GazdaságMár látható a végeredmény

2015. május 25., hétfő
 
Már látható a végeredmény

Már láthatók a Petőfi utca 6. szám alatti épület rekonstrukciójának eredményei. amelyet jelenleg a Csongrád Megyei Kormányhivatal Hódmezővásárhelyi Járási Földhivatala, és az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága használ több civil szervezettel együtt, valamint itt működik a Falugazdász iroda is.

 


Az egykori iskolaépület felújítása beletartozik abba a finanszírozási körbe, amelyet két nyertes pályázat tett lehetővé. Az egyikkel 998 millió 900 ezer, a másikkal 998 millió 800 ezer forintot nyertek. Ebből összesen öt kormányhivatali épület energetikai korszerűsítését végzik el. Az öt kormányhivatali ingatlan közül a legnagyobb, Szegeden, a Rákóczi téri megyeháza energetikai korszerűsítése. Az 1950-es, ’60-es évek fordulóján Schöner Ervin tervei alapján készült épület a maga korában pillérvázas szerkezetével modern konstrukciónak számított, azonban mára elavult, jelenleg „F” energetikai besorolású.

Talán kevésbé ismert, hogy a Megyei Önkormányzat júniustól elköltözik az épületből.

Szegeden a Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv (ÁNTSZ) Derkovits fasori székházát is korszerűsítik a Rákóczi téri központi kormányhivatali épület mellett.

 

Hódmezővásárhelyen az Ady Endre utca 14. számú épületet korszerűsítik, a tervek szerint a helyreállítás után ez az épület ad majd helyet a járási hivatalnak és az akadálymentesített, 14 munkaállomásos új típusú kormányablaknak is, továbbá, mint arról már többször írtunk, (cikk a lap alján) a Kálvin térre, a zeneiskola helyére pedig a vidékfejlesztési hivatal fog költözni. Itt is intenzíven építkeznek.

Emellett - 180 milliós beruházással - jól halad a Petőfi utca 6. szám alatt található épület felújítása, ahol javítják, kicserélik a tetőt és bádogos szerkezeteket. Korszerűsítik a fűtési rendszert és a villamosenergia hálózatot. Cserélték a nyílászárókat, valamint a falak külső szigetelést kaptak. Ezek után a homlokzatot eredeti állapotában állítják helyre. Ezt már az arra járok is láthatják.

 

Kapcsolódó cikkeink:

2015-re lesz kész az épület

 

Már épül az irattár

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jön a nyár, jön a diákmunka

Jön a nyár, jön a diákmunka

A nyári munkában már járatos megkérdezett hódmezővásárhelyi fiatalok nagy része diákszövetkezettel szerződik. Itt vannak a legfontosabb tudnivalók.

Bringalovagok nyeregbe!

Bringalovagok nyeregbe!

Látványos, többkörös cross country mtb kerékpárversenyt rendeznek június 7-én Hódmezővásárhely sétálóutcájában.
Közel százan írják Hódmezővásárhelyen a Bethlenben a felvételi írásbelit

Közel százan írják Hódmezővásárhelyen a Bethlenben a felvételi írásbelit

Január 21-én reggel 14 tanteremben, körülbelül 100 felvételizővel kezdődik magyar nyelvből és matematikából az írásbeli. Körzőn és vonalzón kívül - semmiféle segédeszköz (például számológép) nem használható.
Páncélos vitézek viadala Szegeden

Páncélos vitézek viadala Szegeden

Csaknem kéttucatnyi, középkori páncélt viselő katonai hagyományőrző küzdött meg egymással szombaton az újszegedi Partfürdőn; a rendezvényen az is kiderült, milyen védelmet nyújtott a támadások ellen a sztyeppei népek lamellás vértje. Képekkel!

 

 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.