SportPokolból a mennybe

2016. február 27., szombat
 
Pokolból a mennybe

A padlóról felállva, majdnem 20 pontos hátrányból nyert a Vásárhelyi Kosársuli szombat este a Miskolc elleni bajnokiján. A győzelem megszerzésében a rendes játékidő utolsó másodpercében egyenlítő Wirth Ádámnak  elévülhetetlen érdemei voltak. A hosszabbítást a kék-sárgák bírták jobban.

 

 

 


 

A vendégek vették magukhoz a kezdeményezést az elején, 14 pontjukra összesen három triplával válaszolt Kelemen és Vas. A miskolcioknál az ex-vásárhelyi Drahos brillírozott. A kék-sárgák a negyed végéig csak rohantak az eredmény után. (20-28)

 

Ezután még percekig nem tudtak talpra állni a hazaiak, így időt kért dr. Elek András. Ez sem segített, csak átmenetileg tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz, akik kombinatív kosárlabdát bemutatva 42-26-ra vezettek a félidő előtt 4 perccel. A nagyszünetig már nem változott sok minden, a MEAFC egmást remekül érezve, eredményesen támadott, és őrizte az előnyt, ami nagyban köszönhető volt az addig 27 pontig jutó Drahos Gábornak.

 

A Kosársuli kezdte jobban a harmadik periódust, de gyorsan eszmélt a Miskolc, három perccel a zárónegyed előtt 47-61 volt az állás. Vas és Wirth tartotta a lelket társaiban, ez a felzárkózáshoz sem volt elegendő. A hódmezővásárhelyieknek meg kellett volna táltosodniuk az utolsó 10 percre, hogy ledolgozzák 13 pontos hátrányukat.

 

Kis Molnár és Pavlovic kezdte a gólgyártást, nyolcra hozták fel ezzel csapatukat, rögtön időt kértek a Borsod megyeiek. Wirth szerzett ezután zsinórban 5 pontot. (65-69) Triplaháború kezdődött a pályán, ami 2-2-es döntetlennel zárult miután Vas büntetőkhöz jutott, ekkor már 72-75-öt mutatott az eredményjelző. Ezután egy pontra jöttek fel Pavlovicék, 27 másodperc volt mindössze hátra. Majd Drahos biztos kézzel értékesített két büntetőt, ami után Wirth egy utolsó másodperces csontnélküli hárompontossal hosszabbításra mentette a mérkőzést.

 

A csoda annak ellenére sem maradt el, hogy az extra időnek a kipontozódott Vas nélkül ment neki a Hódmezővásárhely. Wirth továbbra is szárnyalt, dobott egy ziccert, amire Szepesi három egységgel válaszolt. (85-86) Kis Molnár sem tudott hibázni, a hármas vonal mögül célzott pontosan, Pavlovicon volt a sor, aki közelről talált be kétszer, ezzel eldöntve a győzelem sorsát. A Vásárhelyi Kosársuli nem mindennapi izgalmak után, a padlóról felállva szerezte meg szezonbeli nyolcadik győzelmét.

 

Vásárhelyi Kosársuli - MEAFC 95-86 (20-28, 13-21, 23-20, 23-10, 16-7)

NBI B csoport, alapszakasz XVII. forduló vezette: Hervay T., Vida József és Vadász Cs.

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 550 néző.

 

Kosársuli: WIRTH 29/6, Horváth M. -, Czibere -, VAS 13/6, Varga D. 9,

csere: PAVLOVIC11/3, Kelemen 8/6, Varga Z. 3, KIS MOLNÁR 21/21, Rostás G. 1, Rostás I. -.

Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor

 

Dr. Elek András: "A pokolból a mennybe mentünk. Végre újra szereztünk egy jó estét a nézőinknek." 

 

 

 
 
Forrás: Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Kalmár est a BFMK-ban

Kalmár est a BFMK-ban

Február 26-án este, közel 150 kalmáros végzős diáknak tűzték fel a hagyományos szalagot a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadán.

Nyolc óra után öt perccel

Nyolc óra után öt perccel

Nyolc után már minden csendes, előtte egy órán át azonban hónapok óta hajmeresztő helyzetek részesei a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolába igyekvő gyerekek, illetve kísérőik.
Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kap dr. Kószó Péter alpolgármester

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kap dr. Kószó Péter alpolgármester

A kitüntetést 2012. március 14-én dr. Schmitt Pál köztársasági elnök nevében dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter adja át.
Hódmezővásárhelyre kerül Isépy Tamás 13 ezer darabos könyvtára

Hódmezővásárhelyre kerül Isépy Tamás 13 ezer darabos könyvtára

A gyűjteményben igazi könyvritkaságokkal is találkozhatnak majd a Németh László gimnázium tanulói, ilyen az 1790-es kiadású, ma már muzeális értékű, kétkötetes Corpus Iuris Hungarici.
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.