-, információ- és kultúraközvetítő tevékenységével aktív részese legyen települése szellemi életének. Rendszeresek a műsorok, előadások, kiállítások, vagyis Vásárhely kulturális életének hagyományosan a Németh László Könyvtár az egyik bástyája.  

Elég csak néhány rendezvényt megemlíteni: kézműves, könyvtárbemutató, tanítási órához kapcsolódó foglalkozások mellett az Xbox-, sakkbajnokság, nyári táborok, óvodások hónapja, gyermeknap, író-olvasó találkozók nagy népszerűségnek örvendenek. Számítógépes tanfolyamait a könyvtár 2002 óta szervezi. A tematika mindig bővül az aktuális igényeknek megfelelően. A résztvevők fő bázisát az 50 éven felüli korosztály adja, amely az iskolarendszerű oktatás keretei között informatikát még nem tanult, de szeretné ismereteit fejleszteni, eszközhasználatát tudatosabbá tenni, szélesíteni.

 

Ezt az igényt most teljes egészében kielégíti a most elkészült új könyvtárrész, amelyet a régi helytörténeti gyűjtemény és annak raktára helyén alakítottak ki. Az idén januárban kezdődött és most befejeződött közel 35 milliós beruházás során elvégezték a szükséges épületszerkezeti, tetőszerkezeti munkálatokat, a tetőhéjazat, a nyílászárók cseréjét.

A 61 négyzetméteres helyiség több funkciót lát el: számítógépes és audiovizuális ismeretek oktatását, gyermekek kreatív foglalkoztatását szolgálja mostantól.

 

Beszereztek egy interaktív táblarendszer állvánnyal, kiegészítő eszközökkel, 12 db asztali számítógépet asztalokkal, székekkel, 2 laptopot, 12 nagyobb méretű táblagépet, továbbá 10 headset-et. A fejlesztés részeként egy új zeneszobát is kialakítottak.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyen is fokozott figyelem

Vásárhelyen is fokozott figyelem

A strasbourgi terrortámadással magyarázzák, hogy Hódmezővásárhely belvárosában katonai...
Még hatékonyabb lesz a hulladékkezelés

Még hatékonyabb lesz a hulladékkezelés

Hódmezővásárhely 1,1 milliárd forintot nyert a komplex hulladékgazdálkodási rendszer...
 

És ezt már olvasta?

A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.
 
Tolvajt fogtak el a vásárhelyi rendőrök
Tolvajt fogtak el a vásárhelyi rendőrök Négy hónap alatt három alkalommal lopott Hódmezővásárhelyen. Családi házból, intézményből emelt el szerszámgépeket, kerékpárokat.
 
Átjárás két állapot között
Átjárás két állapot között Kapuk címmel nyílt meg Máté Hunor festőművész kiállítása a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen március 22-én. Képekkel.
 
Kerékpárút átadás közös biciklézéssel felavatva
Kerékpárút átadás közös biciklézéssel felavatva A kerékpárút hivatalos átadása, az érdeklődők, az építők és a vásárhelyi polgármester, valamint a műszaki szakemberek részvételével, március 24-én vasárnap lesz.
 
Az Év Rendőre Vásárhelyen
Az Év Rendőre Vásárhelyen Idén a nemzeti ünnep alkalmából két vásárhelyi országos kitüntetést kapott, ketten pedig a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata kitüntetését vehették át.
 
Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója
Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója Az Egyesült Arab Emírségekben rendezett XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon a 62 tagú magyar váliogatott tagja volt Rauch Róbert.
 
Régészeti munkára várja az önkénteseket a Tornyai-múzeum
Régészeti munkára várja az önkénteseket a Tornyai-múzeum A török által 1595-ben elpusztított Csomorkány területén a régészek irányításával önállóan végezhetnek kutatást, gyűjthetnek leleteket a múzeum számára.