KözéletKísérleti jelleggel buszjárat indul Kishomokon

2019. augusztus 2., péntek
 
Kísérleti jelleggel buszjárat indul Kishomokon

Buszjárat terveit osztja meg a lakosokkal a vásárhelyi önkormányzat. A szeptemberben induló járat útvonala háromesélyes, ami a kishomokiakon is múlik.

 

 

 

 

 

 

 

A cikkünk végén látható új járatterveket mérlegeli a DAKK Zrt. és a vásárhelyi önkormányzat.

A 3. számú verziót próbálják ki szeptembertől.

Az első, bár költséghatékony lenne, nem érintene túl sok utcát, így az ötlet nem tűnik szerencsésnek. A másodikkal az a probléma, hogy Új-Kishomok szűkös utcáin néhol még a kisméretű busznak is nehézséget okozna néhány helyszínen a bekanyarodás. Illetve ennél is nagyobb gond volna, hogy a szinte csak egysávos kis utcákban - azért, hogy a busz biztosan elférjen - táblákkal kellene tiltani azt, hogy a kerítések mellett parkoljanak a kiskert- és háztulajdonosok. A táblákhoz a közlekedés biztonsága miatt ragaszkodik a DAKK, ugyanakkor belátható, hogy ez komoly nehézséget okozna a lakosoknak. A második verziót főként ezért kezeli fenntartással az önkormányzat. – olvasható közleményükben.

 

Próba szempontjából a befutó a harmadik lett. Ehhez az önkormányzat kiépít három buszmegállót - több hely nincs megállók, peronok építésére. Az egyik igen nagy előny, hogy a járatra könnyebben fel tudnak majd szállni az öreg-kishomokiak is.

A közlekedés segítésére három közlekedési tükröt és a közlekedési társaság kérésének megfelelően "Szembejövő forgalom elsőbbsége" - a szükséges helyeken pedig "Megállni tilos" - táblákat helyeznek ki.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Terítéken az új könyvtár lehetséges helyszínei

Terítéken az új könyvtár lehetséges...

Tíz lehetséges helyszín van versenyben. A lehetőségekről a közeljövőben egy konzultációs íven...
Légitámadás a parlagfű ellen

Légitámadás a parlagfű ellen

Idén a sok eső miatt a parlagfű gyorsabban fejlődik, erősebb a fertőzöttség, mint aszályos időben. A megyében már 35...
 

És ezt már olvasta?

Kilencvenhatan kaptak 13. havit
Kilencvenhatan kaptak 13. havit Ebéden látta vendégül a vásárhelyi városvezetés a közfoglalkoztatottakat, akiknek köszönetet mondtak a városért végzett munkájukért.
 
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában
Ismét lesz bölcsőde a Teleki utcában 230 millió forint támogatást nyert Hódmezővásárhely a Pénzügyminisztériumtól az ingatlan teljes felújítására és újranyitására.
 
Újra életre kelnek a magazinok oldalai
 Újra életre kelnek a magazinok oldalai 140 varázslatos hazai és nemzetközi enteriőr, nyolc formabontó installáció, egy lélegzetelállító kiállítás egyenesen a Milánói Design Hétről.
 
Napelempark Vásárhelyen
Napelempark Vásárhelyen Tavasz óta működik a hivatalosan most átadott napelempark azon a területen, amelyet 2017 májusában kapott bérbe az MVM Hungarowind Szélerőmű Üzemeltető Kft.
 
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény
Honvédkórházként is működik hamarosan a vásárhelyi intézmény Függetlenül az évek óta fennálló adósságállománytól, a honvédelmi tárca és a kórház  tavalyi megállapodása értelmében jelentős fejlesztések elé néz az intézmény.
 
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel
Testvérvárosok Kupája két dobogós helyezéssel A Testvárosok Kupáján jártak a Boxing Gym Hódmezővásárhely öklözői. Az ökölvívók szokásos seregszemléjéről egy ezüsttel és egy bronzzal térhettek haza.
 
Győzelemmel indult a szezon
Győzelemmel indult a szezon A HLKC hazai pályán mutatkozott be a KSZSE elleni megyei derbin. Török vezérletével szerencsére jól bírták a hajrát, ami meghozta a győzelmet.