KözéletTégláról téglára

2011. április 17., vasárnap
 

A Wienerberger AG. a világ legnagyobb téglagyártója saját hagyományainak méltó folytatásának tartaná az Emlékpontban látható Tégla dicsérete című kiállítás fotóanyagának bemutatását konferenciái helyszínén.

 

 

 

 

Április 17-én, vasárnap délben a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozata rendezésében az Emlékpont Múzeumban megnyílt a Tégla dicsérete című fotókiállítás. A kiállítás megnyitóján jelen volt Merle István építész, a Wienerberger Téglaipari Zrt. műszaki koordinációs vezetője, aki a Vásárhelyi Híreknek nyilatkozott. Kérdésünkre elmondta, azért jött el Hódmezővásárhelyre, hogy a 12 neves fotós képeit a cég rendezvényein is bemutathassák. Elmondta, a világ legnagyobb téglagyártója, a Wienerberger AG minden évben szakmai konferenciák egész sorát rendezi országszerte, tavaly 17, 2011-ben 18 helyszínen. Számukra fontos hitvallás, hogy a tégla nem csupán építő, netán burkolóanyag, hanem sajátos tervezői szemlélet. Merle István kifejtette, egyik fontos feladatuk, hogy díjakat, elismeréseket alapítsanak és ítéljenek oda szigorúan szakmai alapon. Az Ybl-díj és a Pro Architectura Díj kezelője a Magyar Építőművészek Szövetsége, és nagyon fontosnak tartják, hogy ezeket az elismeréseket a Wienerbergerrel közösen szervezett vándorkiállításon szélesebb körben is bemutathassuk. Így minden látogató képet kaphat arról, hogy hol is tart az építészet ma Magyarországon. Ennek a hagyománynak méltó folytatása az Emlékpontban látható Tégla dicsérete című kiállítás szép és értékes fotóanyagának bemutatása további helyszíneken.

 

A 2010. évi Fotó Szimpózium anyagából látható fotókat az ország neves fotóművészei készítették tavaly a vásárhelyi fotószimpózium keretében. Akkor egy héten át járták a várost; ismert és kevéssé ismert téglaépületeket kaptak lencsevégre. A kiállításon több mint hetven képen többek között templomok, városi paloták, szárazkapus gazdaházak láthatók. A május elsejéig megtekinthető tárlaton Balla András, Csák Miklós, Dozvald János, Dömötör Mihály, Eifert János, Fejér István, Herbst Rudolf, Dr. Kocsis István Tamás, Kresz Albert, Módos Gábor, Oravecz Attila, és Tóth József fotóművészek munkái láthatóak az Emlékpont Galéria kiállítótermében.

 

És ezt már olvasta?

Felújított pályák a bmx-eseknek
Felújított pályák a bmx-eseknek Egy ügyességet, bátorságot igénylő, néha még a fizikát is meghazudtoló látványos sportág kapta viszza vásárhelyi bázisát, amelyet országoss versennyel nyitottak meg. 
 
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen A július 18-án ünnepélyesen átadott foglalkoztatóban jelenleg egy 1900-ban alapított cseh családi cég, az instant kávét gyártó vállalkozás részére dolgoznak.
 
A szezon fele még hátra van
A szezon fele még hátra van A hétvégén indulhat a strandszezon. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Hatósági Népegészségügyi Osztálya kiváló minősítést adott a Mártélyi szabadstrand vizének.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.