SportKosársuli győzelem jó egyéni teljesítményekkel és csapategységgel

2017. szeptember 27., szerda
 
Kosársuli győzelem jó egyéni teljesítményekkel és csapategységgel

A második félidőben nyújtott játéka alapján teljesen megérdemelten nyerte meg a Vásárhelyi Kosársuli a Miskolc elleni rangadót az NBI B csoportos kosárlabda bajnokságban.

 

 

 

 

 

 

 

Utasi Gábor fiai ezzel begyűjtötték első győzelmüket a 2017-18-as szezonban. Sok idejük azonban nem lesz a pihenésre, szombaton ismét Budapestre utaznak, ezúttal a Vasashoz.

Nagy küzdelmet hozott az első negyed, a csapatok még a 7. percben is fej-fej mellett haladtak. A játékrész elején a kinti dobások domináltak, amit az örök ifjú, ám élénken kommunikáló Drahos alapozott meg vendégoldalon. Szerencsére a hazaiaknál akadt ellenfele: Szabó rukkolt elő ponterős játékkal. A mérleg nyelve nem igazán dőlt egyik irányba sem, így a kisszünet előtt 23-23 állt az eredményjelzőn.

 

Jól folytatták a meccset a házigazdák: először Varga babonázta meg cseleivel az őt védő Bérest, aki fölött bevert egy távolit, majd Molnár lopott egy labdát, amit ziccerrel koronázott meg. A miskolciak viszont felvették a kesztyűt, és pikk-pakk egalizáltak. (29-29) Feszült hangulatban csorogtak a percek, ez leginkább faultokban nyilvánult meg. Az adok-kapokból a miskolciak jöttek ki jobban, így a félidőre soványka 2 pontos előnyre tettek szert.

 

A fordulást követően sem lankadtak az indulatok, de továbbra is egymás sarkában lihegtek az együttesek. A Hódmezővásárhelynél Varga mellett a fiatal Kun játszott rendkívül hasznosan. Egyre agresszívebbé vált a védekezés mindkét oldalon, ami kevés tiszta helyzetet hozott. Ez a dzsungeljáték a Kosársulinak kedvezett: Utasi Gábor fiai 6-tal mentek az utolsó 10 perc előtt.

 

Varga továbbra sem fékezett, újabb triplája már 26. pontját eredményezte, majd közeli kettese a 28. egységet. Ennek ellenére nem nőtt a különbség, mivel a Borsod megyei társaság egyre harapósabb lett, és faragtak is hátrányukból. Molnár és Szabó is besegített társuknak, sőt a kék-sárgák Gajic vezetésével egyre több lepattanót kaptak le, sőt Szabó trojkájával 10 pont fölé nőtt a differencia. Kopasz viszont nem gondolta úgy, hogy eldőlt a rangadó sorsa, vágott egy hármast, amivel közelebb jöttek a Csongrád megyeiekhez. (88-78) Ez azonban kevés volt ahhoz, hogy feltüzelje társait, sőt Molnár Bencéék egyre magabiztosabban pattogtatva otthon tartották a győzelmet. A vége 92-83 lett.

 

Vásárhelyi Kosársuli – MEAFC 92-83 (23-23, 19-21, 24-16, 26-23)

NBI B csoportos kosárlabda mérkőzés, vezette: Rácz Zs., Varga Z., Vadász Cs.
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 400 néző.

Kosársuli: SZABÓ 25/9, Béres -, Vas -, Bálint 5/3, GAJIC 11.
Csere: Kun 5/3, VARGA 30/6, MOLNÁR 12, Rostás 2, Kelemen -, Domján 2, Pavlovic -.
Edző: Utasi Gábor

MEAFC: DRAHOS 24/9, Orosz 3, GALLÓ 14, Máté 7/3 Béres 4.
Csere: KOPASZ 17/3, Timkó 4, Lippai 10, Szepesi -, Homoki -, Orliczki -.
Edző: Hajdu Roland

 

Utasi Gábor: “Tartom a korábbi véleményem, miszerint idegenben mindenkinek nagyon nehéz győzni ebben a bajnokságban, és mi is a két idegenbeli vereség után bebizonyítottuk, hogy vagyunk olyan jó csapat, mint bárki más a piros csoportban. Egy nagyon jó Miskolcot győztünk le jó egyéni teljesítményekkel és csapategységgel. Gratulálok a csapatomnak!”

 
 
Forrás: Kosársuli
 

Olvassa el ezt is!

Új vezetőedzője van a HFC-nek

Új vezetőedzője van a HFC-nek

A Hódmezővásárhelyi FC elnöksége felmentette vezetőedzői posztjáról Major Lászlót, az NB III-as csapat trénerét. Az új edző szeptember 25-től vette át a csapatot.
Bizalmi deficit félelemmel megspékelve

Bizalmi deficit félelemmel megspékelve

A hódmezővásárhelyi panelekről június óta nem lehetett semmit hallani, a héten viszont furcsa hírek kezdtek el terjedni a Csengettyű köz lépcsőházaiban
Július ajándéka: Ottó, a kistapír

Július ajándéka: Ottó, a kistapír

Július első napján tapír született a Vadasparkban. Már a látogatók is megtekinthetik az Ottó nevet kapott kölyköt.
Töretlen a nyerőszéria

Töretlen a nyerőszéria

A Békés megyeiek sorozatos faultokkal próbálták megfordítani az állást. A sok szabálytalanság miatt hosszúra nyúló találkozót végül az esélyes vásárhelyiek nyerték.
 

És ezt már olvasta?

A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei
A Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntősei Az elődöntők után 11 produkció jutott be a döntőbe, amely december 14-én 18 órakor kezdődik a BFMK színháztermében.
 
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai
Horizont - A Kerámia Szimpózium idei alkotásai Az Alföldi Galériában december 5-én, csütörtökön 16 órakor nyílik meg a XXII. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium beszámoló kiállítása.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
2020 divatszíne a Neo Menta
2020 divatszíne a Neo Menta Kapocs a technológia, a tudomány és a természet között a Neo Mint. A 2020-as év színe a NEO MENTA. Optimista hangulatot sugároz a 2020-ban aktuális eseményekre reflektálva.
 
A családfakutatás rejtelmei
A családfakutatás rejtelmei A vásárhelyi Levéltárban maximális létszámmal december 4-én elindult az első családfakutató kurzus, amely a Magyar Nemzeti Levéltár HETEDÍZIGLEN programjának része.
 
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020 Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek
Érmes helyezésekkel végeztek a vásárhelyi mazsorettek A Mezőtúr Open Nyílt Majorette Versenyre 19 csoport nevezett be, köztük az éppen most egy éves Crystal Dance Club mazsorettjei.