SportOlimpiai felkészülés Vásárhelyen

2019. október 11., péntek
 
Olimpiai felkészülés Vásárhelyen

Hódmezővásárhely lesz az olimpiára készülő úszóválogatott egyik felkészülési helyszíne. Wladár Sándor szövetségi elnök levélben köszönte meg a lehetőséget.

 

 

 

A képen Kapás Boglárka és Sztankovics Anna Hódmezővásárhelyen (Fotó: Czeglédy Zsolt)

 

 

 


 

A levelében kiemelte azt is, hogy „Hódmezővásárhely továbbra is a hagyományoknak megfelelően, kiemelt helyszíne a magyar úszóválogatottnak, amely adottságaival optimálisan szolgálja elvárásainkat.”

 

 

A jövő nyári olimpia kapcsán Wladár Sándor rendkívül bizakodó. Elárulta, a magyar versenyzők programjába nagyon sok távol-keleti edzőtábor és verseny van beiktatva. Ha minden feltételt biztosítani tud a szövetség, akkor a küldöttség három olimpiai aranyat és további érmeket szerezhet a japán fővárosban.

„Jó csapatunk van. Megvan az akarat a versenyzőkben és az edzőkben, nekünk pedig az a feladatunk, hogy ezt a felkészülést támogassuk. Ha ez így lesz, nagyon büszkén térhetünk haza Tokióból” – közölte a sportvezető.

 

A felkészülés egyik állomása Hódmezővásárhely. Mint az a napokban létrejött megállapodásból kiderül, 2020. június 21-től július 11-ig lesznek a Gyarmati Dezső Sportuszodában az úszóválogatott tagjai.

 

Mint emlékezetes, nem ez az első olyan szerződés, amely külföldi úszóknak, szinkronúszó csapatoknak világversenyekre való felkészülésének adott otthont, hanem a hazai úszóklasszisok közül is többek visszatérően edzőtáboroztak Vásárhelyen. Elég, ha csak Gyurta Dánielre, öccsére, Kapás Boglárkára, Sztankovics Annára gondolunk. Utóbbi két sportoló (képünkön) egyébként szinte biztosan rajthoz áll 2020. július 30-án, a tokiói olimpián.

 

Nemcsak a valóságban ideális felkészülési helyszín a vásárhelyi uszoda, hanem a magyarországi úszósport történetének egy fontos fejezete is itt íródott, amikor Bán Sándor edző elindította Risztov Évát a világhírnév felé.  

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Díszdiplomákat kaptak a pedagógusok

Díszdiplomákat kaptak a pedagógusok

Generációkat tanítottak meg írni-olvasni, segítettek, hogy kiváló ember legyen a tanítványaikból. Tisztelet és hála ezért. A sok évtizedes munka egyik elismerése a díszdiploma.
Elkészült a vásárhelyi iskolák rangsora

Elkészült a vásárhelyi iskolák rangsora

A 2018-as kompetenciamérési eredmények megjelenésével oktatási szakemberek elkészítették a Magyarország Legjobb általános és középiskolák listáját.
A városi Stadionban csak úszni nem lehetett

A városi Stadionban csak úszni nem lehetett

Természetesen, mint általában a legnagyobb sikere a küzdősportoknak volt, de a lovaglás iránt is még mindig nagy az érdeklődés.
Van aki iskoláskorban kezdi a tollforgatást

Van aki iskoláskorban kezdi a tollforgatást

A DUE Médiahálózat honlapján meghirdetett önköltséges médiahétvégét szervezett Hódmezővásárhelyre, diákoknak és egyéb fiataloknak, a diákújságírással, diákrádiózással foglalkozó iskolásoknak.
 

És ezt már olvasta?

Fontos dátumok 2020-ban
Fontos dátumok 2020-ban Tervezhető a jövő évi síelés, nyaralás, vagy egyéb program. Itt a 2020-as év ünnep- és munkaszüneti napok és tanítási szünetek listája.
 
Gyermekek Karácsonya idén is
Gyermekek Karácsonya idén is Évek óta hagyomány, hogy a polgármester felhívást tesz közzé, hogy a cégek, vállalkozások, magánszemélyek segítsék adományaikkal a Gyermekek Karácsonyát.
 
Ennivaló receptjeink - Pekándiós csokoládé cookie
Ennivaló receptjeink - Pekándiós csokoládé cookie Egy hétig lezárt dobozban eláll, lehet hogy utána is, „de valaki mindig megeszi”, így baromi nehéz rájönni mi a max. határidő az eltarthatóságában.
 
A halálos rongyláb tünet
A halálos rongyláb tünet A huzat hatására hullámzó hanghatás keletkezik, amely jelzi: beindult az izzás, az égés, amely során a hőmérséklet akár az ezer celsius fokot is elérheti.
 
Bizonytalan teremtő gondolkodás
Bizonytalan teremtő gondolkodás

Mi van akkor, amikor a teremtő vágy, teremtő gondolkodás sehogy se akar működni? A kisbaba-logika szerint ez azért van, mert nem sírtunk elég jól. Vagyis mi vagyunk a rosszak, hibásak, tehetetlenek – miközben mindenki más sikeres!

 
Gének határozzák meg, ki az édesszájú
Gének határozzák meg, ki az édesszájú Nem véletlen, hogy a kedves, szeretnivaló embereket gyakran az „édes” jelzővel illetjük és hogy a szerelmesek gyakran „Édesemnek” szólítják egymást.
 
Ivartalanítás állami pénzből
Ivartalanítás állami pénzből Az agrártárca támogatása keretében összesen húsz szervezet közel háromezer eb ivartalanításának a finanszírozását kezdi meg hamarosan.