Kultúra, oktatásTeltházas koncert vásárhelyi művészekkel

2011. március 18., péntek
 
Március 12-én este a Visegrádi Négyek Zenei Portréja címmel a lengyelországi Nysa városának kultúrpalotájában a Péczely Attila Zeneiskola tanárai és egykori növendékei adtak koncertet.

 

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírek beszámolt a lengyelországi vendégfellépés az 1994-ben alakult hódmezővásárhelyi Tudás Alapítvány sikeres pályázata eredményeképpen jött létre. Az alapítvány ebben a – Visegrádi Alap által kiírt - kulturális együttműködésben sikerrel vesz részt már harmadik éve.

Az utazás teljes költségét az International Visegrad Fund finanszírozta. A mintegy 500 fős közönség előtt a 15 előadó repertoárjával a magyarországi zenekultúra teljes keresztmetszetét bemutatta. A műsorban Kókai Rezső, Liszt Ferenc, Bartók Béla, Erkel Ferenc, Kodály Zoltán, Takács Jenő,Hidas Frigyes, Thern Károly, Zempléni László művei csendültek fel.

Felléptek: Soós-Kirnyák Melinda, Tóthné Bereczki Mariann, Boleman Kata, Csonka Mónika, D. Szécsi Edit, Borsos Annamária, Fintor Dóra, Higi Júlia, Héjja Endre, Martonosi Sándor, Korsós András, Szabó Anita, Horváth Magdolna, Tunyoginé Tövisfalvi Erzsébet és Varga Ákos. A repertoár összeállítását, a program szakmai részének szervezését és lebonyolítását Tunyoginé Tövisfalvi Erzsébet zongoratanár vállalta.

 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre.
 
Tanulmányúton Vásárhelyen
Tanulmányúton Vásárhelyen A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának tagjai felkeresték a Tornyai János Múzeumot és az Emlékpontot is.
 
Hazánk és a magyar emberek biztonságért
Hazánk és a magyar emberek biztonságért Több mint nyolcvan pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes esküt szeptember 13-án a hódmezővásárhelyi laktanyában.
 
A város múltjáról valló leletek
A város múltjáról valló leletek A Bethlen Gábor Református Gimnázium bővítésének megkezdése előtt kétszázötven négyzetméteres területen végeznek próbafeltárást a régészek.