GazdaságÚj fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban

2018. december 14., péntek
 

Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázott az Európai Regionális Fejlesztési Alapból illetve a hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozott fejlesztésre, amely szerint létrehoztak egy oktatótermet a városi könyvtárban, mely korszerű, a magas szintű szakmai elvárásoknak megfelelő infrastruktúrával biztosítja minden generáció - ezen belül kiemelten az idősebb korosztály - egész életen át tartó készségfejlesztését.

 

A könyvtár a használóit segíti a digitális írástudás, az információs műveltség elsajátításában. Törekszik arra, hogy tudás-, információ- és kultúraközvetítő tevékenységével aktív részese legyen települése szellemi életének. Rendszeresek a műsorok, előadások, kiállítások, vagyis Vásárhely kulturális életének hagyományosan a Németh László Könyvtár az egyik bástyája.  

Elég csak néhány rendezvényt megemlíteni: kézműves, könyvtárbemutató, tanítási órához kapcsolódó foglalkozások mellett az Xbox-, sakkbajnokság, nyári táborok, óvodások hónapja, gyermeknap, író-olvasó találkozók nagy népszerűségnek örvendenek. Számítógépes tanfolyamait a könyvtár 2002 óta szervezi. A tematika mindig bővül az aktuális igényeknek megfelelően. A résztvevők fő bázisát az 50 éven felüli korosztály adja, amely az iskolarendszerű oktatás keretei között informatikát még nem tanult, de szeretné ismereteit fejleszteni, eszközhasználatát tudatosabbá tenni, szélesíteni.

 

Ezt az igényt most teljes egészében kielégíti a most elkészült új könyvtárrész, amelyet a régi helytörténeti gyűjtemény és annak raktára helyén alakítottak ki. Az idén januárban kezdődött és most befejeződött közel 35 milliós beruházás során elvégezték a szükséges épületszerkezeti, tetőszerkezeti munkálatokat, a tetőhéjazat, a nyílászárók cseréjét.

A 61 négyzetméteres helyiség több funkciót lát el: számítógépes és audiovizuális ismeretek oktatását, gyermekek kreatív foglalkoztatását szolgálja mostantól.

 

Beszereztek egy interaktív táblarendszer állvánnyal, kiegészítő eszközökkel, 12 db asztali számítógépet asztalokkal, székekkel, 2 laptopot, 12 nagyobb méretű táblagépet, továbbá 10 headset-et. A fejlesztés részeként egy új zeneszobát is kialakítottak.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyen is fokozott figyelem

Vásárhelyen is fokozott figyelem

A strasbourgi terrortámadással magyarázzák, hogy Hódmezővásárhely belvárosában katonai...
Még hatékonyabb lesz a hulladékkezelés

Még hatékonyabb lesz a hulladékkezelés

Hódmezővásárhely 1,1 milliárd forintot nyert a komplex hulladékgazdálkodási rendszer...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.
 
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.
 
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője Az együttes a megyei I. osztályban folytathatja a küzdelmeket. A cél az lesz, hogy a helyi kötődésű és az utánpótlás tehetséges játékosai kapjanak lehetőséget.
 
Doktoranduszok az Emlékpontban
Doktoranduszok az Emlékpontban Az Emlékpontban negyedik alkalommal rendezték meg a PhD hallgatók és doktorjelöltek országos konferenciáját.