Kultúra, oktatásKortárs művészeti seregszemle

2011. október 11., kedd
 
Kortárs művészeti seregszemle

Október 8-án délben megnyílt az 58. Vásárhelyi Őszi Tárlat. Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező kortárs művészeti seregszemléje december 4-ig látogatható. A kiállításon 177 művész 263 alkotását, 148 festményt, 35 grafikát és 80 szobrot, plasztikát láthat a nagyközönség.

 

 

 

 

Az 1954 óta megrendezésre kerülő tárlat egyediségét töretlen hagyománya, folyamatossága, magas szakmai színvonala, valamint az adja, hogy valamennyi képzőművészeti ág képviselteti magát. Valószínűleg az „alapító atyák” sem remélték, hogy olyan jelentős, fél évszázadon átívelő művészeti fórumot hoznak létre, mely Hódmezővásárhely városának legmeghatározóbb és legjelentősebb kulturális rendezvényévé válik. Sehol máshol nincs rá példa az országban – de Európában is csupán néhány helyen –, hogy immár ötvenhét esztendeje folyamatosan meg tudják szervezni a kortárs alkotók seregszemléjét.

Az Őszi Tárlat meghívásos kiállítás, melyre olyan művészek kapnak invitálást, akik valamilyen módon kötődnek a városhoz vagy a már történelmi múlttal rendelkező Őszi Tárlathoz. A nagyszámú pályázó miatt azonban szükség van zsűrizésre. Ebben az esztendőben 323 művész adott be pályamunkát, és rekordszámú 734 képzőművészeti alkotásból kellett a tizenhárom tagú zsűrinek kiválasztania a kiállítandó műveket.

 

A Vásárhelyi Őszi Tárlat hagyományaihoz hozzátartozik, hogy a tárlat megnyitóján adják át a kiállítás fődíját, a Tornyai-plakettet, valamint a munkajutalmakat és a felajánlott díjakat.

 

 

 

Az 58. Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazottjai

 

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város

Fődíja és Tornyai-plakett

Kovács Péter grafikusművész

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város

Endre Béla-díja

Szabó Ábel festőművész

 

 

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város

Galyasi Miklós-díja

Püspöky István grafikusművész

 

 

Nemzeti Erőforrás Minisztérium díja

Tenk László festőművész

 

 

Csongrád Megyei Önkormányzat díja

Szenteleki Gábor festőművész

 

 

Csongrád Megye Önkormányzataiért Alapítvány díja

Csák László képzőművész

 

 

Kurucz D. István festőművész Emlékére Díj

Szabó Klára Petra képzőművész

 

 

SV-2010 Kft. díja

Lóránt Zsuzsa szobrászművész

 

 

Hód-Mezőgazda Zrt. díja

Incze Mózes festőművész

 

 

Hódagro Zrt. díja

Basa Anikó képzőművész

 

 

Tisza-Marosszögi Vízgazdálkodási Társulat díja

Tóth Sándor szobrászművész

 

 

 

Vásárhelyi Róna Kft. díja

Várhelyi Tímea festőművész

 

 

Sárkány Sport-, Játék és Ajándékbolt díja

Papageorgiu Andrea festőművész

 

 

Bandula Kisvendéglő díja

Jakatics-Szabó Veronika festőművész

 

 

Simon Sándor munkajutalma

Mucsi Zoltán festőművész

 

És ezt már olvasta?

Új módszer – régi-új trükkök
Új módszer – régi-új trükkök Az utóbbi időben a fogyasztóvédelem területén ismét egyre több panasz érkezik a termékbemutatókkal kapcsolatban.
 
Van már költségvetés
Van már költségvetés Harmadik nekifutásra lett költségvetése Hódmezővásárhelynek, de ez sem ment annyira simán. Csak a közgyűlés többségét alkotó Fidesz-KDNP-frakció tagjai támogatták.
 
A rendszer Vásárhelyen debütál
A rendszer Vásárhelyen debütál Márciustól már helyi adók is befizethetők a Díjnet iCsekk mobilfizetési szolgáltatásán keresztül a közművek, telefon és egyéb szolgáltatók számlái mellett.
 
A test és a lélek jótéteményese
A test és a lélek jótéteményese Ilyen növekvő népszerűség mellett, Vásárhely pozitív utópisztikus képe a legfeszesebb popsik és kockás hasak városaként körvonalazódik
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.7.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák
Újabb díjat söpörtek be a Klímanócskák Budapesten a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének éves találkozóján nem kis meglepetésre, egy hódmezővásárhelyi programot díjaztak.
 
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen
Makói alkotók mutatkoznak be Vásárhelyen A makói Natura Marosmenti Művésztelep huszonegy alkotójának közel hetven műve látható a Tornyai János Múzeum pénteken megnyílt kiállításán. Képekkel.