KözéletKét keréken 27 kilométeren

2011. szeptember 4., vasárnap
 

220 versenyző, 440 kerék, 27 és 10 kilométer, 52 perc, végül pedig 15 kg marhahúsból pörkölt ebédre. Így jellemezhetnénk számokban az I. Bodnár Bertalan Kerékpáros Teljesítménytúrát. A Mártélyi Holtág vadregényes tájain gyerekek és felnőttek egyaránt nyeregbe pattantak, hogy teljesítsék a közel harminc kilométeres túratávot.

 

 

Nézze meg videó beszámolónkat ITT!

 

 

Reggel kilenc órakor már egyre többen szállingóztak a kerékpárosok a nevezési lapokért az asztalokhoz. Ez nem is csoda, hiszen Békéscsabáról, Szentesről, Csongrádról és Szegedről is megérkeztek a résztvevők az I. Bodnár Bertalan Kerékpáros Teljesítménytúrára. Egyszóval a szervezőknek sikerült az egész dél-alföldi régiót nyeregbe ültetni.

Kruzslic Imre maga is meglepődött, amikor még a tíz órás rajt pillanatában is érkeztek nevezések a túrára, hiszen több mint kétszázan gurultak végig a távon. „A túra útvonalát és távolságát úgy jelöltük ki, hogy mindenkinek teljesíthető legyen, de természetesen gondoltunk azokra is, akiknek sok lehet a 27 km, így egy kisebb szakaszt is felállítottunk. Egyébként, teljesen meglepődtünk, hogy ilyen sokan eljöttek, és már gondolkozunk a következő túra megszervezésében is. „ – avatott be a részletekbe a főszervező.

„A teljesítménytúra nagyon technikás terep volt, voltak emelkedő és lejtős szakaszok, sőt a 15 centiméteres homokban még le is kellett szállnom. Bár mivel szeretek futni, nem okozott a gyaloglás problémát. Maga a túra nagyon tetszett, most hogy végeztem nyeregbe pattanok, és még hazatekerek Szegedre, ahonnan reggel is indultam.”- számolt be élményeiről Kovács Tamás, aki harmadikként teljesítette a 27 kilométeres távot.

A résztvevők mindegyike, igaz fáradtan és kitikkadva szállt le a kerékpárról, de sokan újra belefognának a túrába, sőt volt olyan, aki egy körrel be sem érte, így levezetésképp még végigtekert egy újabb 10 kilométeres etapot. A kerekesek között profik is megbújtak, triatlonos csapat is teljesítette a túrát, sőt, a tekerés után, ők még két lábon, futva is tettek egy kört.

A célban mindenkit frissítő és egy emléklap várt. A résztvevőket ebédre is vendégül látták a szervezők. Az étek marhapörkölt volt, 15 kg húsból, két kiló hagymával és sok-sok paprikával. A nap ezzel még nem ért véget, hiszen a rendőrség jóvoltából kerékpáros akadálypályán tesztelhették a bátrabbak az egyensúlyérzéküket, de a részeg szemüvegben is lehetett bójákat kerülgetni.

 
 
Saja Boglárka
 

És ezt már olvasta?

Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása
Sikeres volt a Boxing Gym Vásárhely szegedi kiruccanása Augusztus 16-17-én izgalmas és látványos ökölvívómeccseket láthattak a sportbarátok Szegeden, a Stefánián, a kétnapos Fesztivál-kupán.
 
Változásokkal készülnek az új szezonra
Változásokkal készülnek az új szezonra Megkezdte a felkészülést az NB I/B Zöld csoportjának 2019/20-as idényére a Vásárhelyi Kosársuli. A Békés elleni első bajnoki időpontja ugyanis vészesen közeleg.
 
Egy sikeres szezon végén
Egy sikeres szezon végén Hosszú és tartalmas szezon van a NICS-HSÚVC mögött, és még mindig nincs vége. Ismét az ország legjobbjai között zárt az egyesület.
 
Egy különleges alkotó tevékenység
Egy különleges alkotó tevékenység A népi bútorfestés hagyományait, szimbolikáját, színvilágát ismerhették meg és gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek Tornyai János Múzeum bútorfestő kurzusán.
 
Kábítószerfogás Vásárhelyen
Kábítószerfogás Vásárhelyen Egy belvárosi lakásban tartottak kutatást. A rendőrök a 27 éves férfit és nőt előállították, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
 
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában
Száz újonc a vásárhelyi laktanyában A hódmezővásárhelyi laktanyában ettől az évtől újra szerveznek alapkiképzést. A következő hat hét számos fizikai és szellemi kihívást tartogat az újoncok számára,
 
Elektromos autók álltak szolgálatba
Elektromos autók álltak szolgálatba Két új, teljesen elektromos autó segíti a vásárhelyi Önkormányzatot. A városban nemrég felszerelt 3 ingyenes elektromos töltőállomáson egyre több autót látni.