GazdaságKonferencia a csökkenthető energiaigényről

2010. november 2., kedd
 
Konferencia a csökkenthető energiaigényről

Az energiaveszteségek jelentős része a középületek nem megfelelő fűtésrendszerének köszönhető.

 

Energiahatékony középületek Közép-Európa zöldebb jövőjéért címmel, konferencia kezdődik november 3-án délelőtt a Városháza Dísztermében  a GovernEE közép-európai regionális projekt keretében, amely a köz- és műemléképületek energiahatékonysági problémáira hivatott megoldásokat találni. Dr. Lázár János polgármester köszöntő szavai után, előadást tart többek között Olajos Péter a Nemzetgazdasági Minisztérium klíma- és energiapolitikai helyettes államtitkára, dr. Völner Pál a  Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastrukturális területért felelős államtitkára, valamint a programban részt vevő külföldi partnerek képviselői és hazai szakértők.

Hódmezővásárhely, mint vezető partner, cseh, német, olasz és osztrák településekkel, városi kerületekkel és kutató intézetekkel közösen 2013. májusáig kidolgoznak egy megvalósítható tervrendszert az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások használatára vonatkozóan, az eddigi kezdeményezések eredményeinek vizsgálatával. A teljes projekt célja a környezettudatosabb kormányzás és olyan önkormányzati döntések meghozatala, amelyek jelentősen csökkenthetik az energiafelhasználást. A vásárhelyi és külföldi partnerek közösen előkészítenek, megvalósítanak és értékelnek 4 mintaprojektet. A  teljes programot az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja két millió kettőszázötvenezer euroval.

 

Szóljon hozzá Ön is!

És ezt már olvasta?

Honvédkórház lesz a vásárhelyi intézmény
Honvédkórház lesz a vásárhelyi intézmény A laktanya tervezett bővítését figyelembe véve bővítik a járóbeteg- és fekvőbeteg ellátást. Lesz MR-diagnosztika, fejlesztik a laboratóriumi, a patológiai, a radiológiai eszközöket.
 
Felolvasó est Budapesten
Felolvasó est Budapesten A hódmezővásárhelyi Kenéz Heka Etelka legújabb, Őszi szerelem című verseskötetét mutatják be.
 
Kósa Lajos szerint ne a hazudósra szavazzanak
Kósa Lajos szerint ne a hazudósra szavazzanak Kósa: azért nem merem kimondani, hogy ha ott megválasztják a független jelöltet, akkor ugyanúgy érkeznek a pénzek, mert nem mondhatom, hogy ő egy talpig becsületes ember.
 
Emléktáblát avattak Gyarmati Dezső tiszteletére
Emléktáblát avattak Gyarmati Dezső tiszteletére Születésének 90. évfordulójához kapcsolódva emléktáblát avattak a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó nevét viselő sportuszoda bejáratánál.
 
A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni
 A baloldali, a szociáldemokrata színeket akarja képviselni Dr. Hernádi Gyula ismertette programját és reagált a helyi MSZP vezetőségének – a tagságból történő kizárására - tett javaslatra is.
 
Bejelentette - kizárják
Bejelentette - kizárják Január 15-én jelentette be Dr. Hernádi Gyula, a hódmezővásárhelyi MSZP tagja, hogy függetlenként indul az időközi polgármester-választáson.
 
Halálos baleset Algyőnél
Halálos baleset Algyőnél Egy Szeged felé tartó kamion eddig tisztázatlan körülmények közt elsodort egy kerékpárost január 15-én éjjel. Frissítve új információkkal! Képekkel.