BulvárMajális a Népkertben régi fényében

2019. május 2., csütörtök
 
Majális a Népkertben régi fényében

A vásárhelyiek már megszokták, hogy ha a család majálisozna, legalább Szegedig kell utazni. Idén ez már okafogyottá vált.

 

 

 

 

 

 

Modern köntösben a régi idők majálisát idézte a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Városi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat által szervezett majális a Népkertben.

Elsején délelőtt a programok sokasága a város új tavas szabadidő parkjának avatásával kezdődött. Mint arról többször írtunk, a Kossuth Zsuzsanna Szakközépiskola helyén 19 ezer négyzetméteres területre impozáns park épült 3000 négyzetméteres tóval. A 831 millióból épült pihenő-, játszó-, sportterület és pavilon is.   

 

Tíz órától este tízig minden generáció számára – de azért elsősorban a gyerekre számítva - sokszínű programmal és persze ételt, italt árusító pavilonokkal, vidámparkkal várták a vásárhelyieket. Már a kezdésre nagy számban érkeztek családok, szinte egész nap hömpölygő tömeg élvezte a napos, néha kissé borús május elsejét. Nemcsak az agglomerációból utazott be sok család, de az évtizedek után először rendezett sokszínű majális a környező településekről is nagy számú vendéget csalt a Népkertbe.

A facebookra felkerült nagyon sok fotó tanúsága szerint ritka jó hangulatú, felszabadult, mosolygós napot könyvelhet el a vásárhelyi Önkormányzat és a Városi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat.    

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Újabb variációk a régi témára

Újabb variációk a régi témára

A vásárhelyi szakképzést is érintő változás, hogy jövő szeptemberben a szakgimnáziumok...
Diadalmenetben a HLKC

Diadalmenetben a HLKC

Több, mint 80 gólos bajnoki meccsen szerezte meg az újabb győzelmét a HLKC Felnőtt Női csapata.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.37.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Őszi hálóing paletta
Őszi hálóing paletta

Szuper megoldás például egy hosszú ujjú pamut verzió, a kényelem és az esztétikum kedvéért tág V nyakkivágással.

 
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa
A D-vitamin-hiány fele sem tréfa Évek óta a magyar lakosság 95 százaléka D-vitamin-hiányos tél végére. A pótlásra szeptember második felétől már mindenképpen szükség van.
 
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal
Többmilliós bírságot kapott a vásárhelyi polgármesteri hivatal Elmarasztalta a Közbeszerzési Döntőbizottság a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalt. A polgármester közleményben reagált a hírre.
 
Tanulmányúton Vásárhelyen
Tanulmányúton Vásárhelyen A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozatának tagjai felkeresték a Tornyai János Múzeumot és az Emlékpontot is.
 
Hazánk és a magyar emberek biztonságért
Hazánk és a magyar emberek biztonságért Több mint nyolcvan pályakezdő szerződéses katona tett ünnepélyes esküt szeptember 13-án a hódmezővásárhelyi laktanyában.
 
A város múltjáról valló leletek
A város múltjáról valló leletek A Bethlen Gábor Református Gimnázium bővítésének megkezdése előtt kétszázötven négyzetméteres területen végeznek próbafeltárást a régészek.