BulvárMegismétlődött a tavalyi történet

2019. június 4., kedd
 
Megismétlődött a tavalyi történet

Hasonlóan a tavalyi évhez, még június első hetében sem szerepel a katasztrófavédelem szúnyoggyérítési listáján Csongrád Megye, illetve Hódmezővásárhely.

 

 

 

 

 

 

 

Tavaly a Vásárhelyi Hírekben írtuk, hogy a rendkívüli szúnyoginvázióra való tekintettel, április 23-án soron kívüli szúnyoggyérítést rendeltek meg, vagyis a melegködös szúnyoggyérítést Hódmezővásárhely és Mártély üdülő területén, összesen 380 ha területen április 25-én el is végezték. Alig két héttel később a vásárhelyi Önkormányzat saját költségén, ismét soron kívüli földi kémiai szúnyoggyérítést rendelt meg.

 

A Katasztrófavédelem tavaly is előbb a folyók és tavak környéki településeken végeztek szúnyoggyérítést, majd több héttel később vették sorba Csongrád Megye településeit. Idén hasonló helyzet állt elő, mert a Katasztrófavédelem nyilvánosan is elérhető listáján, (bár a Duna menti és balatoni településekkel végezve) még tervbe sincs véve, például Hódmezővásárhely.

 

A vásárhelyi Önkormányzat közlése szerint, jogosak a lakossági panaszok, hogy egyre több szúnyog rontja a közérzetet. Ezért most igyekeznek megkeresni a Katasztrófavédelemtől független szúnyoggyérítés anyagi forrását.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

1920. június negyedike egyik legfájóbb pontja történelmünknek

1920. június negyedike egyik legfájóbb...

A Nemzeti Összetartozás Napján, mint minden évben Hódmezővásárhely is megemlékezik Trianonról....
Egy fényképész dinasztia hagyatéka

Egy fényképész dinasztia hagyatéka

Az Alföldi Galériában most megnyílt kiállítás a fényképészmesterek...
 

És ezt már olvasta?

Kilencvenhatan kaptak 13. havit
Kilencvenhatan kaptak 13. havit Ebéden látta vendégül a vásárhelyi városvezetés a közfoglalkoztatottakat, akiknek köszönetet mondtak a városért végzett munkájukért.
 
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában 230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan teljes felújítására és újranyitására.
 
Újra életre kelnek a magazinok oldalai
 Újra életre kelnek a magazinok oldalai 140 varázslatos hazai és nemzetközi enteriőr, nyolc formabontó installáció, egy lélegzetelállító kiállítás egyenesen a Milánói Design Hétről.
 
Napelempark Vásárhelyen
Napelempark Vásárhelyen Tavasz óta működik a hivatalosan most átadott napelempark azon a területen, amelyet 2017 májusában kapott bérbe az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft.
 
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.