KözéletMárki-Zay Péter válasza volt munkahelyének közleményére

2018. január 10., szerda
 
Márki-Zay Péter válasza volt munkahelyének közleményére

Január 10-én több helyi és országos internetes hírportálon megjelent a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson függetlenként indulni szándékozó Dr. Márki-Zay Péter egykori munkahelyének közleménye.

 

 

Fotó: Huszti István

 

 

 

Ebben egykori cége cáfoljá azokat a híreszteléseket, amelyek szerint azért mondtak fel Dr. Márki-Zay Péternek, mert indul a polgármester-választáson.

                                                                      --------------------------------------

A LEGRAND Magyarország Zrt. minden döntését kifejezetten üzleti és szakmai szempontok alapul vételével hozza meg.

Cégünk egy munkaviszony létesítésekor, annak egész tartama alatt és megszüntetésekor –ahogy az történt Dr. Márki-Zay Péter esetében is– a gazdasági racionalitást, a szakmai tudást, az emberi hozzáállást és a teljesítményt értékeli. Döntéseinkben soha nem játszott szerepet és a jövőben sem fog a munkavállalóink politikai, vallási, nemzetiségi vagy nemi identitás szerinti hovatartozása.

Dr. Márki-Zay Péter 2016. áprilisától – 2017. decemberéig dolgozott a cégünknél marketing és belföldi logisztikai vezetői munkakörben

A munkaviszonyának megszüntetésére vonatkozó döntés, –ahogyan ez minden kiemelt vezetői munkakör esetén előírás– a Legrand Csoport vezetésével egyetértésben és igazolhatóan 2017. októberében született meg.

Ebben az időszakban Hódmezővásárhely polgármesteri tisztségét még Almási István Úr töltötte be.

A munkaviszony megszüntetésének közlésére, a cég érdekeit figyelembe véve, a folyamatban lévő nagy projektjeink lezárását követően, decemberben került sor. A lehetőségünkhöz képest legkedvezőbb megoldást ajánlottuk fel, melyet a munkavállalónk elfogadott.

A munkaviszony megszűnésének egyéb kérdéseiről és körülményeiről, a személyiségi jogok-, és a titokvédelem megtartása érdekében semmiféle felvilágosítást nem áll módunkban és nem is szándékozunk közzétenni.

Ezzel a tájékoztatással a LEGRAND Magyarország Zrt. az ügyet részéről lezártnak tekinti.

Legrand Zrt., Szentes, 2018.01.08.

 

                                                               ----------------------------------------------

 

A közleményben foglaltakra reagált Dr. Márki-Zay Péter, amelyet emailben küldött el a Vásárhelyi Híreknek:   

 

Válasz a korábbi munkáltatóm nyilatkozatára:

 

Sajnálatos módon egy láthatóan politikailag motivált nyilatkozatot tett volt munkáltatóm, azzal, hogy abban Almási István nevét is szerepeltette.

Fontos leszögezni, hogy soha nem állítottam, hogy politikai okból bocsátottak el, csupán kérdéseket vetett fel bennem a véletlen egybeesések láncolata:

  1. októberi döntés esetén különös, hogy éppen karácsonyra időzítették volna egy nagycsaládos édesapa elbocsátását
  2. még két nappal korábban is kritikusan fontos feladatokat kaptam egyhetes határidővel
  3. munkaviszonyom feltűnő sietséggel, azonnali hatállyal szűnt meg, amire ennél a cégnél más példát nem ismerek

Számomra csalódás az, hogy a lejárató kampányba belerángattak egy multinacionális nagyvállalatot is. Sajnálatos, hogy még a nem állami szervezetek is ezer szálon ki vannak szolgáltatva a hatalomnak: kooperációs együttműködések, munkaügyi, adóhatósági és egyéb ellenőrzések, állami megrendelések, pályázatok és támogatások révén.

Személyesen továbbra is jó kapcsolatban vagyok volt főnökömmel és ezzel a kérdést én is lezártnak tekintem.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Új vezetőre vár a Tornyai János Múzeum

Új vezetőre vár a Tornyai János Múzeum

Megjelent az intézményvezetői pályázati felhívás. Dr. Nagy Imre közös megegyezéssel december...
Nem indít polgármester-jelöltet a Jobbik

Nem indít polgármester-jelöltet a Jobbik

Indoklásuk szerint a helyhatósági választásnak a hódmezővásárhelyi emberek életéről...
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.24.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megemlékezés és könyvbemutató
Megemlékezés és könyvbemutató A holokauszt hódmezővásárhelyi áldozataira emlékeztek a zsinagógában, majd a zsinagóga melleti kiállítóhelyen mutatták be Nagy Gyöngyi, zsidó katonák sorsát ismertető könyvét.
 
470 vásárhelyi mártír emléknapja
470 vásárhelyi mártír emléknapja 1944-ben június 16-án hurcolták el a város 737 zsidó polgárát. A vásárhelyi zsinagóga órája a mai napig is azt az időpontot – tíz óra tíz percet – mutatja.
 
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban
Vásárhelyi öklöző a magyar válogatottban Három Kovácsra lehet büszke Vásárhely. Nem rokonok, de a vezetéknevük azonos, és az a közös bennük, hogy a Boxing Gym Vásárhely fiatal ökölvívói.
 
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében
Tűzgyújtási tilalom Csongrád Megyében Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtökön.
 
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője
Szűcs Róbert marad a felnőtt csapat vezetőedzője Az együttes a megyei I. osztályban folytathatja a küzdelmeket. A cél az lesz, hogy a helyi kötődésű és az utánpótlás tehetséges játékosai kapjanak lehetőséget.
 
Doktoranduszok az Emlékpontban
Doktoranduszok az Emlékpontban Az Emlékpontban negyedik alkalommal rendezték meg a PhD hallgatók és doktorjelöltek országos konferenciáját.