MozaikSzegedi könyvheti események

2011. május 23., hétfő
 
Szegedi könyvheti események

A 82. Ünnepi Könyvhét június 2-ától 8-áig kerül megrendezésre Szegeden.
Idén is igazi „húzónevek” csábítják Szegeden a könyvheti rendezvények közönségét a Dugonics térre, a könyvtárakba, a művelődési házakba, kávéházakba és egyéb intézményekbe.

 

 

 

A könyvünnepet Grecsó Krisztián nyitja meg, az íróvendégek között pedig Ungvári Tamás mellett ott találjuk Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítóját és a Szegedi Nemzeti Színházban már több darabbal is bemutatkozó Egressy Zoltánt, a gyerekek körében állatos könyvei révén kedvelt Telegdi Ágnest, s a „papírszínházzal” előálló Takács Marit is. Az események központja változatlanul a Dugonics tér, ahol kedvezményekkel kínálnak olvasnivalót a kiadók és könyvesboltok. A szegedi kiadók mellett programjaival és újdonságaival jelen lesz többek között a szabadkai Életjel Kiadó, a Magvető Kiadó, a Móra Kiadó, a Scolar Kiadó és a Garbo Kiadó. A könyvhéten szerepet kapnak nagy múltú folyóiratok is, mint a Szeged folyóirat és a NIMRÓD Vadászújság, amely 2012-ben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. A szegedi bemutatkozó olyan híres elődöknek tiszteleg, mint Kittenberger Kálmán, Fekete István, Csathó Kálmán, de vendégeinknek köszönhetően megcsodálhatjuk a világörökség részét képező solymászatot, és láthatóak lesznek az ősi magyar vadászkutyafajták is.
Újdonság, hogy a parkban „olvasó- és játszóligettel” várja a gyerekeket.
A zenei kavalkád kiemelkedő eseménye lesz Szarka Gyula, a Ghymes alapító tagja Bor és a leányka című lemezének bemutatója.

 

Olvassa el ezt is!

Gyerekkel vagyok!

Gyerekkel vagyok!

45 kórház válaszolt a kérdésekre. A két 10 pontos kórház és a vásárhelyi Erzsébet Kórház által adott válaszokat összevetve, nincsenek nagy eltérések.
Konferencia az 1945-ös nemzetgyűlési választásról

Konferencia az 1945-ös nemzetgyűlési választásról

A szavazás hetvenedik évfordulóján, november 4-én, 10 órától az Emlékpont és a Csongrád Megyei Levéltár közös konferencián mutatja az 1945-ös eseményeket.
Szombaton Streetball Bajnokság Vásárhelyen

Szombaton Streetball Bajnokság Vásárhelyen

Frissítve! Május 25-re halasztották az eső miatt! Közel kéttucat előnevezés érkezett eddig, a hetedik  Centrum Streetball Bajnokságra. Május 18-án a Hódtói Sport Centrumban ismét pattog a kosárlabda, szól a hip-hop zene.
Március 15-e elő- és utótörténete

Március 15-e elő- és utótörténete

Az Emlékpont történelmi szabadegyetemének március 6-án, csütörtökön 18 órakor kezdődő előadásán arról is szó lesz, miért lehetett vér nélküli a forradalom napja.
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.