SportNagyon kell a szurkolás!

2019. április 9., kedd
 
Nagyon kell a szurkolás!

Az NB I/B Zöld csoportjában a felsőházi rájátszás negyeddöntős párharca következik a Vásárhelyi Kosársuli számára.

 

 

 

 

 

 

 

Tóth Tamás alapszakaszgyőztes csapatának ellenfele a DEAC U23 lesz, a két nyert mérkőzésig tartó összecsapáson a pályaelőny a Kosársulié – azaz amennyiben esetlegesen harmadik találkozóra kerülne sor, azt a Hódtói Sportcsarnokban rendeznék.

Egy biztos: egy vásárhelyi szimpatizáns sem örülne nagyon, ha ez így történne, hisz hétfő este már a legjobb négy közé jutást szeretnénk ünnepelni. Történetesen ugyanis az első meccs április 12-én, pénteken 18 óra 30 perckor lesz a Hódtói Sportcsarnokban, majd Debrecenben április 15-én, hétfőn néznek farkasszemet a felek. Ha mindezek után mégsem dől el a továbbjutás sorsa, úgy április 19-én, pénteken 18 óra 30 perckor ismét itthon lépünk pályára.

 

A DEAC 24 mérkőzéséből 11-et nyert meg, és 13-szor szenvedett vereséget, hazai mérlegük 8-4, idegenbeli mutatójuk 3-9 volt az alapszakaszban. Jól emlékezhetünk arra, hogy a decemberi, 90-75-ös Kosársuli-diadalt követően néhány hete, március 24-én, az utolsó előtti fordulóban a vendéglátó hajdúságiak győzedelmeskedtek 97-85-ös arányban. A találkozó érdekessége volt, hogy Kovács Adrián a létező legerősebb összeállításban, a keretet A-csoportos fiatalokkal felturbózva küldte pályára fiait, fizikális és gyors kezdőjük Tóth Bence és Omenaka Godwin vezetésével felülmúlta a sérülések miatt megtizedelt Vásárhelyt. Játékosaik közül többen is a bajnokság legjobbjai között zártak az egyéni statisztikákat tekintve.

 

Jól emlékezhetünk ugyanakkor arra is, hogy egészen kiváló játékkal vertük a Baját március utolsó napján, így amellett, hogy elsőként zártuk az alapszakaszt, hibátlanok maradtunk hazai környezetben. A keret kiegészült, immár mindenki egészségesen tud teljeskörű munkát végezni, úgyhogy mindezek tükrében joggal bízhatunk abban, hogy meglesz a továbbjutás.

 

Az első, nagy lépcsőfokot április 12-én, pénteken 18 óra 30 perckor, a Hódtói Sportcsarnokban tehetjük meg.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jövő ősszel már közlekedik a tram-train

Jövő ősszel már közlekedik a tram-train

A MÁV START Zrt. tájékoztatása szerint a hybrid tram-train járművekre az előzetes típusengedély anyagait...
Cikkíró pályázat tabletért

Cikkíró pályázat tabletért

Cikkíró pályázatot hirdet a Vodafone Magyarország Alapítvány az április 8-12. között...
 

És ezt már olvasta?

Felújított pályák a bmx-eseknek
Felújított pályák a bmx-eseknek Egy ügyességet, bátorságot igénylő, néha még a fizikát is meghazudtoló látványos sportág kapta viszza vásárhelyi bázisát, amelyet országoss versennyel nyitottak meg. 
 
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen A július 18-án ünnepélyesen átadott foglalkoztatóban jelenleg egy 1900-ban alapított cseh családi cég, az instant kávét gyártó vállalkozás részére dolgoznak.
 
A szezon fele még hátra van
A szezon fele még hátra van A hétvégén indulhat a strandszezon. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Hatósági Népegészségügyi Osztálya kiváló minősítést adott a Mártélyi szabadstrand vizének.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.