KözéletTégláról téglára

2011. április 17., vasárnap
 

A Wienerberger AG. a világ legnagyobb téglagyártója saját hagyományainak méltó folytatásának tartaná az Emlékpontban látható Tégla dicsérete című kiállítás fotóanyagának bemutatását konferenciái helyszínén.

 

 

 

 

Április 17-én, vasárnap délben a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozata rendezésében az Emlékpont Múzeumban megnyílt a Tégla dicsérete című fotókiállítás. A kiállítás megnyitóján jelen volt Merle István építész, a Wienerberger Téglaipari Zrt. műszaki koordinációs vezetője, aki a Vásárhelyi Híreknek nyilatkozott. Kérdésünkre elmondta, azért jött el Hódmezővásárhelyre, hogy a 12 neves fotós képeit a cég rendezvényein is bemutathassák. Elmondta, a világ legnagyobb téglagyártója, a Wienerberger AG minden évben szakmai konferenciák egész sorát rendezi országszerte, tavaly 17, 2011-ben 18 helyszínen. Számukra fontos hitvallás, hogy a tégla nem csupán építő, netán burkolóanyag, hanem sajátos tervezői szemlélet. Merle István kifejtette, egyik fontos feladatuk, hogy díjakat, elismeréseket alapítsanak és ítéljenek oda szigorúan szakmai alapon. Az Ybl-díj és a Pro Architectura Díj kezelője a Magyar Építőművészek Szövetsége, és nagyon fontosnak tartják, hogy ezeket az elismeréseket a Wienerbergerrel közösen szervezett vándorkiállításon szélesebb körben is bemutathassuk. Így minden látogató képet kaphat arról, hogy hol is tart az építészet ma Magyarországon. Ennek a hagyománynak méltó folytatása az Emlékpontban látható Tégla dicsérete című kiállítás szép és értékes fotóanyagának bemutatása további helyszíneken.

 

A 2010. évi Fotó Szimpózium anyagából látható fotókat az ország neves fotóművészei készítették tavaly a vásárhelyi fotószimpózium keretében. Akkor egy héten át járták a várost; ismert és kevéssé ismert téglaépületeket kaptak lencsevégre. A kiállításon több mint hetven képen többek között templomok, városi paloták, szárazkapus gazdaházak láthatók. A május elsejéig megtekinthető tárlaton Balla András, Csák Miklós, Dozvald János, Dömötör Mihály, Eifert János, Fejér István, Herbst Rudolf, Dr. Kocsis István Tamás, Kresz Albert, Módos Gábor, Oravecz Attila, és Tóth József fotóművészek munkái láthatóak az Emlékpont Galéria kiállítótermében.

 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.