SportNagy kedvvel, van aki tekert, van aki gyalogolt

2012. szeptember 11., kedd
 
Nagy kedvvel, van aki tekert, van aki gyalogolt

A idei Bodnár Bertalan Kerékpáros és Futó Teljesítménytúra, Verseny és Kalandtúra egyértelmű sikerként könyvelhető el, és az igen nagy szervező munkával járó fáradtságot is feledtethetik a rengeteg dicsérő facebookos beírások.

 

Képünkön Kruzslicz Imre

 

 

A számok is ezt a megállapítást tükrözik, amelyekről Kruzslicz Imrét kérdeztük. A szervező elmondta, a második alkalommal megrendezett programnak közel félezer résztvevője volt. 137-en a kerékpáros versenyen, 19-en a futóversenyen, 188-an a kerékpáros teljesítménytúrán, 98-an a gyalogtúrán és 60-an a kalandtúrán vettek részt.

A Vásárhelyi Híreket is beleértve közel 4 tucat támogató segített pénzzel, szolgáltatással, tombolatárggyal és sok egyébbel.  

A tavaly a hagyományteremtőnek szánt kerékpáros teljesítménytúrán 220-an, idén már kétszer annyian vettek részt. A többféle verseny és túrázás lehetősége mellett, igazi kuriózuma, hogy a 30 kilométeres táv végig a Mártélyi Tájvédelmi körzet területén halad. Érinti a tanösvényt, a gátakat, az erdős ártéri területet, igazi természetközeli élményt nyújtva a résztvevőknek. Így, mint megtudtuk, nemcsak Hódmezővásárhelyről, hanem Szegedről és a környező településekről, sőt Budapestről is volt versenyző.

Kruzslicz Imre elmondása szerint, a szervezők határozott szándéka, hogy jövőre is megrendezik a versenyt.  

A 2012-es Bodnár Bertalan Kerékpáros és Futó Teljesítménytúra, Verseny és Kalandtúra részletes eredményei ITT!

 
 
VH
 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."