GazdaságKonferencia a csökkenthető energiaigényről

2010. november 2., kedd
 
Konferencia a csökkenthető energiaigényről

Az energiaveszteségek jelentős része a középületek nem megfelelő fűtésrendszerének köszönhető.

 

Energiahatékony középületek Közép-Európa zöldebb jövőjéért címmel, konferencia kezdődik november 3-án délelőtt a Városháza Dísztermében  a GovernEE közép-európai regionális projekt keretében, amely a köz- és műemléképületek energiahatékonysági problémáira hivatott megoldásokat találni. Dr. Lázár János polgármester köszöntő szavai után, előadást tart többek között Olajos Péter a Nemzetgazdasági Minisztérium klíma- és energiapolitikai helyettes államtitkára, dr. Völner Pál a  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastrukturális területért felelős államtitkára, valamint a programban részt vevő külföldi partnerek képviselői és hazai szakértők.

Hódmezővásárhely, mint vezető partner, cseh, német, olasz és osztrák településekkel, városi kerületekkel és kutató intézetekkel közösen 2013. májusáig kidolgoznak egy megvalósítható tervrendszert az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások használatára vonatkozóan, az eddigi kezdeményezések eredményeinek vizsgálatával. A teljes projekt célja a környezettudatosabb kormányzás és olyan önkormányzati döntések meghozatala, amelyek jelentősen csökkenthetik az energiafelhasználást. A vásárhelyi és külföldi partnerek közösen előkészítenek, megvalósítanak és értékelnek 4 mintaprojektet. A  teljes programot az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja két millió kettőszázötvenezer euroval.

 

És ezt már olvasta?

Kell a megoldás az aszály ellen
Kell a megoldás az aszály ellen A felszín feletti vizekből jelenleg 80 ezer hektárt öntöznek az országban, miközben a meglévő csatornák 200 ezer hektár öntözését tennék lehetővé.
 
Hiteles kép a magyar kortárs művészetről a Tornyaiban
Hiteles kép a magyar kortárs művészetről a Tornyaiban Félszáz alkotó egy híján száz, különféle technikával készült, gondolatiságukat és formanyelvüket közvetítő művét tekinthetik meg a látogatók
 
Augusztus 20-a Vásárhelyen
Augusztus 20-a Vásárhelyen Négy nap, két színpad, tucatnyi program, Gasztroudvar, borverseny és még sokminden más. Részletes program.
 
Szeretem Vásárhelyt
Szeretem Vásárhelyt Dr. Juhász Tünde, Walterné Böngyik Terézia, Rapcsák Katalin, Szenti Csilla, valamint Nagy Benjámin alapító tagok bejelentették egy új egyesület megalakulását.
 
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán
A Boxing Gym Vásárhely is ott lesz a szegedi Fesztivál Kupán

A vásárhelyi egyesület tíz saját nevelésű fiatallal utazik a hétvégén Szegedre. A RakpartFeszt kísérőrendezvényeként öt nemzet ökölvívó tornáját rendezik.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.32.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.32.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban
Sokszínű képzőművészet a Tornyaiban Önmagáért beszél a Tornyai János Múzeumban az NKA Képzőművészeti Kollégium új kiállításánal címe: 25 év, 50 képzőművész, 99 alkotás. Képekkel.