KözéletMárki-Zay Péter válasza volt munkahelyének közleményére

2018. január 10., szerda
 
Márki-Zay Péter válasza volt munkahelyének közleményére

Január 10-én több helyi és országos internetes hírportálon megjelent a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson függetlenként indulni szándékozó Dr. Márki-Zay Péter egykori munkahelyének közleménye.

 

 

Fotó: Huszti István

 

 

 

Ebben egykori cége cáfoljá azokat a híreszteléseket, amelyek szerint azért mondtak fel Dr. Márki-Zay Péternek, mert indul a polgármester-választáson.

                                                                      --------------------------------------

A LEGRAND Magyarország Zrt. minden döntését kifejezetten üzleti és szakmai szempontok alapul vételével hozza meg.

Cégünk egy munkaviszony létesítésekor, annak egész tartama alatt és megszüntetésekor –ahogy az történt Dr. Márki-Zay Péter esetében is– a gazdasági racionalitást, a szakmai tudást, az emberi hozzáállást és a teljesítményt értékeli. Döntéseinkben soha nem játszott szerepet és a jövőben sem fog a munkavállalóink politikai, vallási, nemzetiségi vagy nemi identitás szerinti hovatartozása.

Dr. Márki-Zay Péter 2016. áprilisától – 2017. decemberéig dolgozott a cégünknél marketing és belföldi logisztikai vezetői munkakörben

A munkaviszonyának megszüntetésére vonatkozó döntés, –ahogyan ez minden kiemelt vezetői munkakör esetén előírás– a Legrand Csoport vezetésével egyetértésben és igazolhatóan 2017. októberében született meg.

Ebben az időszakban Hódmezővásárhely polgármesteri tisztségét még Almási István Úr töltötte be.

A munkaviszony megszüntetésének közlésére, a cég érdekeit figyelembe véve, a folyamatban lévő nagy projektjeink lezárását követően, decemberben került sor. A lehetőségünkhöz képest legkedvezőbb megoldást ajánlottuk fel, melyet a munkavállalónk elfogadott.

A munkaviszony megszűnésének egyéb kérdéseiről és körülményeiről, a személyiségi jogok-, és a titokvédelem megtartása érdekében semmiféle felvilágosítást nem áll módunkban és nem is szándékozunk közzétenni.

Ezzel a tájékoztatással a LEGRAND Magyarország Zrt. az ügyet részéről lezártnak tekinti.

Legrand Zrt., Szentes, 2018.01.08.

 

                                                               ----------------------------------------------

 

A közleményben foglaltakra reagált Dr. Márki-Zay Péter, amelyet emailben küldött el a Vásárhelyi Híreknek:   

 

Válasz a korábbi munkáltatóm nyilatkozatára:

 

Sajnálatos módon egy láthatóan politikailag motivált nyilatkozatot tett volt munkáltatóm, azzal, hogy abban Almási István nevét is szerepeltette.

Fontos leszögezni, hogy soha nem állítottam, hogy politikai okból bocsátottak el, csupán kérdéseket vetett fel bennem a véletlen egybeesések láncolata:

  1. októberi döntés esetén különös, hogy éppen karácsonyra időzítették volna egy nagycsaládos édesapa elbocsátását
  2. még két nappal korábban is kritikusan fontos feladatokat kaptam egyhetes határidővel
  3. munkaviszonyom feltűnő sietséggel, azonnali hatállyal szűnt meg, amire ennél a cégnél más példát nem ismerek

Számomra csalódás az, hogy a lejárató kampányba belerángattak egy multinacionális nagyvállalatot is. Sajnálatos, hogy még a nem állami szervezetek is ezer szálon ki vannak szolgáltatva a hatalomnak: kooperációs együttműködések, munkaügyi, adóhatósági és egyéb ellenőrzések, állami megrendelések, pályázatok és támogatások révén.

Személyesen továbbra is jó kapcsolatban vagyok volt főnökömmel és ezzel a kérdést én is lezártnak tekintem.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Új vezetőre vár a Tornyai János Múzeum

Új vezetőre vár a Tornyai János Múzeum

Megjelent az intézményvezetői pályázati felhívás. Dr. Nagy Imre közös megegyezéssel december...
Nem indít polgármester-jelöltet a Jobbik

Nem indít polgármester-jelöltet a Jobbik

Indoklásuk szerint a helyhatósági választásnak a hódmezővásárhelyi emberek életéről...
 

És ezt már olvasta?

Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása
Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása Augusztus 16-17-én izgalmas és látványos ökölvívómeccseket láthattak a sportbarátok Szegeden, a Stefánián, a kétnapos Fesztivál-kupán.
 
Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.