SportKét bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója

2019. március 22., péntek
 
Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója

Rauch Róbert a magyar válogatott tagjaként március 16-án bronzérmet szerzett a XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu Dhabiban. Egy nappal később duplázott, ugyanis 100m pillangóúszásban is 3. helyezést ért el. Időeredménye 1:15,53. 

 

 

 

 

 

 

 

Rauch Róbert, a szegedi Wesley Iskola 12. osztályos tanulója a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség válogatott úszójaként vett részt március 11. és 21. között a Dubai és Abu-Dhabi által közösen rendezett Nyári Világjátékokon.

Robi az úszás szeretetét Nagy Attila tanár úrnak köszönheti, aki 2008-ban az iskolai úszásórák keretében tanította meg úszni, majd egy évre rá lehetőséget biztosított neki a Szegedi Úszó Egylet edzésein való részvételre.

Robi 2011 óta rendszeresen indult a különböző fogyatékossággal élő sportszervezetek által rendezett helyi és országos úszóversenyeken. 2015-ben középiskolai tanulmányai és az edzésidőpontok összeegyeztethetősége miatt Vásárhelyen a Hód Úszó SE-nél folytatta sportpályafutását. Kitartó munkájának köszönhetően 2018-ban a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség országos válogató versenyén megnyerte az I. divízióban a 400m gyors és a 100m pillangó versenyszámokat, és ezzel kivívta a jogot Világjátékokon való indulásra válogatott színekben.

 

Robi Dubaiban, XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon március 16-án 100m vegyesúszás, 17-én pedig a 100m pillangóúszás versenyszámokban szerzett bronzérmet

 

Magyarországot 62 sportoló képviselte, közel 190 ország 7500 sportolója mérte össze tudását.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vége még nem látszik
Rucaöröm-mentes jó nyaralást kívánunk!

Rucaöröm-mentes jó nyaralást kívánunk!

Ha minden igaz, lesz idén strandszezon a Mártélyi Holtágon és nem fog belefulladni a víz a rucaörömbe....
 

És ezt már olvasta?

Felújított pályák a bmx-eseknek
Felújított pályák a bmx-eseknek Egy ügyességet, bátorságot igénylő, néha még a fizikát is meghazudtoló látványos sportág kapta viszza vásárhelyi bázisát, amelyet országoss versennyel nyitottak meg. 
 
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen A július 18-án ünnepélyesen átadott foglalkoztatóban jelenleg egy 1900-ban alapított cseh családi cég, az instant kávét gyártó vállalkozás részére dolgoznak.
 
A szezon fele még hátra van
A szezon fele még hátra van A hétvégén indulhat a strandszezon. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Hatósági Népegészségügyi Osztálya kiváló minősítést adott a Mártélyi szabadstrand vizének.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.