SportKint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel

2018. december 16., vasárnap
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel

Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulójának szombati derbijén a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Hódtói Sportcsarnokban a listavezető Vásárhelyi Kosársuli a DEAC U23 ellen szerette volna úgy lezárni a 2018-as esztendőt a kiváló közönség előtt, ahogy az az utóbbi hetek, hónapok munkájához méltó. Elmondhatjuk: maximálisan sikerült az eltervezett cél!
Kint a hó, bent a játék záporozott: egy nagyon intenzív és erőteljes tízperccel kezdtek a felek, amelynek végén jóformán kiderült, hogy már-már az első negyedben eldől a találkozó sorsa.

 

Potyogtak mindkét oldalon a triplák, ült a támadójáték és a védekezés is, hogy aztán Varga Zalán ihletett formája a sárgák javára döntse el a dolgokat. Hiába mutatta meg klasszisát többek között egy fantasztikus zsákolással a debreceniek nigériai tehetsége, Omenaka, koncentrált és helyenként sziporkázó tudott maradni a Kosársuli – Pavlovic fantasztikus, nem odanézős asszisztja csak fokozta az alaphangot –, így a játékrész zárásaként Varga újabb hármasa 29-20-as hazai vezetést eredményezett.

 

A második negyedben aztán végképp „mattolta” a vendégeket a vendéglátó, a DEAC három és fél percig pontot sem szerzett, Molnár Bence pedig vitte a hátán az egyébként remekül játszó gárdát. Pillanatok alatt húsz pont fölé nőtt a differencia, a szünetre pedig kerek 20-at számolhattunk: 49-29-et mutatott az eredményjelző.

 

A remek első félidőt aztán egy felemásabb, de hasonlóan magas színvonalú és eredményes második követett, a harmadik negyed felénél már a hatvan pontot is elérte Tóth Tamás legénysége. A legnagyobb különbség huszonnégy volt, Kovács Adrián fiai azonban még ekkor sem adták fel.

 

Az ő szempontjukból 50-73-ról a deréksérüléséből feltámadó Omenaka vezérletével kezdett magára találni a későn ébredő fekete mezes alakulat, ráadásul a játékvezetők sem segítették a legjobb ítéletekkel a mieinket – akik azonban megmutatták, ki is az úr a háznál. Másfél perccel a vége előtt, 83-68-nál Vas Péter triplája megadta a kegyelemdöfést, a vége így teljes örömjáték lett: 92-75-tel zárult az összecsapás, amely azt jelenti, hogy továbbra is őrizzük parádés formánkat! Sikerült valóban szépen búcsúznunk a közönségtől az esztendőre.

 

NB I/B Zöld csoport, 12. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli - DEAC U23 92–75 (29-20, 20-9, 24-21, 19-25)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Bagi, Kruk, Németh

 

Kosársuli: MOLNÁR 15, Kelemen 10/6, Bálint 9, Rostás 6, Vas 8/6.
Csere: PAVLOVIC 8, Béres 12, VARGA 24/9, Perák -, Börcsök -.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

DEAC: Kozák M. 19/3, Csomor 2, Asszú 3/3, Opre 3/3, Gáspár 7/3.
Csere: Zsuga -, Tóth 14/3, OMENAKA 23, Kozák B. 4, Szekeres -, Nemes -.
Vezetőedző: Kovács Adrián

 

Tóth Tamás: „Három negyeden keresztül nagyon magas színvonalon kosárlabdáztunk. Az ellenfelünk hozzáállását és felkészültségét dicséri, hogy az utolsó percig küzdöttek. Zsinórban ötödik derbinket húztuk be, igazi csapatként harcoltunk. Gratulálok a tehetséges debrecenieknek, de a saját csapatom előtt is emelem kalapom!”

 

Kovács Adrián: „Nagyon nehezen indult számunkra a meccs, megilletődötten kerestük a helyünket a pályán. Nem tudtunk az öltözőben megbeszéltekre alapozni sem védekezésben, sem pedig támadásban. A második etapban tudtunk változtatni, elővettük a kosártudásunkat és szívvel-lélekkel harcoltunk. Gratulálok a csapatomnak a második félidőben mutatott játékért, büszke vagyok rájuk.”

 

 

Még egy mérkőzés vár 2018-ban a Kosársulira, december 21-én, pénteken a Baja ellen rangadóval zárja az évet a csapat. Hosszú szünet után U20-as csapatunk is pályára lép majd.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bölcsödében lopott a mindszenti nő

Bölcsödében lopott a mindszenti nő

Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt...
Újabb 5 évet kapott a Rádió7

Újabb 5 évet kapott a Rádió7

Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is...
 

És ezt már olvasta?

Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja
Gondolta volna? Január 18. a Hóemberek Világnapja A vásárhelyi Klímanócskák már tudják, hogy az egyre rövidebb életű hóember a fenyegető klímaváltozás hírnöke, de a jókedv és vidámság jelképe is. Képekkel.
 
Programok Hódmezővásárhelyen
Programok Hódmezővásárhelyen Január, február és a kora tavaszi időszak néhány kiemelt programját szedtük csokorba a teljesség igénye nélkül. 
 
Vitt minden mozdíthatót
Vitt minden mozdíthatót Talán a dolgos hétköznapok kedvéért lopott fűkaszát, de a KRESZ táblák meglovasításának oka rejtély. A bíróságon talán kiderül.
 
90 éves Hös-Nagy Kálmán
90 éves Hös-Nagy Kálmán A HÓDGÉP-nél volt anyagvizsgáló, majd a Dózsa Tsz-nél és a Lenin Tsz-nél is dolgozott.
 
Gyermekrajz pályázatot hirdetnek a vásárhelyi állatvédők
Gyermekrajz pályázatot hirdetnek a vásárhelyi állatvédők A Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete gyermekrajz pályázatot hirdet a Hódmezővásárhelyen és vonzáskörzetében lakó gyerekek számára.
 
Ez a csendes gyilkos szezonja
Ez a csendes gyilkos szezonja Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők egy embert Mártély külterületén álló egyik családi házból.
 
Trendek nélküli belső indíttatású, őszinte alkotások
Trendek nélküli belső indíttatású, őszinte alkotások A tavaly alakult Partszakasz Művészeti Egyesület tagjai a vásárhelyi debütálás után Orosházán, a Városi Képtárban mutatkoznak be.