SportKint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel

2018. december 16., vasárnap
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel

Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulójának szombati derbijén a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Hódtói Sportcsarnokban a listavezető Vásárhelyi Kosársuli a DEAC U23 ellen szerette volna úgy lezárni a 2018-as esztendőt a kiváló közönség előtt, ahogy az az utóbbi hetek, hónapok munkájához méltó. Elmondhatjuk: maximálisan sikerült az eltervezett cél!
Kint a hó, bent a játék záporozott: egy nagyon intenzív és erőteljes tízperccel kezdtek a felek, amelynek végén jóformán kiderült, hogy már-már az első negyedben eldől a találkozó sorsa.

 

Potyogtak mindkét oldalon a triplák, ült a támadójáték és a védekezés is, hogy aztán Varga Zalán ihletett formája a sárgák javára döntse el a dolgokat. Hiába mutatta meg klasszisát többek között egy fantasztikus zsákolással a debreceniek nigériai tehetsége, Omenaka, koncentrált és helyenként sziporkázó tudott maradni a Kosársuli – Pavlovic fantasztikus, nem odanézős asszisztja csak fokozta az alaphangot –, így a játékrész zárásaként Varga újabb hármasa 29-20-as hazai vezetést eredményezett.

 

A második negyedben aztán végképp „mattolta” a vendégeket a vendéglátó, a DEAC három és fél percig pontot sem szerzett, Molnár Bence pedig vitte a hátán az egyébként remekül játszó gárdát. Pillanatok alatt húsz pont fölé nőtt a differencia, a szünetre pedig kerek 20-at számolhattunk: 49-29-et mutatott az eredményjelző.

 

A remek első félidőt aztán egy felemásabb, de hasonlóan magas színvonalú és eredményes második követett, a harmadik negyed felénél már a hatvan pontot is elérte Tóth Tamás legénysége. A legnagyobb különbség huszonnégy volt, Kovács Adrián fiai azonban még ekkor sem adták fel.

 

Az ő szempontjukból 50-73-ról a deréksérüléséből feltámadó Omenaka vezérletével kezdett magára találni a későn ébredő fekete mezes alakulat, ráadásul a játékvezetők sem segítették a legjobb ítéletekkel a mieinket – akik azonban megmutatták, ki is az úr a háznál. Másfél perccel a vége előtt, 83-68-nál Vas Péter triplája megadta a kegyelemdöfést, a vége így teljes örömjáték lett: 92-75-tel zárult az összecsapás, amely azt jelenti, hogy továbbra is őrizzük parádés formánkat! Sikerült valóban szépen búcsúznunk a közönségtől az esztendőre.

 

NB I/B Zöld csoport, 12. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli - DEAC U23 92–75 (29-20, 20-9, 24-21, 19-25)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Bagi, Kruk, Németh

 

Kosársuli: MOLNÁR 15, Kelemen 10/6, Bálint 9, Rostás 6, Vas 8/6.
Csere: PAVLOVIC 8, Béres 12, VARGA 24/9, Perák -, Börcsök -.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

DEAC: Kozák M. 19/3, Csomor 2, Asszú 3/3, Opre 3/3, Gáspár 7/3.
Csere: Zsuga -, Tóth 14/3, OMENAKA 23, Kozák B. 4, Szekeres -, Nemes -.
Vezetőedző: Kovács Adrián

 

Tóth Tamás: „Három negyeden keresztül nagyon magas színvonalon kosárlabdáztunk. Az ellenfelünk hozzáállását és felkészültségét dicséri, hogy az utolsó percig küzdöttek. Zsinórban ötödik derbinket húztuk be, igazi csapatként harcoltunk. Gratulálok a tehetséges debrecenieknek, de a saját csapatom előtt is emelem kalapom!”

 

Kovács Adrián: „Nagyon nehezen indult számunkra a meccs, megilletődötten kerestük a helyünket a pályán. Nem tudtunk az öltözőben megbeszéltekre alapozni sem védekezésben, sem pedig támadásban. A második etapban tudtunk változtatni, elővettük a kosártudásunkat és szívvel-lélekkel harcoltunk. Gratulálok a csapatomnak a második félidőben mutatott játékért, büszke vagyok rájuk.”

 

 

Még egy mérkőzés vár 2018-ban a Kosársulira, december 21-én, pénteken a Baja ellen rangadóval zárja az évet a csapat. Hosszú szünet után U20-as csapatunk is pályára lép majd.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bölcsödében lopott a mindszenti nő

Bölcsödében lopott a mindszenti nő

Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt...
Újabb 5 évet kapott a Rádió7

Újabb 5 évet kapott a Rádió7

Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is...
 

És ezt már olvasta?

Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása
Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása Augusztus 16-17-én izgalmas és látványos ökölvívómeccseket láthattak a sportbarátok Szegeden, a Stefánián, a kétnapos Fesztivál-kupán.
 
Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.