Kultúra, oktatásNyitott Templomok Napja Vásárhelyen

2019. szeptember 12., csütörtök
 
Nyitott Templomok Napja Vásárhelyen

Zenei műsorok, gyerekfoglalkozások, az iskolakezdés nehézségeiről szóló beszélgetés és toronymászás is várja az érdeklődőket szeptember 14-én a nyitott templomok napján Hódmezővásárhelyen, a Református Ótemplomban.

 

 

 

 

 

 

 

Az Ars Sacra Fesztivál keretén belül, az Európai Örökségnapokkal együttműködve minden év szeptemberének harmadik szombatján a történelmi egyházak megnyitják  templomaik kapuját, és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket.

A főtéri istenháza kapuit szombaton délután három órákor nyitják meg a betérők előtt, a Szentháromság Templom este hat órától szervez programok.

 

A Hódmezővásárhely - Ótemplomi Református Egyházközség évről-évre csatlakozik az Ars Sacra Fesztivál – Nyitott Templomok Napja országos programsorozathoz: szeptember közepén, egy délutánon a gyülekezet iskolái, pedagógusai és diákjai mutatkoznak be – a „Legyenek mindnyájan egyek” (Jn 17,21) vezérgondolat jegyében ‑ nemcsak a szülőknek, hanem a város kultúra iránt nyitott érdeklődőinek. A most szombati rendezvény egy zenés áhítattal kezdődik, melyen a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola és a Bethlen Gábor Református Gimnázium tanulói szolgálnak és a fenti mottó alapján hirdet igét a gyerekek által megfogalmazott gondolatokból Szabó Ákos intézményi lelkész.

A két iskola jelenlegi és volt diákjainak koncertjén hegedűszó, orgonamuzsika, klarinét és szaxofon is felhangzik, majd 4 órától érdekes feladványokkal, kézműves programmal várják a kisebbeket a templomkertben. Izgalmas szelfipont nyílik az Ótemplom tövében: nemcsak a város legrégebbi épületét lehet háttérképnek megörökíteni, hanem 3D óriáspuzzle-ból fel is lehet építeni a háromszáz éves templomot és a rendezvény Facebook eseményéhez kérik a szerevezők a fotókat feltölteni.

Az Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola tanárai egy kötetlen beszélgetésre várják a szülőket, melynek témája az iskolakezdés lesz. Minden alkalommal nagy érdeklődés övezi a toronymászást: az idén délután öt órától lehet fellépcsőzni és gyönyörködni a kora esti, őszi panorámában.

 

Az ótemplom mellett a belvárosi katolikus, Szentháromság Templom is szervez programokat e különleges szombati nap jegyében: a hat órai misét követően gregorián énekek csendülnek fel, valamint kiállítás és vetített képes előadás is várja a betérőket.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Egy lépéssel előrébb

Egy lépéssel előrébb

Mintegy 250 köbméter földet mozgatnak meg a Bethlen Gábor Református Gimnázium tervezett új...
A Hódtói Pihenőpark elnevezés a nyerő

A Hódtói Pihenőpark elnevezés a nyerő

Igazi piknik hangulat volt szeptember 8-án a május elsején felavatott vásárhelyi szabadidő parkban. Elfogadható...
 

És ezt már olvasta?

Kilencvenhatan kaptak 13. havit
Kilencvenhatan kaptak 13. havit Ebéden látta vendégül a vásárhelyi városvezetés a közfoglalkoztatottakat, akiknek köszönetet mondtak a városért végzett munkájukért.
 
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában 230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan teljes felújítására és újranyitására.
 
Újra életre kelnek a magazinok oldalai
 Újra életre kelnek a magazinok oldalai 140 varázslatos hazai és nemzetközi enteriőr, nyolc formabontó installáció, egy lélegzetelállító kiállítás egyenesen a Milánói Design Hétről.
 
Napelempark Vásárhelyen
Napelempark Vásárhelyen Tavasz óta működik a hivatalosan most átadott napelempark azon a területen, amelyet 2017 májusában kapott bérbe az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft.
 
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.