GazdaságKerékpárút átadás közös biciklézéssel felavatva

2019. március 22., péntek
 
Kerékpárút átadás közös biciklézéssel felavatva

2016-ban Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 876 millió Ft. vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-6.4.1-15-HM1-2016-00001 azonosítószámú, „Kerékpárút építése Hódmezővásárhely közigazgatási területén a 4414. jelű út mellett a 0+185 – 14+405 kilométerszelvények között és forgalomcsillapított övezet kialakítása a Hősök terén és környezetében” címet viselő projekt megvalósítására.

 

 

 

 

 

 

 

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult fejlesztés során 14,265 km hosszúságú kerékpárút épült Hódmezővásárhelyen, a Síp utcától és a város közigazgatási határa közötti szakaszon. A projekt egy összefüggő fejlesztés egyik eleme, mely során önálló vonalvezetésű, kerékpáros pihenőhelyekkel és biztonságtechnikai megoldásokkal ellátott kerékpárút létesült Hódmezővásárhely és Makó között, Maroslele érintésével.

Emellett a projekt részeként Hódmezővásárhelyen a Hősök tere Városház utca és Dr. Imre József utca középső szakaszán kiépítésre került egy forgalomcsillapított autóút kerékpársávval és a környező területek rendezésével. A projekt hozzájárul többek között az élhető városi- és települési környezet kialakulásához; a légszennyezés és a zajterhelés csökkentéséhez; a közlekedési baleseti események számának és súlyosságának csökkentéséhez is.

A projekt másik részeként Hódmezővásárhely belterületén 8,5 kilométer hosszan, a 4414-es út mentén alakítottak ki, s a Mátyáshalmi-csatorna keresztezést követő buszmegállónál fedett kerékpártároló és pihenőhely jött létre.

A Hódmezővásárhely déli részén található Batida településközpont és Maroslele között a 4414-es összekötő út egyes szakaszain mintegy 2 kilométer hosszan önálló kerékpárutat alakítottak ki.

Maroslele belterületi határától Makó közigazgatási határáig további közel 3 kilométer hosszan önálló kerékpárút létesült.  A 7,2 kilométeres, Maroslele és Makó belterülete közötti részen a 4414-es út mellett önálló nyomvonal, a Czuczor utcán és az Almási utcán pedig elválasztott gyalog-, és kerékpárút épült.

Az A közel kétéves építkezések befejezésével, a projekt március 31-én lezárul.

 

A szerkesztőségbe érkezett meghívó szerint, a  kerékpárút hivatalos átadása, az építők és a vásárhelyi polgármester, valamint a hódmezővásárhelyi Polgármesteri hivatal műszaki szakembereinek részvételével, március 24-én vasárnap 13 órakor a batidai kerékpáros pihenőben lesz.

 

Az átadást követően az új szakaszon a batidai pihenőtől a várostábláig közös kerékpározásra invitálják az átadó vendégeit.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója

Két bronzérmet szerzett a világjátékokon...

Az Egyesült Arab Emírségekben rendezett XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon a 62 tagú...
Régészeti munkára várja az önkénteseket a Tornyai-múzeum

Régészeti munkára várja az önkénteseket a...

A török által 1595-ben elpusztított Csomorkány területén a régészek...
 

És ezt már olvasta?

A Jézus-ábrázolások története
A Jézus-ábrázolások története

Jézus, illetve Mária és József biztosan nem világos bőrű és szőke hajú európaiak voltak.

 
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Az időjárás szeszélyességét a hónap első két hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.
 
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny
Jubileumi Országos Francia Nyelvű Versmondó verseny A Magyar – Francia Baráti Társaság megalakulása óta szervezi a versenyt Dr. Radicsné dr. Ruzsa Ilona fáradhatatlan közreműködésével. Eredményekkel.
 
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok
Idén is voltak díjazott vásárhelyi néptánccsoportok

Az Országos Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál Szegeden már hagyománnyá vált. Idén 29. alkalommal, április 12-14. között rendezték meg.

 
90 éves Szabó József Lajos
90 éves Szabó József Lajos A Hódmezővásárhelyi Mérleggyárban dolgozott, mint belső revizor. Innen ment 1989-ben nyugdíjba.
 
Pompás meccs, hatalmas győzelem
Pompás meccs, hatalmas győzelem Nemcsak a forduló, de talán az egész tavasz rangadójára készültek szombat délután a Balogh Imsiben, hiszen a bajnoki tabellát vezető Gyula csapata látogatott Vásárhelyre.