Kultúra, oktatásTrendek nélküli belső indíttatású, őszinte alkotások

2019. január 14., hétfő
 
Trendek nélküli belső indíttatású, őszinte alkotások

Tavaly július végén a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban mutatkozott be a Partszakasz Művészeti Egyesület.

 

 

 

 

 


Megalakulásuk első kiállításán elhangzott: a 2018-ban alakult egyesület elsődleges célja a közösségépítés, elsősorban Dél-alföldi, magas szinten alkotó, valós értékeket közvetítő művészek - szobrász-, grafikus- és festőművészek, írók - bevonásával, akik az aktuális művészeti trendek követése, eladhatóságra való törekvés helyett belső indíttatású, őszinte és pozitív hatású alkotásokat hoznak létre.

 

Ars poeticájuk kifejezésének újabb állomása Orosháza. A hódmezővásárhelyi székhelyű Partszakasz Művészeti Egyesület tagjainak munkáiból a Városi Képtárban nyílik tárlat a Magyar Kultúra Napja rendezvénysorozat részeként.

 

A megnyitó január 25-én, pénteken 16 órakor lesz. Az érdeklődők Gubovics Melinda, Haskó Edit, Kalácska Beáta, Kalmár Dorka, Kis Krisztina, Kis Tamás, Kis-Gyöngyösi Ildikó, Szabó Roland, Szentesi Norbert és Wolf Júlia alkotásait február 19-ig tekinthetik meg.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Programokban gazdag évre készül a Tornyai János Múzeum

Programokban gazdag évre készül a Tornyai...

A Múzeum, az Alföldi Galéria és az Emlékpont az idei esztendő első hónapjainak programjait Miklós...
Elhunyt Czuczi Győző

Elhunyt Czuczi Győző

Nagy veszteség érte Hódmezővásárhelyt: közéleti szereplőjeként tevékenységével...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.