Kultúra, oktatásTrendek nélküli belső indíttatású, őszinte alkotások

2019. január 14., hétfő
 
Trendek nélküli belső indíttatású, őszinte alkotások

Tavaly július végén a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban mutatkozott be a Partszakasz Művészeti Egyesület.

 

 

 

 

 


Megalakulásuk első kiállításán elhangzott: a 2018-ban alakult egyesület elsődleges célja a közösségépítés, elsősorban Dél-alföldi, magas szinten alkotó, valós értékeket közvetítő művészek - szobrász-, grafikus- és festőművészek, írók - bevonásával, akik az aktuális művészeti trendek követése, eladhatóságra való törekvés helyett belső indíttatású, őszinte és pozitív hatású alkotásokat hoznak létre.

 

Ars poeticájuk kifejezésének újabb állomása Orosháza. A hódmezővásárhelyi székhelyű Partszakasz Művészeti Egyesület tagjainak munkáiból a Városi Képtárban nyílik tárlat a Magyar Kultúra Napja rendezvénysorozat részeként.

 

A megnyitó január 25-én, pénteken 16 órakor lesz. Az érdeklődők Gubovics Melinda, Haskó Edit, Kalácska Beáta, Kalmár Dorka, Kis Krisztina, Kis Tamás, Kis-Gyöngyösi Ildikó, Szabó Roland, Szentesi Norbert és Wolf Júlia alkotásait február 19-ig tekinthetik meg.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Programokban gazdag évre készül a Tornyai János Múzeum

Programokban gazdag évre készül a Tornyai...

A Múzeum, az Alföldi Galéria és az Emlékpont az idei esztendő első hónapjainak programjait Miklós...
Elhunyt Czuczi Győző

Elhunyt Czuczi Győző

Nagy veszteség érte Hódmezővásárhelyt: közéleti szereplőjeként tevékenységével...
 

És ezt már olvasta?

Új módszer – régi-új trükkök
Új módszer – régi-új trükkök Az utóbbi időben a fogyasztóvédelem területén ismét egyre több panasz érkezik a termékbemutatókkal kapcsolatban.
 
Van már költségvetés
Van már költségvetés Harmadik nekifutásra lett költségvetése Hódmezővásárhelynek, de ez sem ment annyira simán. Csak a közgyűlés többségét alkotó Fidesz-KDNP-frakció tagjai támogatták.
 
A rendszer Vásárhelyen debütál
A rendszer Vásárhelyen debütál Márciustól már helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül a közművek, telefon és egyéb szolgáltatók számlái mellett.
 
A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.