KözéletTégláról téglára

2011. április 17., vasárnap
 

A Wienerberger AG. a világ legnagyobb téglagyártója saját hagyományainak méltó folytatásának tartaná az Emlékpontban látható Tégla dicsérete című kiállítás fotóanyagának bemutatását konferenciái helyszínén.

 

 

 

 

Április 17-én, vasárnap délben a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozata rendezésében az Emlékpont Múzeumban megnyílt a Tégla dicsérete című fotókiállítás. A kiállítás megnyitóján jelen volt Merle István építész, a Wienerberger Téglaipari Zrt. műszaki koordinációs vezetője, aki a Vásárhelyi Híreknek nyilatkozott. Kérdésünkre elmondta, azért jött el Hódmezővásárhelyre, hogy a 12 neves fotós képeit a cég rendezvényein is bemutathassák. Elmondta, a világ legnagyobb téglagyártója, a Wienerberger AG minden évben szakmai konferenciák egész sorát rendezi országszerte, tavaly 17, 2011-ben 18 helyszínen. Számukra fontos hitvallás, hogy a tégla nem csupán építő, netán burkolóanyag, hanem sajátos tervezői szemlélet. Merle István kifejtette, egyik fontos feladatuk, hogy díjakat, elismeréseket alapítsanak és ítéljenek oda szigorúan szakmai alapon. Az Ybl-díj és a Pro Architectura Díj kezelője a Magyar Építőművészek Szövetsége, és nagyon fontosnak tartják, hogy ezeket az elismeréseket a Wienerbergerrel közösen szervezett vándorkiállításon szélesebb körben is bemutathassuk. Így minden látogató képet kaphat arról, hogy hol is tart az építészet ma Magyarországon. Ennek a hagyománynak méltó folytatása az Emlékpontban látható Tégla dicsérete című kiállítás szép és értékes fotóanyagának bemutatása további helyszíneken.

 

A 2010. évi Fotó Szimpózium anyagából látható fotókat az ország neves fotóművészei készítették tavaly a vásárhelyi fotószimpózium keretében. Akkor egy héten át járták a várost; ismert és kevéssé ismert téglaépületeket kaptak lencsevégre. A kiállításon több mint hetven képen többek között templomok, városi paloták, szárazkapus gazdaházak láthatók. A május elsejéig megtekinthető tárlaton Balla András, Csák Miklós, Dozvald János, Dömötör Mihály, Eifert János, Fejér István, Herbst Rudolf, Dr. Kocsis István Tamás, Kresz Albert, Módos Gábor, Oravecz Attila, és Tóth József fotóművészek munkái láthatóak az Emlékpont Galéria kiállítótermében.

 

És ezt már olvasta?

Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában
Ismét Platán Hét a Varga Tamás iskolában A 2001 óta hagyománnyá vált egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét.
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulóján a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.
 
Bölcsödében lopott a mindszenti nő
Bölcsödében lopott a mindszenti nő Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt indult eljárás.
 
Két ügyben született döntés
Két ügyben született döntés Két személyiségi jogi pert is elvesztett a hódmezővásárhelyi polgármester a Szegedi Törvényszéken pénteken. Milliós pénzbüntetésekre ítélték Márki-Zay Pétert.
 
Vásárhelyi a legeredményesebb cég
Vásárhelyi a legeredményesebb cég A gazdasági szakemberek számára nem volt meglepetés, hogy a nagykereskedelmi cég 5 százalékkal növelte árbevételét a megelőző évhez képest.
 
Újabb 5 évet kapott a Rádió7
Újabb 5 évet kapott a Rádió7 Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is rendelkező adó új tulajdonosai számára kedvező döntés születik.
 
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban
Új fejlesztések a Németh László Városi Könyvtárban Vásárhely kulturális élete egyik bástyájának számító intézménye most egy igényesen kialakított oktatóteremmel, zeneszobával és számítógépekkel gazdagodott. Képekkel.