GazdaságKerékpárút átadás közös biciklézéssel felavatva

2019. március 22., péntek
 
Kerékpárút átadás közös biciklézéssel felavatva

2016-ban Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata 876 millió Ft. vissza nem térítendő támogatást nyert a TOP-6.4.1-15-HM1-2016-00001 azonosítószámú, „Kerékpárút építése Hódmezővásárhely közigazgatási területén a 4414. jelű út mellett a 0+185 – 14+405 kilométerszelvények között és forgalomcsillapított övezet kialakítása a Hősök terén és környezetében” címet viselő projekt megvalósítására.

 

 

 

 

 

 

 

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult fejlesztés során 14,265 km hosszúságú kerékpárút épült Hódmezővásárhelyen, a Síp utcától és a város közigazgatási határa közötti szakaszon. A projekt egy összefüggő fejlesztés egyik eleme, mely során önálló vonalvezetésű, kerékpáros pihenőhelyekkel és biztonságtechnikai megoldásokkal ellátott kerékpárút létesült Hódmezővásárhely és Makó között, Maroslele érintésével.

Emellett a projekt részeként Hódmezővásárhelyen a Hősök tere Városház utca és Dr. Imre József utca középső szakaszán kiépítésre került egy forgalomcsillapított autóút kerékpársávval és a környező területek rendezésével. A projekt hozzájárul többek között az élhető városi- és települési környezet kialakulásához; a légszennyezés és a zajterhelés csökkentéséhez; a közlekedési baleseti események számának és súlyosságának csökkentéséhez is.

A projekt másik részeként Hódmezővásárhely belterületén 8,5 kilométer hosszan, a 4414-es út mentén alakítottak ki, s a Mátyáshalmi-csatorna keresztezést követő buszmegállónál fedett kerékpártároló és pihenőhely jött létre.

A Hódmezővásárhely déli részén található Batida településközpont és Maroslele között a 4414-es összekötő út egyes szakaszain mintegy 2 kilométer hosszan önálló kerékpárutat alakítottak ki.

Maroslele belterületi határától Makó közigazgatási határáig további közel 3 kilométer hosszan önálló kerékpárút létesült.  A 7,2 kilométeres, Maroslele és Makó belterülete közötti részen a 4414-es út mellett önálló nyomvonal, a Czuczor utcán és az Almási utcán pedig elválasztott gyalog-, és kerékpárút épült.

Az A közel kétéves építkezések befejezésével, a projekt március 31-én lezárul.

 

A szerkesztőségbe érkezett meghívó szerint, a  kerékpárút hivatalos átadása, az építők és a vásárhelyi polgármester, valamint a hódmezővásárhelyi Polgármesteri hivatal műszaki szakembereinek részvételével, március 24-én vasárnap 13 órakor a batidai kerékpáros pihenőben lesz.

 

Az átadást követően az új szakaszon a batidai pihenőtől a várostábláig közös kerékpározásra invitálják az átadó vendégeit.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Két bronzérmet szerzett a világjátékokon a Hód Úszó SE sportolója

Két bronzérmet szerzett a világjátékokon...

Az Egyesült Arab Emírségekben rendezett XV. Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon a 62 tagú...
Régészeti munkára várja az önkénteseket a Tornyai-múzeum

Régészeti munkára várja az önkénteseket a...

A török által 1595-ben elpusztított Csomorkány területén a régészek...
 

És ezt már olvasta?

Felújított pályák a bmx-eseknek
Felújított pályák a bmx-eseknek Egy ügyességet, bátorságot igénylő, néha még a fizikát is meghazudtoló látványos sportág kapta viszza vásárhelyi bázisát, amelyet országoss versennyel nyitottak meg. 
 
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen
Új szociális foglalkoztató Vásárhelyen A július 18-án ünnepélyesen átadott foglalkoztatóban jelenleg egy 1900-ban alapított cseh családi cég, az instant kávét gyártó vállalkozás részére dolgoznak.
 
A szezon fele még hátra van
A szezon fele még hátra van A hétvégén indulhat a strandszezon. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Hatósági Népegészségügyi Osztálya kiváló minősítést adott a Mártélyi szabadstrand vizének.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2019.28.hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről
Képek és történetek Hódmezővásárhelyről A Plohn műterem 75 évét bemutató tárlat szombati látogatóinak Bernátsky Ferenc mesélt a fényképészről, a családjáról és a barátairól. Képekkel.
 
76 éve született Rapcsák András
76 éve született Rapcsák András Olyan politikai és városépítő teljesítményt tett le az asztalra, amelyhez mérhetőt azóta is keveset találni az országban, mondta Kövér László.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.