KözéletTégláról téglára

2011. április 17., vasárnap
 

A Wienerberger AG. a világ legnagyobb téglagyártója saját hagyományainak méltó folytatásának tartaná az Emlékpontban látható Tégla dicsérete című kiállítás fotóanyagának bemutatását konferenciái helyszínén.

 

 

 

 

Április 17-én, vasárnap délben a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozata rendezésében az Emlékpont Múzeumban megnyílt a Tégla dicsérete című fotókiállítás. A kiállítás megnyitóján jelen volt Merle István építész, a Wienerberger Téglaipari Zrt. műszaki koordinációs vezetője, aki a Vásárhelyi Híreknek nyilatkozott. Kérdésünkre elmondta, azért jött el Hódmezővásárhelyre, hogy a 12 neves fotós képeit a cég rendezvényein is bemutathassák. Elmondta, a világ legnagyobb téglagyártója, a Wienerberger AG minden évben szakmai konferenciák egész sorát rendezi országszerte, tavaly 17, 2011-ben 18 helyszínen. Számukra fontos hitvallás, hogy a tégla nem csupán építő, netán burkolóanyag, hanem sajátos tervezői szemlélet. Merle István kifejtette, egyik fontos feladatuk, hogy díjakat, elismeréseket alapítsanak és ítéljenek oda szigorúan szakmai alapon. Az Ybl-díj és a Pro Architectura Díj kezelője a Magyar Építőművészek Szövetsége, és nagyon fontosnak tartják, hogy ezeket az elismeréseket a Wienerbergerrel közösen szervezett vándorkiállításon szélesebb körben is bemutathassuk. Így minden látogató képet kaphat arról, hogy hol is tart az építészet ma Magyarországon. Ennek a hagyománynak méltó folytatása az Emlékpontban látható Tégla dicsérete című kiállítás szép és értékes fotóanyagának bemutatása további helyszíneken.

 

A 2010. évi Fotó Szimpózium anyagából látható fotókat az ország neves fotóművészei készítették tavaly a vásárhelyi fotószimpózium keretében. Akkor egy héten át járták a várost; ismert és kevéssé ismert téglaépületeket kaptak lencsevégre. A kiállításon több mint hetven képen többek között templomok, városi paloták, szárazkapus gazdaházak láthatók. A május elsejéig megtekinthető tárlaton Balla András, Csák Miklós, Dozvald János, Dömötör Mihály, Eifert János, Fejér István, Herbst Rudolf, Dr. Kocsis István Tamás, Kresz Albert, Módos Gábor, Oravecz Attila, és Tóth József fotóművészek munkái láthatóak az Emlékpont Galéria kiállítótermében.

 

És ezt már olvasta?

Új módszer – régi-új trükkök
Új módszer – régi-új trükkök Az utóbbi időben a fogyasztóvédelem területén ismét egyre több panasz érkezik a termékbemutatókkal kapcsolatban.
 
Van már költségvetés
Van már költségvetés Harmadik nekifutásra lett költségvetése Hódmezővásárhelynek, de ez sem ment annyira simán. Csak a közgyűlés többségét alkotó Fidesz-KDNP-frakció tagjai támogatták.
 
A rendszer Vásárhelyen debütál
A rendszer Vásárhelyen debütál Márciustól már helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül a közművek, telefon és egyéb szolgáltatók számlái mellett.
 
A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.