SportMárkus - Rettenetes - Molli duplázott Hajdúböszörményben

2019. április 27., szombat
 

Április 17. és 20-a között rendezték meg Hajdúböszörményben a Magyar Korcsoportos Egyéni és Csapat Rapid Sakk Bajnokságot, melyen Márkus Molli szenzációs játékot mutatva mind egyéniben, mind csapatban egy-egy aranyéremmel lett gazdagabb és ezzel ismét csak öregbítette a sikeres hódmezővásárhelyi sakkutánpótlás hírét.

 

 

 

 

 

 

Csakugyan rászolgált a vásárhelyi sakkozó gyerekek között a „Rettenetes Molli”-ként ismert jelzős névre a 12 és fél éves nemzetközi női mester-jelölt kislány, hiszen az egymást követő két verseny alatt összesen 15 játszmát váltott, és 1 vereség és két döntetlen mellett, minden partiját megnyerte. Remek egyéni játékának köszönhetően Kopasz Dániel a Maróczy SE csapatvezetője bizalmat szavazott az U18-as csapatban való részvételre, amit meg is hálált, hiszen a 4 tagú team második legjobb pontszerzője lett, sőt a negyedik táblán nyújtott teljesítménye miatt a 3. helyen végzett a tábladíjasok összesített rangsorában.

 

Molli anyaegyesülete a Vásárhelyi Pákozdy FSSE, de vendégjátékosként a Szegedi Maróczy SE színeiben is játszik. Molli mellett még több vásárhelyi gyerek is játszik a szegedi egyesületben „főállásban”, akik szintén részt vettek ezen az erőpróbán és szépen helyt is álltak.

 

Az L10-es korcsoportban Herczeg Zsófia 5,5 pontot szerezve a 8. helyen végzett.

 

Az L12-es korcsoportban Herczeg Viktória 4 ponttal, a 14. Ebben a korcsoportban Márkus Molli Amina első kiemelthez méltóan mindössze egy döntetlent engedélyezve ellenfeleinek, a lehetséges 9-ből 8,5 pontot elérve – másfél pontos előnnyel végzett a második helyezett előtt – első helyezést ért el.

 

Az L 14-es korcsoportban Kis Izabella 4,5 ponttal a 14. helyen végzett.

 

Az F12-es korcsoportban az 5,5 pontot gyűjtő Megyasszai Balázs a 7. lett.

 

A 6 fordulós Csapatversenyen az U10-es korcsoportban a Szegedi Maróczy SE színeiben versenyző Herczeg Zsófia csapata második tábláján 3,5 pontot szerezve a 9. helyen végzett.

 

Az U14-es korcsoportban a Maróczy SE két csapatot is indított. A Maróczy SE „A” csapatában Megyaszai Balázs az első táblán 3, míg Kis Izabella a harmadik táblán 2 pontot gyűjtve a 11. helyhez segítette az összesen 12 pontot elérő csapatát. A Maróczy SE „B” csapatában is volt vásárhelyi játékos Herczeg Viktória személyében, aki csapata 10,5 pontjához és 16. helyéhez 3 ponttal járult hozzá.

 

Az U18-as korosztályban (15-18 éves korosztály) a Maróczy SE csapata hatalmas küzdelemben szerezte meg az első helyet.

A csapat tagjai: Tubak Dániel (5p.), Koszta Benedek (3p.), Kelemen Dávid (3p.), Márkus Molli Amina (4,5p.), Szamkó Szabolcs (0,5p.).

 
 
Forrás: Tőkés János
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi felnőtt, gyerek sakksikerek

Vásárhelyi felnőtt, gyerek sakksikerek

A vásárhelyi sakkozók remek versenyeredményeiről számolhatunk be ismét. A fiatalabb korosztály mellett...
Az emlékév újabb nagyszabású kiállítása

Az emlékév újabb nagyszabású kiállítása

A Tornyai János Múzeum tíz kiállítótermében a százötven éve született Tornyai...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre.
 
Tanulmányúton Vásárhelyen
Tanulmányúton Vásárhelyen A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának tagjai felkeresték a Tornyai János Múzeumot és az Emlékpontot is.
 
Hazánk és a magyar emberek biztonságért
Hazánk és a magyar emberek biztonságért Több mint nyolcvan pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes esküt szeptember 13-án a hódmezővásárhelyi laktanyában.
 
A város múltjáról valló leletek
A város múltjáról valló leletek A Bethlen Gábor Református Gimnázium bővítésének megkezdése előtt kétszázötven négyzetméteres területen végeznek próbafeltárást a régészek.