SportTeljesítménytúra két keréken és két lábbal

2015. szeptember 7., hétfő
 
Teljesítménytúra két keréken és két lábbal

A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub ötödik alkalommal rendezte meg szeptember hatodikán a Bodnár Bertalan Kerékpáros Teljesítménytúrát.

 

 

 

 

A vasárnapi igazán sikeres rendezvény szervezőinek viszont el kell gondolkodniuk, hogy milyen új, vagy kibővített elnevezéssel hirdessék meg a 2016-os versenyt, ugyanis a mártélyi teljesítménytúrára „rákaptak” a futók is.

Mint azt Kruzslicz Imrétől, a versenyek egyik főszervezőjétől megtudtuk, már az augusztus végéig tartó előnevezésekből kiderült, hogy jelentősen nőtt a futók száma is. A 150 előnevezés, majdnem ötven százaléka „a két kerék helyett a két lábat” részesítette előnyben. A statisztikát aztán tovább erősítették a versenynap reggelén benevezettek.

Egy biztos, remek útvonalvezetésű, különleges versenyzési lehetőséggel várták ismét az ország sok településéről érkezett közel 350 résztvevőt.

A terepen az eltévedést és az előző évek tapasztalatából okulva az útirányjelzők rosszindulatú elforgatását, idéntől a Hód-Mezőgazda által biztosított - a környezetet nem károsító - de igen jól látható kálciummal védték ki. Ezt kiszórva a földön jelölték az útvonalat.

A szervezők olyan túrát is szerveztek - a tanösvényre - amelyen vezető mutatta be a Mártélyi Tájvédelmi Körzet állat- és növényvilágát.  

A versenyek végén, gyümölcsleves és kétféle meleg ebéd várta a résztvevőket. Igaz volt némi döccenő az ebéd szervezésénél, de a kisebb várakozás nem rontott semmit a hangulaton. A szponzorok idén is kitettek magukért, többek közt a Vásárhelyi Önkormányzat az összes engedélyeztetést díjmentesen elvégezte, rendelkezésre bocsátotta a Bodnár Bertalan központot és biztosította a hangosítást.

A Kerékpáros Klub lelkes és fáradhatatlan tagjainak lebonyolításában a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány, több vállalkozó és magánszemély által szponzorált Teljesítménytúrát szeptember 6-án rendezték meg ötödik alkalommal.

 

 

Részletes eredmények ITT! (Kattintson!)

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ötmilliót kapott a Rádió 7

Ötmilliót kapott a Rádió 7

Minden évben három fordulóban lehet pályázni. Idén ez volt a második forduló. Valamennyi...
Új neve lett a vásárhelyi tagozatnak is

Új neve lett a vásárhelyi tagozatnak is

A rektor szerint az új név nagyságot, modernséget fejez ki. Ahogy a világvárosokat, úgy a főiskolát...
 

És ezt már olvasta?

Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása
Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása Augusztus 16-17-én izgalmas és látványos ökölvívómeccseket láthattak a sportbarátok Szegeden, a Stefánián, a kétnapos Fesztivál-kupán.
 
Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.