SportRióban is kabala lehet Vásárhely

2016. július 25., hétfő
 
Rióban is kabala lehet Vásárhely

Július 23-án délelőtt elutazott Vásárhelyről Gyurta Dániel és öt úszótársa. A riói olimpiai felkészülés állandó helyszíneként az elmúlt időszakban több alkalommal is Vásárhely vendégei voltak.

 

 

 

 

 


Maga a kapcsolat a város és a Magyar Úszó Szövetség között sem újkeletű, a Gyarmat Dezső Sportuszoda megépítése után nem sokkal már Vásárhelyen készült Gyurta Dániel. 2010-ben a Vásárhelyi Híreknek adott interjúban beszélt is erről.

 

„2009-ben, mikor világbajnok lettem, a felkészítő edzőtábort itt Hódmezővásárhelyen tartottuk. 2010-ben ismét itt készültem fel, abban az évben pedig, Európa bajnok lettem, úgyhogy bízom benne, hogy ez a sorozat nem fog megszakadni. Azért is választottuk ezt az uszodát, mert itt minden körülmény adott egy alapos felkészüléshez. Ez eddig is így, volt, reméljük ezután is így lesz.” - mondta akkor az úszó, aki 2012-ben Londonban kétszáz méter mellúszásban világcsúccsal olimpiai bajnok lett. Vagyis eddigi sikerei nagyban kötődnek a városhoz. Mint nemrég mondta, kabala számára Vásárhely, bár egyáltalán nem babonás.

 

A riói felkészülés „szünetében” a július 6. és 10-e között a Hódmezővásárhelyen rendezett 43. Arena Junior Úszó Európa-bajnokság hivatalos arca is ő volt, de ott bábáskodott a tavaly első alkalommal megrendezett róla elnevezett Gyurta Kupa Úszóversenyen is.

Edzőtáborozásainak hálás közönsége volt a két városi úszó egyesület, a HSÚVC és a Hódúszó SE ifjú sportoló gárdája, akik számára tejesen természetesen ő a példakép.

Gyurta Dániel és csapata is érezhette az őket körülvevő szeretetet, hiszen július 23-án a Ginkgo Hotelből kijelentkezésük előtt másfél órával - a cikkben látható képpel illusztrálva - Gyurta Dániel  facebook oldalára írtak üzenetet a vásárhelyieknek:

 

„Kis csapatunk nevében nagyon köszönjük Vásárhelynek ezt a nyugodt légkört és a profi körülményeket! Megvolt az utolsó edzés itt!”

 

Gyurta Dániellel együtt 36 fős lesz a magyar úszócsapat a riói ötkarikás játékokon.

 

Nézze meg videóriportunkban milyen volt Gyurta Dániel 2010-ben! (Kattintson!) 

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Közmunkásból katona?

Közmunkásból katona?

A vásárhelyi közmunkások is megkapták, vagy a napokban meg fogják kapni a Magyar Honvédség  „behívóját”. Ajánlott a megjelenés!

Tarjáni Nap 2016

Tarjáni Nap 2016

Hódmezővásárhelyen a városrészi napok egyik legjobb helyszíne a Szél utcai játszótér melletti nagy füves terület. Idén is sok jó program és koncert lesz! Részletes program!
Tizenkettőből tizenkét győzelem

Tizenkettőből tizenkét győzelem

Igazi rangadót vívott a Hódtói Sportcsarnokban március utolsó napján a Vásárhelyi Kosársuli az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának zárófordulójában.
Együtt a biztonságért, Vásárhelyen is

Együtt a biztonságért, Vásárhelyen is

A programban a lakosok szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében közösségi programokat, városi közbiztonsági napokat, továbbképzéseket, prevenciós tananyagot készítenek.
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.