BulvárTarjáni Nap 2019

2019. július 10., szerda
 
Tarjáni Nap 2019

Sokan egyetértenek azzal, hogy Hódmezővásárhelyen a városrészi napok egyik legjobb helyszíne a Szél utcai játszótér melletti nagy füves terület. A gát dombja és a teret körülvevő fákkal tarkított szűk utcák igazi családias hangulatúvá varázsolják minden évben a Tarjáni Napot.

 

 

Fotó: VH archív

 

 

 

Talán az ott lakók sem bánják egy évben egyszer a késő estig tartó „hangfal döngetést.” Ezúttal július 13-án várják - mint a részletes műsorból is látható - kicsiket és nagyokat, vagyis minden korosztályt az egésznapos rendezvényre.

 

 

Idén lesz 22. éve, hogy megrendezik a Tarjáni Napot. Hegedűs Lajos egy interjúban a Vásárhelyi Híreknek azt mondta, még emlékszik a legelső alkalomra, amikor még nagy izgalommal készülődtek, és bíztak benne, hogy talán hagyományteremtő ereje lesz a városrészi napnak. Azóta eltelt 22 év, nagy öröm az évenkénti rendezvény, az izgalom elmúlt, felváltotta a rutinos rendezés.

„Esténként mindig ezer körül mozog a résztvevők száma, már évek óta és úgy látom, mindenki jól érzi magát, mindenkinek megvan a kedvére való program” - fogalmazott az egykori szervező.

A hétvégi rendezvényt nem a Tarjáni Olvasókör szervezi, hanem a hódmezővásárhelyi önkormányzat.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A Kass család és barátaik a grafikus vásárhelyi kiállításán

A Kass család és barátaik a grafikus...

A művek között Képiró Ágnes, a Tornyai János Múzeum művészettörténésze kalauzolta a...
Nyár - kánikula - strandolás - fülgyulladás

Nyár - kánikula - strandolás - fülgyulladás

A nyári szezonban a legtöbben a nyaralással és talán a vízparti kikapcsolódással foglalatoskodunk,...
 

És ezt már olvasta?

Kilencvenhatan kaptak 13. havit
Kilencvenhatan kaptak 13. havit Ebéden látta vendégül a vásárhelyi városvezetés a közfoglalkoztatottakat, akiknek köszönetet mondtak a városért végzett munkájukért.
 
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában 230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan teljes felújítására és újranyitására.
 
Újra életre kelnek a magazinok oldalai
 Újra életre kelnek a magazinok oldalai 140 varázslatos hazai és nemzetközi enteriőr, nyolc formabontó installáció, egy lélegzetelállító kiállítás egyenesen a Milánói Design Hétről.
 
Napelempark Vásárhelyen
Napelempark Vásárhelyen Tavasz óta működik a hivatalosan most átadott napelempark azon a területen, amelyet 2017 májusában kapott bérbe az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft.
 
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.