KözéletSzép ajándékot kapott születésnapjára

2012. április 3., kedd
 
Szép ajándékot kapott születésnapjára

Idén tizedik alkalommal rendezték meg a Legyél Te az Egyetem Arca! szépségversenyt. Április 2-án huszonkét lány ment fel, ha nem is a kifutóra, de mégis az egyetemi „világot jelentő deszkákra”.

 

 

 

 

 

A JATE Klub színpadán hétfőn este a komoly szaktekintélyekből álló 17 tagú zsűri  kiválasztotta a 22 lány közül az Egyetem Arcát. A szépségverseny győztese egy évig képviseli a Szegedi Tudományegyetemet különböző rendezvényeken, gólyatáborokban.

Az elődöntőben továbbjutott lányok először városi viseletben, majd elegáns estélyiben is felvonultak.

A zsűriben Pálfi György, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság igazgatója mellett több egyetemi kar dékánja, dékánhelyettese pontozta a döntősök szépségét, bájosságát, kisugárzását és persze intelligenciáját.

 

A Szegedi Tudományegyetem idei Arcának a zsűri Mihályi Vandát, másodiknak Torbey Nancyt választották meg. Harmadik a hódmezővásárhelyi Benkő Regina lett, aki az ÁJTK tanulója.

 

Neve valószínű ismerősen csenghet, hiszen a 20 éves születésnapját most ünneplő vásárhelyi lány lett, a március 17-én Hódmezővásárhelyen rendezett Miss Princess Of The Year elnevezésű szépségverseny közönségdíjasa. Akkor az első, második és harmadik díjat elnyert  három budapesti lány mellett az egyetlen vásárhelyi nyertes volt. Regina akkor a Vásárhelyi Híreknek elmondta, számára a szépségiparnál fontosabb a tanulás, inkább csak hobbiból jelentkezett és nagyon meglepte hogy a közönség mellette tette le a voksot.

 

Az április 2-án a JATE Klubban tartott versenyt követően ismét megerősítette, hogy itt is csak ki akarta próbálni magát. Amiben az is jó volt, hogy nem vett igénybe sok időt a felkészülés és az elődöntő. Mint mondta, neki az Egyetem Arca harmadik helyezés megtiszteltetés, és jó ajándék a születésnapjára, ami éppen egy nappal a verseny után van.  

 
 
B.Sz.Z.
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.