GazdaságÚj fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban

2018. december 14., péntek
 

Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott.

 

 

 

 

 

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázott az Európai Regionális Fejlesztési Alapból illetve a hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozott fejlesztésre, amely szerint létrehoztak egy oktatótermet a városi könyvtárban, mely korszerű, a magas szintű szakmai elvárásoknak megfelelő infrastruktúrával biztosítja minden generáció - ezen belül kiemelten az idősebb korosztály - egész életen át tartó készségfejlesztését.

 

A könyvtár a használóit segíti a digitális írástudás, az információs műveltség elsajátításában. Törekszik arra, hogy tudás-, információ- és kultúraközvetítő tevékenységével aktív részese legyen települése szellemi életének. Rendszeresek a műsorok, előadások, kiállítások, vagyis Vásárhely kulturális életének hagyományosan a Németh László Könyvtár az egyik bástyája.  

Elég csak néhány rendezvényt megemlíteni: kézműves, könyvtárbemutató, tanítási órához kapcsolódó foglalkozások mellett az Xbox-, sakkbajnokság, nyári táborok, óvodások hónapja, gyermeknap, író-olvasó találkozók nagy népszerűségnek örvendenek. Számítógépes tanfolyamait a könyvtár 2002 óta szervezi. A tematika mindig bővül az aktuális igényeknek megfelelően. A résztvevők fő bázisát az 50 éven felüli korosztály adja, amely az iskolarendszerű oktatás keretei között informatikát még nem tanult, de szeretné ismereteit fejleszteni, eszközhasználatát tudatosabbá tenni, szélesíteni.

 

Ezt az igényt most teljes egészében kielégíti a most elkészült új könyvtárrész, amelyet a régi helytörténeti gyűjtemény és annak raktára helyén alakítottak ki. Az idén januárban kezdődött és most befejeződött közel 35 milliós beruházás során elvégezték a szükséges épületszerkezeti, tetőszerkezeti munkálatokat, a tetőhéjazat, a nyílászárók cseréjét.

A 61 négyzetméteres helyiség több funkciót lát el: számítógépes és audiovizuális ismeretek oktatását, gyermekek kreatív foglalkoztatását szolgálja mostantól.

 

Beszereztek egy interaktív táblarendszer állvánnyal, kiegészítő eszközökkel, 12 db asztali számítógépet asztalokkal, székekkel, 2 laptopot, 12 nagyobb méretű táblagépet, továbbá 10 headset-et. A fejlesztés részeként egy új zeneszobát is kialakítottak.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyen is fokozott figyelem

Vásárhelyen is fokozott figyelem

A strasbourgi terrortámadással magyarázzák, hogy Hódmezővásárhely belvárosában katonai...
Még hatékonyabb lesz a hulladékkezelés

Még hatékonyabb lesz a hulladékkezelés

Hódmezővásárhely 1,1 milliárd forintot nyert a komplex hulladékgazdálkodási rendszer...
 

És ezt már olvasta?

Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja A vásárhelyi Klímanócskák már tudják, hogy az egyre rövidebb életű hóember a fenyegető klímaváltozás hírnöke, de a jókedv és vidámság jelképe is. Képekkel.
 
Programok Hódmezővásárhelyen
Programok Hódmezővásárhelyen Január, február és a kora tavaszi időszak néhány kiemelt programját szedtük csokorba a teljesség igénye nélkül. 
 
Vitt minden mozdíthatót
Vitt minden mozdíthatót Talán a dolgos hétköznapok kedvéért lopott fűkaszát, de a KRESZ táblák meglovasításának oka rejtély. A bíróságon talán kiderül.
 
90 éves Hös-Nagy Kálmán
90 éves Hös-Nagy Kálmán A HÓDGÉP-nél volt anyagvizsgáló, majd a Dózsa Tsz-nél és a Lenin Tsz-nél is dolgozott.
 
Gyermekrajz pályázatot hirdetnek a vásárhelyi állatvédők
Gyermekrajz pályázatot hirdetnek a vásárhelyi állatvédők A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete gyermekrajz pályázatot hirdet a Hódmezővásárhelyen és vonzáskörzetében lakó gyerekek számára.
 
Ez a csendes gyilkos szezonja
Ez a csendes gyilkos szezonja Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők egy embert Mártély külterületén álló egyik családi házból.
 
Trendek nélküli belső indíttatású, őszinte alkotások
Trendek nélküli belső indíttatású, őszinte alkotások A tavaly alakult Partszakasz Művészeti Egyesület tagjai a vásárhelyi debütálás után Orosházán, a Városi Képtárban mutatkoznak be.