SportKint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel

2018. december 16., vasárnap
 
Kint a hó - bent a játék záporozott hazai győzelemmel

Az NB I/B Zöld csoportjának 12. fordulójának szombati derbijén a bajnokság két legjobb formában lévő csapata csapott össze egymással.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Hódtói Sportcsarnokban a listavezető Vásárhelyi Kosársuli a DEAC U23 ellen szerette volna úgy lezárni a 2018-as esztendőt a kiváló közönség előtt, ahogy az az utóbbi hetek, hónapok munkájához méltó. Elmondhatjuk: maximálisan sikerült az eltervezett cél!
Kint a hó, bent a játék záporozott: egy nagyon intenzív és erőteljes tízperccel kezdtek a felek, amelynek végén jóformán kiderült, hogy már-már az első negyedben eldől a találkozó sorsa.

 

Potyogtak mindkét oldalon a triplák, ült a támadójáték és a védekezés is, hogy aztán Varga Zalán ihletett formája a sárgák javára döntse el a dolgokat. Hiába mutatta meg klasszisát többek között egy fantasztikus zsákolással a debreceniek nigériai tehetsége, Omenaka, koncentrált és helyenként sziporkázó tudott maradni a Kosársuli – Pavlovic fantasztikus, nem odanézős asszisztja csak fokozta az alaphangot –, így a játékrész zárásaként Varga újabb hármasa 29-20-as hazai vezetést eredményezett.

 

A második negyedben aztán végképp „mattolta” a vendégeket a vendéglátó, a DEAC három és fél percig pontot sem szerzett, Molnár Bence pedig vitte a hátán az egyébként remekül játszó gárdát. Pillanatok alatt húsz pont fölé nőtt a differencia, a szünetre pedig kerek 20-at számolhattunk: 49-29-et mutatott az eredményjelző.

 

A remek első félidőt aztán egy felemásabb, de hasonlóan magas színvonalú és eredményes második követett, a harmadik negyed felénél már a hatvan pontot is elérte Tóth Tamás legénysége. A legnagyobb különbség huszonnégy volt, Kovács Adrián fiai azonban még ekkor sem adták fel.

 

Az ő szempontjukból 50-73-ról a deréksérüléséből feltámadó Omenaka vezérletével kezdett magára találni a későn ébredő fekete mezes alakulat, ráadásul a játékvezetők sem segítették a legjobb ítéletekkel a mieinket – akik azonban megmutatták, ki is az úr a háznál. Másfél perccel a vége előtt, 83-68-nál Vas Péter triplája megadta a kegyelemdöfést, a vége így teljes örömjáték lett: 92-75-tel zárult az összecsapás, amely azt jelenti, hogy továbbra is őrizzük parádés formánkat! Sikerült valóban szépen búcsúznunk a közönségtől az esztendőre.

 

NB I/B Zöld csoport, 12. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli - DEAC U23 92–75 (29-20, 20-9, 24-21, 19-25)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Bagi, Kruk, Németh

 

Kosársuli: MOLNÁR 15, Kelemen 10/6, Bálint 9, Rostás 6, Vas 8/6.
Csere: PAVLOVIC 8, Béres 12, VARGA 24/9, Perák -, Börcsök -.
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

DEAC: Kozák M. 19/3, Csomor 2, Asszú 3/3, Opre 3/3, Gáspár 7/3.
Csere: Zsuga -, Tóth 14/3, OMENAKA 23, Kozák B. 4, Szekeres -, Nemes -.
Vezetőedző: Kovács Adrián

 

Tóth Tamás: „Három negyeden keresztül nagyon magas színvonalon kosárlabdáztunk. Az ellenfelünk hozzáállását és felkészültségét dicséri, hogy az utolsó percig küzdöttek. Zsinórban ötödik derbinket húztuk be, igazi csapatként harcoltunk. Gratulálok a tehetséges debrecenieknek, de a saját csapatom előtt is emelem kalapom!”

 

Kovács Adrián: „Nagyon nehezen indult számunkra a meccs, megilletődötten kerestük a helyünket a pályán. Nem tudtunk az öltözőben megbeszéltekre alapozni sem védekezésben, sem pedig támadásban. A második etapban tudtunk változtatni, elővettük a kosártudásunkat és szívvel-lélekkel harcoltunk. Gratulálok a csapatomnak a második félidőben mutatott játékért, büszke vagyok rájuk.”

 

 

Még egy mérkőzés vár 2018-ban a Kosársulira, december 21-én, pénteken a Baja ellen rangadóval zárja az évet a csapat. Hosszú szünet után U20-as csapatunk is pályára lép majd.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Bölcsödében lopott a mindszenti nő

Bölcsödében lopott a mindszenti nő

Az intézmény igazgatójának feltűnt az idegen, rendőrt hívott. Az asszony ellen lopás vétsége miatt...
Újabb 5 évet kapott a Rádió7

Újabb 5 évet kapott a Rádió7

Várható volt, hogy a hódmezővásárhelyi központú, de kisteleki és makói frekvenciával is...
 

És ezt már olvasta?

A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel
A lélek egy pohár, amely folyamatosan telítődik az élményekkel A 32 éves székkutasi tanár Viharsarok blues című új verseskötetét a Németh László Könyvtárban mutatja be  Beszélgetőtársa Arany-Tóth Katalin lesz.
 
Tolvajt fogtak el a vásárhelyi rendőrök
Tolvajt fogtak el a vásárhelyi rendőrök Négy hónap alatt három alkalommal lopott Hódmezővásárhelyen. Családi házból, intézményből emelt el szerszámgépeket, kerékpárokat.
 
Átjárás két állapot között
Átjárás két állapot között Kapuk címmel nyílt meg Máté Hunor festőművész kiállítása a Hódmezővásárhelyi Művésztelepen március 22-én. Képekkel.
 
Kerékpárút átadás közös biciklézéssel felavatva
Kerékpárút átadás közös biciklézéssel felavatva A kerékpárút hivatalos átadása, az érdeklődők, az építők és a vásárhelyi polgármester, valamint a műszaki szakemberek részvételével, március 24-én vasárnap lesz.
 
Az Év Rendőre Vásárhelyen
Az Év Rendőre Vásárhelyen Idén a nemzeti ünnep alkalmából két vásárhelyi országos kitüntetést kapott, ketten pedig a Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata kitüntetését vehették át.
 
Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója
Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója Az Egyesült Arab Emírségekben rendezett XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon a 62 tagú magyar váliogatott tagja volt Rauch Róbert.
 
Régészeti munkára várja az önkénteseket a Tornyai-múzeum
Régészeti munkára várja az önkénteseket a Tornyai-múzeum A török által 1595-ben elpusztított Csomorkány területén a régészek irányításával önállóan végezhetnek kutatást, gyűjthetnek leleteket a múzeum számára.