KözéletKét keréken 27 kilométeren

2011. szeptember 4., vasárnap
 

220 versenyző, 440 kerék, 27 és 10 kilométer, 52 perc, végül pedig 15 kg marhahúsból pörkölt ebédre. Így jellemezhetnénk számokban az I. Bodnár Bertalan Kerékpáros Teljesítménytúrát. A Mártélyi Holtág vadregényes tájain gyerekek és felnőttek egyaránt nyeregbe pattantak, hogy teljesítsék a közel harminc kilométeres túratávot.

 

 

Nézze meg videó beszámolónkat ITT!

 

 

Reggel kilenc órakor már egyre többen szállingóztak a kerékpárosok a nevezési lapokért az asztalokhoz. Ez nem is csoda, hiszen Békéscsabáról, Szentesről, Csongrádról és Szegedről is megérkeztek a résztvevők az I. Bodnár Bertalan Kerékpáros Teljesítménytúrára. Egyszóval a szervezőknek sikerült az egész dél-alföldi régiót nyeregbe ültetni.

Kruzslic Imre maga is meglepődött, amikor még a tíz órás rajt pillanatában is érkeztek nevezések a túrára, hiszen több mint kétszázan gurultak végig a távon. „A túra útvonalát és távolságát úgy jelöltük ki, hogy mindenkinek teljesíthető legyen, de természetesen gondoltunk azokra is, akiknek sok lehet a 27 km, így egy kisebb szakaszt is felállítottunk. Egyébként, teljesen meglepődtünk, hogy ilyen sokan eljöttek, és már gondolkozunk a következő túra megszervezésében is. „ – avatott be a részletekbe a főszervező.

„A teljesítménytúra nagyon technikás terep volt, voltak emelkedő és lejtős szakaszok, sőt a 15 centiméteres homokban még le is kellett szállnom. Bár mivel szeretek futni, nem okozott a gyaloglás problémát. Maga a túra nagyon tetszett, most hogy végeztem nyeregbe pattanok, és még hazatekerek Szegedre, ahonnan reggel is indultam.”- számolt be élményeiről Kovács Tamás, aki harmadikként teljesítette a 27 kilométeres távot.

A résztvevők mindegyike, igaz fáradtan és kitikkadva szállt le a kerékpárról, de sokan újra belefognának a túrába, sőt volt olyan, aki egy körrel be sem érte, így levezetésképp még végigtekert egy újabb 10 kilométeres etapot. A kerekesek között profik is megbújtak, triatlonos csapat is teljesítette a túrát, sőt, a tekerés után, ők még két lábon, futva is tettek egy kört.

A célban mindenkit frissítő és egy emléklap várt. A résztvevőket ebédre is vendégül látták a szervezők. Az étek marhapörkölt volt, 15 kg húsból, két kiló hagymával és sok-sok paprikával. A nap ezzel még nem ért véget, hiszen a rendőrség jóvoltából kerékpáros akadálypályán tesztelhették a bátrabbak az egyensúlyérzéküket, de a részeg szemüvegben is lehetett bójákat kerülgetni.

 
 
Saja Boglárka
 

És ezt már olvasta?

Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép
Hódmezővásárhelyi nyári tábor körkép Nincs gondja annak, aki nyári elfoglaltságot keres a gyerekének. Vásárhelyen 17 féle változatos táborból válogathat a szülő és gyermeke. Részletes lista.
 
Hősök Napja Vásárhelyen
Hősök Napja Vásárhelyen A megemlékezések 1925-től váltak rendszeressé. Egy 2001. évi törvény alapján május utolsó vasárnapját a Magyar Hősök Emlékünnepévé nyilvánították.
 
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban
Újabb tárlat a Nyitott Műterem Sorozatban Hódmezővásárhely hazai képzőművészeti életben betöltött szerepét jelző, és a lokálpatriotizmust is erősítő kiállítás nyílik a Kohán György utcai Művésztelepen.
 
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen
A HSÚVC elképesztő tarolása Szentesen A szentesi úszóviadalon viadalon 31 egyesület összesen 380 úszója állt rajthoz, köztük a NICS-HSÚVC 33 versenyzővel.
 
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői
Vásárhelyre is befutottak a Peace Run résztvevői Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása.
 
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát
Tűz helyett a szél és a víz adott munkát Faágak Szikáncsnál, a Csomorkányin, leszakadt lakásmennyezet  a Rapcsákon, víz által veszélyeztetett lakóház a Konti utcában. Dolgos éjszakája volt a tűzoltóknak.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.20.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."