KözéletNyitott laktanyai nap Vásárhelyen

2019. május 10., péntek
 
Nyitott laktanyai nap Vásárhelyen

A megalakulásának 70. évfordulóját ünnepli a NATO, valamint az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez húsz évvel ezelőtt csatlakozott Magyar Honvédség. Ebből az alkalomból NATO Nap lesz a vásárhelyi Helyőrségi Laktanyában.

 

 

 

 

 


A valószínű nagy érdeklődést kiváltó rendezvényre egy különleges - „Hét évtized a békéért és szabadságért” című - vándorkiállítás is érkezik.   

A kiállítás által a szervezet története mellett megismerhetjük azokat a témaköröket, amelyek a mai NATO-t foglalkoztatják. A nyitott napon konferenciát is rendeznek. Sajner Gyula nyugállományú ezredes, a kiállítás főszervezője elmondta: a NATO Napok 2019 konferenciák célja olyan ismeretek, módszerek átadása és megvitatása, amelyek elősegítik ráirányítani az ifjúság figyelmét Magyarország biztonságára, a hazánk biztonságát garantáló szövetségi együttműködés fontosságára. A közös célkitűzéseknek ugyanis csak abban az esetben tud megfelelni a katonai szövetség, ha a tagországok valamennyi állampolgára tudatában van egyéni felelősségének is.

 

A város apraját-nagyját megmozgató rendezvény egész délelőtt izgalmas programokat ígér, amelynek része 11 óra 15 perckor a katonai eskütétel.

 

 

 
 
VH-MH sajtó
 

Olvassa el ezt is!

Drágul a tram-train beruházás

Drágul a tram-train beruházás

Körülbelül egymilliárddal emelkedik a tram-train építési költsége és újabb...
Jön a mindent eldöntő harmadik mérkőzés

Jön a mindent eldöntő harmadik mérkőzés

A végére átvette a kezdeményezést a Salgótarján, és hiába igyekezett küzdeni, menni az...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre.
 
Tanulmányúton Vásárhelyen
Tanulmányúton Vásárhelyen A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának tagjai felkeresték a Tornyai János Múzeumot és az Emlékpontot is.
 
Hazánk és a magyar emberek biztonságért
Hazánk és a magyar emberek biztonságért Több mint nyolcvan pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes esküt szeptember 13-án a hódmezővásárhelyi laktanyában.
 
A város múltjáról valló leletek
A város múltjáról valló leletek A Bethlen Gábor Református Gimnázium bővítésének megkezdése előtt kétszázötven négyzetméteres területen végeznek próbafeltárást a régészek.