GazdaságKonferencia a csökkenthető energiaigényről

2010. november 2., kedd
 
Konferencia a csökkenthető energiaigényről

Az energiaveszteségek jelentős része a középületek nem megfelelő fűtésrendszerének köszönhető.

 

Energiahatékony középületek Közép-Európa zöldebb jövőjéért címmel, konferencia kezdődik november 3-án délelőtt a Városháza Dísztermében  a GovernEE közép-európai regionális projekt keretében, amely a köz- és műemléképületek energiahatékonysági problémáira hivatott megoldásokat találni. Dr. Lázár János polgármester köszöntő szavai után, előadást tart többek között Olajos Péter a Nemzetgazdasági Minisztérium klíma- és energiapolitikai helyettes államtitkára, dr. Völner Pál a  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastrukturális területért felelős államtitkára, valamint a programban részt vevő külföldi partnerek képviselői és hazai szakértők.

Hódmezővásárhely, mint vezető partner, cseh, német, olasz és osztrák településekkel, városi kerületekkel és kutató intézetekkel közösen 2013. májusáig kidolgoznak egy megvalósítható tervrendszert az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások használatára vonatkozóan, az eddigi kezdeményezések eredményeinek vizsgálatával. A teljes projekt célja a környezettudatosabb kormányzás és olyan önkormányzati döntések meghozatala, amelyek jelentősen csökkenthetik az energiafelhasználást. A vásárhelyi és külföldi partnerek közösen előkészítenek, megvalósítanak és értékelnek 4 mintaprojektet. A  teljes programot az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja két millió kettőszázötvenezer euroval.

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai
Erdéllyel ismerkedtek a Németh László diákjai Székelyföld szépsége, az erdélyi magyarok kedvessége, a helyi diákokkal kötött barátságok, a közösen átélt élmények tették felejthetetlenné ezt az öt napot.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2018.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke
Az eredeti vásárhelyi Országzászló emléke 1934-ben, Pünkösdkor avatták fel a magyar egység eszméit hirdető országzászló emlékművet Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren.
 
Vereséggel búcsúzott a HLKC
Vereséggel búcsúzott a HLKC Az utolsó fordulóra került sor szombaton az NBI/B női felnőtt kézilabda bajnokságban, a HLKC a mezőny egyik meghatározó csapatát a Gödöt fogadta.
 
A szúnyogcsípésről még több
A szúnyogcsípésről még több

Nyárra menetrendszerűen megjelennek a vérszívó szúnyogok. A testesebb embereket és a várandós kismamákat kedvelik, ám a házikedvencekre halálos is lehet.

 
Üzenetet hordozó ünnep
Üzenetet hordozó ünnep Pünkösd üzenetet hordoz, az ember és a természet szeretetét, csupa olyat, amiben megkapaszkodhatunk, és amik által továbbléphetünk.
 
A bajnokság 13. helyén zárt a Kosársuli
A bajnokság 13. helyén zárt a Kosársuli Szinte végig vezetve szerezte meg a győzelmet a Győr otthonában a Vásárhelyi Kosársuli. A siker ezúttal egyben a 13. hely megszerzését is jelentette.