Házon kívülMúzeumok éjszakája Munkácsyval

2012. június 24., vasárnap
 
Múzeumok éjszakája Munkácsyval

Tíz helyszínen várták tartalmas és változatos kulturális programokkal az érdeklődőket a Múzeumok éjszakáján szombaton Szegeden.

 

 

 

 

 

 

Ezen az estén megnyílt a Móra Ferenc Múzeumban Aranyecset címmel a Munkácsy Mihály 35 festményét – köztük az egyik legjelentősebb alkotásának tartott Golgotát – és 15 grafikáját bemutató tárlat. Még éjfélkor is hömpölygő sor várta hogy bejusson a múzeumba.
A Kultúrpalota előtti téren velocipéd- és triálbemutatókat rendeztek, amely  a Biciklik gurulnak nyáron című kerékpártörténeti kiállításhoz kapcsolódott.

A múzeum helytörténeti kiállítóhelyén a Fekete házban a Rodolfót és Kiss Manyit bemutató tárlatot láthatták a vendégek, akiket Szűcs László bűvész is szórakoztatott. A Kass Galériában Kass János leánya Kass Eszter tartott az életműkiállításhoz kapcsolódó foglalkozást.

A Reök-palotában az egyik legnagyobb, a hazai kortárs festészetet reprezentáló kiállítást, a XIV. Táblaképfestészeti Biennálét tekinthették meg az érdeklődők. A tárlat anyagát a Szegedi Tudományegyetem Rajz és Művészettörténet Tanszékének oktatói mutatták be.

Az SZTE Füvészkertjében éjszakai kalandtúrára várták a vállalkozó szellemű csapatokat. Az indulóknak zseblámpák segítségével kellett megtalálniuk a sötétbe borult botanikus kertben kijelölt állomásokat, ahol a természettel, állat- és növényvilággal kapcsolatos feladatokat oldhattak meg.

A Somogyi-könyvtárban a különgyűjteményeink érdekességeiből szerkesztett, alkalmi kiállításokkal várták a vendégeket.

A Fogadalmi templomban a látogatók közelről megcsodálhatták a Dóm orgonáját, és kiállították az épület kupolafreskójához készült 3 méter átmérőjű makettet is. A templom tornyába felmászókat pedig az éjszakai város páratlan panorámája fogadta.

 

Olvassa el ezt is!

A legnépszerűbb szakok 2011-ben

A legnépszerűbb szakok 2011-ben

Korábban nem volt nagy érdeklődés a művészeti és művészetközvetítési terület, idén viszont kilenc-tíz százalékkal nőtt a jelentkezők száma.
Röszkén kapcsolták le a pozsonyi ékszerrablás egyik gyanúsítottját

Röszkén kapcsolták le a pozsonyi ékszerrablás egyik gyanúsítottját

A határrendészek éberségének köszönhetően egy december 6-án Szlovákiában elkövetett súlyos bűncselekmény egyik gyanúsítottját sikerült elfogni a Röszkei Autópálya Határátkelőhelyen.

 

Kitüntetések az ünnepi állománygyűlésen

Kitüntetések az ünnepi állománygyűlésen

Az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhelyi Helyőrségében a 48-as megemlékezések után elismeréseket adtak át. Névsorral és képekkel!
Hódmezővásárhelyen lesz az országos tehetségkutató egyik válogatója

Hódmezővásárhelyen lesz az országos tehetségkutató egyik válogatója

A versenyt április elején másodszor hirdették meg négy kategóriában.
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.