SportTeljesítménytúra két keréken és két lábbal

2015. szeptember 7., hétfő
 
Teljesítménytúra két keréken és két lábbal

A vásárhelyi Hungarian Flyers Kerékpáros Klub ötödik alkalommal rendezte meg szeptember hatodikán a Bodnár Bertalan Kerékpáros Teljesítménytúrát.

 

 

 

 

A vasárnapi igazán sikeres rendezvény szervezőinek viszont el kell gondolkodniuk, hogy milyen új, vagy kibővített elnevezéssel hirdessék meg a 2016-os versenyt, ugyanis a mártélyi teljesítménytúrára „rákaptak” a futók is.

Mint azt Kruzslicz Imrétől, a versenyek egyik főszervezőjétől megtudtuk, már az augusztus végéig tartó előnevezésekből kiderült, hogy jelentősen nőtt a futók száma is. A 150 előnevezés, majdnem ötven százaléka „a két kerék helyett a két lábat” részesítette előnyben. A statisztikát aztán tovább erősítették a versenynap reggelén benevezettek.

Egy biztos, remek útvonalvezetésű, különleges versenyzési lehetőséggel várták ismét az ország sok településéről érkezett közel 350 résztvevőt.

A terepen az eltévedést és az előző évek tapasztalatából okulva az útirányjelzők rosszindulatú elforgatását, idéntől a Hód-Mezőgazda által biztosított - a környezetet nem károsító - de igen jól látható kálciummal védték ki. Ezt kiszórva a földön jelölték az útvonalat.

A szervezők olyan túrát is szerveztek - a tanösvényre - amelyen vezető mutatta be a Mártélyi Tájvédelmi Körzet állat- és növényvilágát.  

A versenyek végén, gyümölcsleves és kétféle meleg ebéd várta a résztvevőket. Igaz volt némi döccenő az ebéd szervezésénél, de a kisebb várakozás nem rontott semmit a hangulaton. A szponzorok idén is kitettek magukért, többek közt a Vásárhelyi Önkormányzat az összes engedélyeztetést díjmentesen elvégezte, rendelkezésre bocsátotta a Bodnár Bertalan központot és biztosította a hangosítást.

A Kerékpáros Klub lelkes és fáradhatatlan tagjainak lebonyolításában a Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány, több vállalkozó és magánszemély által szponzorált Teljesítménytúrát szeptember 6-án rendezték meg ötödik alkalommal.

 

 

Részletes eredmények ITT! (Kattintson!)

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ötmilliót kapott a Rádió 7

Ötmilliót kapott a Rádió 7

Minden évben három fordulóban lehet pályázni. Idén ez volt a második forduló. Valamennyi...
Új neve lett a vásárhelyi tagozatnak is

Új neve lett a vásárhelyi tagozatnak is

A rektor szerint az új név nagyságot, modernséget fejez ki. Ahogy a világvárosokat, úgy a főiskolát...
 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."