GazdaságNapelempark Vásárhelyen

2019. szeptember 19., csütörtök
 
Napelempark Vásárhelyen

2017 májusában a közgyűlésen kért és kapott bérbe 15 évre területet az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft. A megtermelt energiát a vállalkozás piaci alapon értékesíti a szolgáltatónak.


 

 

 

 

 

 


Több mint egy év után, 2018 decemberében írtuk a Vásárhelyi Hírekben, hogy az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. tagvállalata országszerte hét projektben, 110 darab, egyenként 0,5 megawatt teljesítményt nem meghaladó naperőművet épít uniós társfinanszírozással. A naperőművek összesen 26 ezer háztartás energiaigényét fedezik majd. Így a vásárhelyi területen is elkezdődhetett az építkezés.

 

Szeptember 18-án hivatalosan is átadták a már tavasz óta működő fél megawattos naperőművet, amelyet az MVM Zöld Generáció Kft. létesített.

A vásárhelyi park 250 millió forintból valósult meg a szentesi út és a Kincses temető között., az évi 6-700 ezer kilowattóra termelése 250 átlagos magyar háztartás energiafelhasználását biztosítja.

 

Többek között Pécsen az MVM Hungarowind Kft. fotovoltaikus erőműve 10 MW kapacitású létesítmény. Az erőmű várhatóan közel 15 ezer tonnával csökkenti az ország szén-dioxid-kibocsátását éves szinten. 

Hódmezővásárhelyen ennél jóval kisebb, azonban mindenképpen előremutató, precedensértékű, hiszen a Dél-alföldi területeken a napenergia hasznosítását már régóta ajánlják a szakemberek a napsütéses órák magas száma miatt.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény

Honvédkórházként is működik hamarosan a...

Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi...
Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát

Ismerd meg a mezőgazdaság high-tech arcát

A legújabb agrárkütyük, high-tech eszközök, robotok. A Gregus Máté Mezőgazdasági szakképzőben...
 

És ezt már olvasta?

Erdélyi diákok Vásárhelyen
Erdélyi diákok Vásárhelyen Farkaslakai és székelyudvarhelyi gyerekek látogattak el a hétvégén az Emlékpontba és a Tornyai János Múzeumba.
 
Három magyar bajnoki érem Vásárhelynek
Három magyar bajnoki érem Vásárhelynek A Junior Magyar Ökölvívó Bajnokság szinte nem is végződhetett volna jobban a Boxing Gym Vásárhelynek, az érmeken túl még egy pontszerző pozíciót is sikerült szerezni.
 
Élményfestés, avagy művészetterápia
Élményfestés, avagy művészetterápia Az ötlet kezdeményezője Lucza-Vígh Erna, aki szerint a mai, rohanó világunkban fontos az önkifejezés, amelynek egyik bevált eszköze lehet az alkotótevékenység.
 
Kik legyenek jövőre a Bessenyei-díjasok?
Kik legyenek jövőre a Bessenyei-díjasok?

November 1-jéig lehet jelölteket javasolni a hódmezővásárhelyi önkormányzat által 2008-ban alapított művészeti díjra.


 
Rózsa Luca tárlatvezetése
Rózsa Luca tárlatvezetése A tavalyi Vásárhelyi Őszi Tárlat Fiatal Festők Nívódíjával elismert alkotója mutatta be a Tornyai János Múzeumban látható önálló tárlatát.
 
Vásárhelyi biciklitolvajok rendőrkézen
Vásárhelyi biciklitolvajok rendőrkézen A rendőrök az egyik elkövetőnél tartott kutatás során a négy kerékpár mellett, további tizennégy bicikli részeit foglalták le. Lehet hogy az öné is köztük van? Képekkel.
 
A nyílttéri szezon vásárhelyi lovassikerei
A nyílttéri szezon vásárhelyi lovassikerei Két szakágban is sikeresen zárták a nyíltéri szezont a Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesületének lovasai. Eredményekkel és képekkel.